۱۴۷۲۷۲۰
بهترین ها: هنگامی که جمعه فرا می رسد این هفته شاهد جشنواره معروف جمعه سیاه خواهیم بود. احتمالاً این بار با مکانیسم ارسال پیامک های تبلیغاتی به گوشی خود آشنا هستید. جمعه سیاه آخرین جمعه ماه نوامبر در ایالات متحده پس از عید شکرگزاری است و نشانه شروع خرید کریسمس است. جمعه سیاه در واقع یک تعطیلات نیست، اما اکثر شرکت ها به کارمندان خود اجازه می دهند که این روز را برای خرید سال نو مرخصی بگیرند. سالهاست که این روز شلوغ ترین روز برای فروشندگان است. از این حیث دو روزنامه اصولگرا وطن مروز و همشهری همانطور که انتظار می رفت با تفکری منفی به پدیده جمعه سیاه ایران پرداختند. البته امروز ما مانند همشهریان و کشورمان فکر نمی کنیم. سوال اصلی اجرای صحیح این پدیده است و ما با اصل چنین مراسمی مشکلی نداریم. این در حالی است که برخی فروشگاه های ایرانی نیز به بهانه جمعه سیاه رفتار بی ادبانه ای دارند. با ما همراه باشید.
وطن مزور با طرح سوالی تحت عنوان “چرا جمعه سیاه در ایران به یک ناهنجاری فرهنگی تبدیل شده است؟” او با کنایه به این پدیده پرداخت: تقریباً یک دهه است که این مهمان عاریهای در ایران به دلیل گسترش روزافزون فروشگاههای اینترنتی، مانند هر پدیده دیگری ایرانیسازی شده و این مفهوم در جهان فراتر از آبهای آزاد، این بار در خاک ایران ایجاد شده است. در مقیاس بزرگتر، در میان کشورهای شرقی و بهویژه ملل مسلمان با اشکال و تزئینات رنگارنگ در حال مفهومسازی به سمت مدل غربی خود هستند. خرید اجناس بیگانه با روند زندگی ایرانیان در این موقع از سال که هیچ نشانگر فرهنگی-اجتماعی مانند شروع مدارس، رمضان، نوروز، حتی تعطیلات تابستانی و… وجود ندارد، بیش از یک حسرت می شود راه حل . در میان گروه های آسیب پذیر
فروشگاه های اینترنتی به نوعی با تغییر تقویم و اصلاح رفتار تجاری خود می توانند فرصت برگزاری مراسم مذهبی و ملی را برای معاشرت اقتصادی – اجتماعی برای رفع برخی تعارضات طبقاتی تغییر دهند. این فرصت در روزهای منتهی به عید نوروز بیش از هر زمان دیگری احساس می شود تا جایی که در این سال ها 2 پدیده کم رنگ شده است. [جشن نیکوکاری- جشن عاطفه ها] نتیجه این نوع نگاه، مترقی بوده است. بنابراین، صرف نظر از ادعای «تهاجم فرهنگی»، باید گفت که جشن «جمعههای سیاه جعلی» توسط فروشگاههای اینترنتی ملی، بیشتر به یک «مضحک اقتصادی» تبدیل شده است و هویت اصلی خیریهها، مترقیها و مخالفان را از بین خواهد برد. سازمان های گمرکی تبعیض آمیز
وی در شماره امروز روزنامه همشهری در مطلبی با عنوان «ماراتن سیاه» به تحلیل پدیده «جمعه سیاه» پرداخت و اعلام کرد که هیچ دلیل منطقی برای وحشت ما در برابر چنین اتفاقی وجود ندارد. در ادامه گزیده ای از این مطلب به قلم فاطمه عسگری نیا را می خوانیم: جشن جمعه سیاه در غرب قبل از هر چیز به بهانه پایان و آغاز سال جدید برگزار می شود. بنابراین با توجه به فرهنگ مصرف گرایی حاکم در غرب، صاحبان فروشگاه ها سعی می کنند با فروش اقلام به اصطلاح کم موجودی خود را برای عرضه فصل جدید در سال جدید آماده کنند و ثانیاً روند خرید مردم در بازار را آغاز کنند. جشن سال نو را تسهیل کنید. با توجه به تخفیف هایی که در این فروشگاه ها دریافت می کنند، مردم می توانند ارزان تر خرید کنند، در هزینه خود صرفه جویی کنند و برای سال نو آماده شوند. آیا در ایران هم همین اتفاق می افتد؟ واقعیت این است که فاصله 4 ماهه ما با آغاز سال نو به این معناست که خرید اکثر مردم به بهانه جمعه سیاه خارج از محدوده نیازهای آغاز سال جدید است و از آنجایی که هیچ بهانه ای برای خرید ندارند. این خریدها باید گفت که ترویج فرهنگ مصرف گرایی در جامعه تنها دستاورد این جشن است. این مناسبت است. دلیل انتقاد از این موضوع این است که در آستانه سال نو و نوروز خودمان نه تنها خبری از اینگونه تخفیف ها نیست، بلکه مردم حتی مجبورند به بهانه گرانی مایحتاج خود را خریداری کنند!
واکنش های فضای کانال به رفتار مشکوک برخی فروشگاه های معروف
برای مثال کاربری به نام آیدین می نویسد: به طور جدی، به نام جمعه سیاه، هر کسی آنچه را که می خواهد و به هر قیمتی می فروشد. هیچ کس در حال حاضر نظارت یک فروشگاه بسیار قابل اعتماد با تخفیف 5 میلیون، مردم بازی. حداقل دقت کنید و از 4 سایت و فروشگاه قیمت بگیرید.
شیما در پاسخ به آیدین نوشت: اینجاست که تفاوت فروشگاه اصیل با بقیه گلدوزی ها مشخص می شود.
رستم نیز نوشته است: متاسفانه هیچ نظارتی بر فروشگاه های به اصطلاح تخفیف دار و اقساطی وجود ندارد. حقیقت این است که من بین 4 تا 6 تا 7 تومن اختلاف قیمت در محصولاتشان دیدم و فکر می کنند چون از قبل سهمیه داریم باید با همان قیمت بخریم.
و ساناز هم مقایسه جالبی کرد: جمعه سیاه ایرانی: «قیمت لحاف ساده»
فروشگاه بسیار معروف
پرطرفدارترین فروشگاه ایگرگ: با 34% تخفیف 1.800.000 تومان (قیمت قبلی: 1.600.000 تومان)
قیمت واقعی لحاف در سایت محصول 1 میلیون و 160 هزار تومان می باشد. مردم بیچاره…
برای دسترسی سریع به آخرین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان بهترین اپلیکیشن را نصب کنید.
همراه با تضمین و تضمین کیفیت.
پرداخت اقساطی توسط متخصص مجرب.
ایمپلنت با 15 سال گارانتی 10.5 میلیون تومان
منبع:برترینها