دیگر سکوت راحت همیشگی در کوچه خاوران باغ نیست و روزی نیست که صدای اره برقی در باغچه ها نباشد. درختان ایستاده می میرند و هیچ درختی به جای آنها کاشته نمی شود.
باغ های خاوران پر از نخل و مرکبات، چندین سال طعمه عده ای سودجو بود که بر درختان می افتند و با تبر ریشه هایشان را می بریدند.
به گزارش فارس، درختان خرما عمری بین 100 تا 200 سال دارند و تا 20 سالگی بارور می شوند. درختان نخل اغلب پس از 100 سالگی قطع می شوند. زیرا پس از آن میوه های آنها به حدی کاهش می یابد که مراقبت از این نخل های قدیمی غیر قابل استفاده می شود.
آینده طبیعت شرق با این درختان می سوزد
اما آنچه آشکار است این است که درختانی که امروزه در شرق قطع می شوند عمری کمتر از 100 سال دارند. این مشکل فعالان کشاورزی و دوستداران محیط زیست را نگران کرده است.
درختان دیگری مانند چنار، گردو و اکالیپتوس که جزو درختان سردسیری محسوب می شوند اما در شرق با آب و هوای گرمسیری رشد می کنند و نشان از منحصر به فرد بودن منطقه آب و هوایی این شهرستان دارند طعمه عده ای سودجو شده اند.
این نخل سرسخت که از ما تبری شد نبود
لاگ معمولاً برای اهداف مختلفی استفاده می شود مانند: ب. برای تبدیل به زغال، به عنوان سایه، برای ساخت میز و صندلی و برای سازه های چوبی و غیره.
تکرار این تاریخ برای خاورانی ها تلخ و دردناک است زیرا در گذشته جنگل انبوه خاوران مملو از درختان بادام کوهی بود و این گیاهان گرانبها نیز به همین سرنوشت دچار شدند.
گاهی درختان را به منظور ساخت و ساز در باغ ها قطع می کنند که باید طبق قانون و با حداقل هرس انجام شود.
تعداد کم مراجعه گشت زمینی جهاد کشاورزی به این منطقه، روحیه سودجویان را آرام کرده است. برای بررسی این موضوع با رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خفر تماس گرفتیم اما پاسخی دریافت نکردیم.