دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از تولید داروی ترک اعتیاد بوپرنورفین با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این دارو به صورت آزمایشی تولید و وارد عمل شد. نتایج خوبی در جامعه ای که حدود 40000 معتاد به مواد مخدر وجود دارد به دست آمد. اعلام وصول.”
به گزارش ایسنا، تا چندی پیش داروهایی مانند متادون به طور کلی جزو داروهایی بود که برای درمان معتادان در کشور استفاده میشد، در حالی که 80 درصد درمان اعتیاد در فرانسه و بیش از 85 درصد درمان اعتیاد در آمریکا انجام میشد. با بوپرنورفین معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از افزایش تولید و کاهش قیمت داروی بوپرنورفین توسط شرکت های دانش بنیان حمایت کرد.
بوپرنورفین دارویی است که قابل مصرف نیست. روانپزشک برای این دارو نسخه می نویسد و فرد آن را از داروخانه خریداری می کند و تحت درمان قرار می گیرد. این دارو در بسیاری از موارد برای کنترل علائم مصرف کنندگان مواد افیونی قابل استفاده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اسکندر مومنی درباره وضعیت کنونی شرکت های علم محور در درمان ترک اعتیاد گفت: خوشبختانه داروهای جدید با همکاری شرکت های دانش بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال ظهور است. داروهایی مانند بوپرنورفین که در درمان اعتیاد موثر است به صورت محلی تولید می شود و تولید این دارو یکی به پیشرفته ترین فناوری ها نیاز دارد.
وی با بیان اینکه داروی بوپرنورفین در پیشگیری، درمان و ترک اعتیاد بسیار موثر است، گفت: این دارو به صورت آزمایشی در جمعیتی بالغ بر 40 هزار نفر تولید و استفاده شد و نتایج خوبی نیز حاصل شد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با نتیجه موفقیت آمیز این داروی جدید و درمان جدید بتوانیم نتایج آزمایش را در سراسر کشور منتشر کنیم.