WHO) یک زیرشاخه جدید کووید به نام EG.5 با نام غیررسمی “Eris” معرفی کرد و از همه کشورها خواست تا با توجه به افزایش موارد در سراسر جهان، ظهور این سویه را دنبال کنند.

به گفته این آژانس، اریس خطر محدودی برای سلامت عمومی دارد و هیچ مدرکی مبنی بر ایجاد بیماری جدی‌تر از سایر سویه‌های موجود وجود ندارد.

نوع EG.5 چیست و چرا Eris نامیده می شود؟

از زمان اولین شیوع کووید-19 تاکنون دائماً در حال جهش یا تغییر شکل بوده است و بنابراین می توان گفت که از اولین نسخه خود تکامل زیادی داشته است. لازم به ذکر است که نسخه های ژنتیکی جدید دائما در حال ظهور واریانت نامیده می شوند.

در واقع، این سویه یکی از انواع کووید Omicron است که برای اولین بار در فوریه 2023 طبق گفته سازمان بهداشت جهانی مشاهده شد و از آن زمان تاکنون موارد به طور پیوسته در حال افزایش بوده است.

در شبکه های اجتماعی، این گونه به نام اریس، نام یک الهه در اساطیر یونان باستان است. به نظر می رسد این نام مستعار غیررسمی نتیجه کنوانسیون WHO برای استفاده از الفبای یونانی برای ایجاد برچسب های ساده و قابل گفتن باشد. در واقع، این تصمیم منجر به استفاده از نام های یونانی برای اشاره به متغیرهای کلیدی شد.

سیستم نام‌گذاری متمایز سازمان جهانی بهداشت پس از توافق کارشناسان در مورد یک نکته مهم پدیدار شد: نام‌های علمی به سختی به خاطر می‌آیند و بنابراین مستعد گزارش نادرست هستند. همچنین با هدف اجتناب از نامگذاری متغیرها با توجه به کشورهایی که آلاینده برای اولین بار در آنها مشاهده شد، انجام شد.

به همین دلیل، سازمان بهداشت جهانی در ارزیابی نهایی خود، زیرگروه های بسیار نزدیک از جمله EG.5 و 5G.5.1 را در یک دسته قرار می دهد.

طبق گزارش آژانس امنیت سلامت بریتانیا (UKHSA)، 5G.5.1 در حال حاضر از هر هفت مورد کووید یک مورد شناسایی شده از طریق آزمایش بیمارستانی را تشکیل می دهد.

قائم مقام سازمان، دکتر. میرا چاند توضیح می‌دهد: «مشاهده ظهور گونه‌های جدید اصلاً غیرمنتظره نبود».

وی می افزاید: EG.5.1 در 31 جولای 2023 به دلیل ادامه رشد بین المللی و شیوع بالای آن در انگلستان به عنوان یک زیرمتغیر شناخته شده شناسایی شد. این به محققان اجازه می دهد تا از طریق فرآیندهای نظارتی عادی، شیوع ویروس را کنترل کنند.

بر اساس تخمین های منتشر شده توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، موارد عفونت EG.5 نیز در این کشور رو به افزایش است. جایی که کمی بیشتر از سایر زیرشاخه های Omicron در حال گردش در جامعه است.

آیا اریس از زیردریایی های دیگر خطرناک تر است؟

بر اساس شواهد موجود، مقامات WHO اظهار داشتند که هیچ مدرک مستندی مبنی بر بیماری زا بودن این زیرمتغیر وجود ندارد. در نتیجه نمی توان گفت که خطر آنها بیشتر از سایر گونه های موجود است.

اگرچه ممکن است این نوع فرعی بر اساس تعدادی آزمایش راحت تر از سیستم ایمنی بدن ما فرار کند، اما این بدان معنا نیست که افراد پس از قرار گرفتن در معرض آن به شدت بیمار می شوند.

در هفته‌های اخیر تعداد افراد بستری شده در بیمارستان‌های بریتانیا، به‌ویژه افراد بالای 85 سال، اندکی افزایش یافته است، اما کارشناسان می‌گویند این تعداد همچنان نسبت به موج‌های قبلی کمتر است. همچنین افزایشی در تعداد بیماران بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه گزارش نشده است.

به این ترتیب، مقامات مراقبت های بهداشتی و متخصصان در سراسر جهان به نظارت بر این متغیر فرعی و ارزیابی تأثیر آن به ویژه با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها ادامه خواهند داد.

اریس در چه نقاطی گسترش می یابد؟

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، این عفونت در 51 کشور از جمله چین، آمریکا، کره، ژاپن، کانادا، استرالیا، سنگاپور، بریتانیا، فرانسه، پرتغال و اسپانیا گزارش شده است.

علائم این عفونت چیست؟

کارشناسان می گویند: هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این بیماری علائم جدیدی از عفونت کووید را ایجاد می کند.

علائم رایج ممکن است شامل موارد زیر باشد:

– بعد

– سرفه های مداوم

– تغییر در حس چشایی یا بویایی

– سوختن

– آبریزش بینی

– گلو درد

چگونه از خود محافظت کنیم؟

مانند سایر انواع کووید، افرادی که مسن هستند یا دارای بیماری های زمینه ای اساسی هستند در معرض خطر بیشتری برای بیماری جدی هستند.

به گفته مقامات UKHSA، واکسیناسیون “بهترین دفاع در برابر امواج آینده کووید-19” باقی مانده است، بنابراین ضروری است که مردم در اسرع وقت تمام دوزهای مناسب را دریافت کنند.

افراد واجد شرایط برای واکسن کووید در زمستان امسال شامل همه بزرگسالان 65 سال و بالاتر، کسانی که در خانه های سالمندان زندگی می کنند و بیماران در معرض خطر هستند.

سازمان جهانی بهداشت می گوید قبل از تصمیم گیری در مورد به روز رسانی فرمول واکسن، به ارزیابی تاثیر انواع مختلف واکسن ها بر عملکرد ویروس ادامه خواهد داد.

کارشناسان UKHSA توصیه می کنند که در صورت داشتن علائم تنفسی، به طور مرتب دست های خود را بشویید و در صورت امکان از دیگران اجتناب کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *