سویه ای مرگبارتر از کرونا با نرخ مرگ و میر 100 درصد توسط دانشمندان چینی در آزمایشگاه ساخته شد.
در یک مطالعه ترسناک که در پکن انجام شد، دانشمندان چینی یک سویه جهش یافته از کووید-19 ایجاد کردند. این سویه که GX_P2V نام دارد، دارای نرخ مرگ و میر 100 درصدی در موش های انسانی است. نگرانیهای جدی در مورد خطر ابتلا به این ویروس که شبیه به گونهای است که در پانگولینهای مالزی یافت میشود و GX/2017 نامیده میشود و به انسانها سرایت میکند، ایجاد شده است.
ویروسی با نرخ مرگ و میر 100 درصد
مطالعه محققان دانشگاه فناوری شیمیایی پکن اولین مطالعه ای بود که میزان مرگ و میر 100 درصدی را در موش های آلوده به ویروس کووید-19 مرتبط گزارش کرد.
بر اساس وب سایت تک تایمز، سویه جهش یافته GX_P2V دارای نرخ هشداردهنده ای از حمله به مغز موش هایی است که برای بازتاب ساختار ژنتیکی انسان ها مهندسی شده اند. در عرض هشت روز، همه موشهای آلوده مردند.
محققان خاطرنشان کردند که سویه GX_P2V به اندام های مختلف از جمله نای، ریه ها، استخوان ها، چشم ها و مغز حمله کرد. شدت عفونتهای مغزی کشنده بود و علائم مشخصی قبل از روز مرگ ایجاد کرد، از جمله کاهش وزن سریع، کندی حرکات و سفید شدن کامل چشمها.
خطر سرایت به انسان
منشا ویروس GX_P2V به GX/2017 برمی گردد. یکی این یکی از ویروس های مرتبط با ویروس کرونا است که در سال 2017، سه سال قبل از ظهور کووید-19، در پانگولین های مالزی کشف شد. پانگولین یا مورچه خوار فلس دار در مناطق گرمسیری جهان زندگی می کند.
اگرچه مطالعه جدید نگرانیهایی را در مورد خطر انتشار ویروس به انسان ایجاد میکند، اما اطلاعات روشنی در مورد چگونگی تأثیر ویروس بر افراد ارائه نمیکند. منتقدان، از جمله فرانسوا بالوکس از موسسه ژنتیک در دانشگاه کالج لندن، نسبت به این تحقیق ابراز نگرانی کردند و آن را مبهم و از نظر علمی بیمعنا توصیف کردند.
بالوکس بر کمبود دانش در زمینه اقدامات امنیت زیستی تاکید می کند و نگرانی خود را در مورد امکان انجام تحقیقات مشابه در مورد گسترش کووید در ووهان ابراز می کند. استاد بازنشسته از دانشگاه استنفورد، دکتر. گنادی گلینسکی تاکید می کند که باید هر چه زودتر این گونه تحقیقات متوقف شود و می گوید: “قبل از اینکه دیر شود باید جلوی این جنون گرفته شود.”
به نظر می رسد مطالعه سال 2024 با موسسه ویروس شناسی ووهان ارتباطی نداشته باشد. با توجه به نظریه های نشت آزمایشگاهی در خصوص شیوع کووید، این موسسه یکی یکی از نقاط کانونی انتشار این ویروس بود.
در طول تابستان، سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده هیچ مدرک مستقیمی مبنی بر ارتباط آزمایشگاه ووهان با شیوع این بیماری پیدا نکردند، اما احتمال اینکه ویروس از آزمایشگاه دیگری منشا گرفته باشد را رد نکردند. در حالی که عدم قطعیت در مورد منشاء کووید-19 همچنان وجود دارد، تحقیقات اخیر اهمیت شفافیت و شیوههای ایمنی زیستی سختگیرانه را در مطالعات علمی مربوط به پاتوژنهای بالقوه خطرناک نشان میدهد.
کار محققان در پایگاه داده Bioarchive منتشر شد.