محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) به کشف جدیدی دست یافته‌اند که می‌تواند ارتباط بین خطر ابتلا به سرطان و رژیم غذایی ناسالم و همچنین سایر بیماری‌های رایج مانند دیابت که با رژیم غذایی نامناسب مرتبط است را روشن کند. کشف آنها نویدبخش توسعه استراتژی هایی است که از سرطان جلوگیری می کند و در عین حال پیری سالم را ارتقا می دهد.

به گزارش زومیت، یک مطالعه پیشگامانه اخیر به رهبری پروفسور آشوک ونکیتا رامان و دانشمندانی از موسسه علوم سرطان سنگاپور در NUS، مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه (N2CR) تحت دانشکده پزشکی Yongle Lin و همکاران آژانس علوم، فناوری و تحقیقات سنگاپور (A*STAR).

پروفسور ونکیتارامان می گوید: “سرطان در اثر تعامل بین ژن ها و عوامل محیطی مانند رژیم غذایی، ورزش و آلودگی ایجاد می شود.” اینکه چگونه این نوع عوامل محیطی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند هنوز مشخص نیست. “اما درک چنین ارتباطی برای انجام اقدامات پیشگیرانه که به ما کمک می کند مدت طولانی تری سالم بمانیم، بسیار مهم است.”

ماده ای شیمیایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

تیم تحقیقاتی ابتدا بیمارانی را که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سینه یا تخمدان قرار داشتند، بررسی کردند. زیرا آنها یک نسخه معیوب از ژن سرطان (BRCA2) را از والدین خود به ارث می برند. محققان نشان دادند که سلول های چنین بیمارانی نسبت به اثرات متیل گلیوکسال حساس هستند.

متیل گلیوکسال زمانی توسط سلول های ما تولید می شود که گلوکز را برای انرژی تجزیه می کنند. یک مطالعه جدید نشان داده است که این ماده شیمیایی می تواند نقص هایی در DNA ما ایجاد کند که علائم هشدار دهنده اولیه پیشرفت سرطان است.

تحقیقات محققان همچنین نشان داد افرادی که نسخه معیوب BRCA2 را به ارث نمی برند، همچنان می توانند سطوح بالایی از متیل گلیوکسال را انباشته کنند.

در این افراد سطوح متیل گلیوکسال به دلایلی مانند دیابت با پیش دیابت مرتبط با چاقی یا رژیم غذایی ناسالم بالاتر از حد طبیعی است. این می تواند علائم هشدار دهنده مشابهی داشته باشد که نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به سرطان است.

احتمال ابتلا به سرطان در بیماران با سطوح بالای متیل گلیوکسال بیشتر است

پروفسور ونکیتارامان می‌گوید: «تحقیقات ما نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان ممکن است در بیماران با سطوح بالای متیل گلیوکسال بیشتر باشد.» متیل گلیوکسال به طور بالقوه می تواند یک نشانگر در نظر گرفته شود و به راحتی با آزمایش خون HbA1C قابل تشخیص است. علاوه بر این، سطح بالای متیل گلیوکسال را معمولاً می‌توان با دارو کنترل کرد و یک رژیم غذایی خوب و اقدامات پیشگیرانه در برابر پیشرفت سرطان انجام داد.

دکتر لی ران کینگ، نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: ما این مطالعه را با هدف درک عواملی که خطر ابتلا به سرطان را در خانواده‌های مستعد افزایش می‌دهند، آغاز کردیم. اما در نهایت، مکانیسم عمیق‌تری را کشف کردیم که مسیر مصرف انرژی ضروری را به پیشرفت سرطان مرتبط می‌کند. “این نتایج آگاهی را در مورد تأثیر رژیم غذایی و کنترل وزن در مدیریت خطرات سرطان افزایش می دهد.”

مکانیسم جدیدی برای تشکیل تومور

جالب اینجاست که کار تیم تحقیقاتی همچنین یک نظریه دیرینه درباره برخی از ژن های پیشگیری کننده از سرطان را بازبینی می کند. این نظریه که پارادایم دو ضربه نادسون نامیده می شود و اولین بار در سال 1971 فرموله شد، نشان می دهد که این ژن ها باید برای همیشه قبل از سرطانی شدن سلول های ما غیرفعال شوند.

تیم تحقیقاتی اکنون دریافته است که متیل گلیوکسال می تواند به طور موقت ژن های پیشگیری کننده از سرطان را غیرفعال کند. این نشان می دهد که دوره های مکرر تغذیه نامناسب یا دیابت کنترل نشده می تواند در طول زمان انباشته شده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. یافته جدید احتمالاً بر تغییر جهت تحقیقات آینده در این زمینه تأثیر خواهد داشت.

بر اساس یافته‌های جدید، محققان می‌خواهند مطالعات بیشتری را برای درک اینکه آیا اختلالات متابولیک مانند دیابت یا رژیم غذایی نامناسب بر خطر سرطان در سنگاپور یا سایر کشورهای آسیایی تأثیر می‌گذارند، انجام دهند.

تیم تحقیقاتی همچنین امیدوار است مکانیسم های جدیدی از ارتباط بین متابولیسم، تغذیه و سرطان را کشف کند تا رویکردهای موثرتری برای پیشگیری یا به تاخیر انداختن شروع سرطان ایجاد کند.

نتایج این مطالعه در مجله سل منتشر شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *