منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت در خصوص تعرفه واردات قطعات مونتاژ شده خودرو گفت: فعلاً در خصوص تعرفه خودرو اتفاقی نیفتاده و البته در مورد تعرفه خودرو نیز اصلاحاتی برای توسعه صنعت تولید ملی صورت خواهد گرفت. 

وی افزود: خودروسازان مونتاژی تا سال 1401 عمدتاً از ارز نیمایی استفاده می کردند. اما از ابتدای سال جاری مقرر شد نیمی از ارز به خودروسازانی که بیش از 50 درصد تولید داخلی دارند اختصاص یابد و مابقی خودروهای مونتاژ شده از ارز صادراتی خود یا ارز دیگران استفاده کنند.

معاون صنعت حمل و نقل وزارت حمل و نقل ادامه داد: این تغییر نرخ ارز بر محصولات وارداتی و تعرفه واردات تاثیر دارد و به همین دلیل ناشی از تغییر نرخ نیمه ارز و خود ارز صادرات است.

منطقی در پاسخ به این سوال که آیا ارز حاصل از صادرات باعث نمی شود شرکت ها به سمت کوتاژ فروشی بروند؟ گفت: پاسخ این سؤال بله است زیرا ارز نیمایی باید برای رفع نیازهای اساسی مانند غذا و دارو و محصولات راهبردی مصرف شود؛ بنابراین برای ارز نیمایی محدودیت داریم و باید از سایر ارزها استفاده کرد.

وی با بیان اینکه تولید خودروهای مونتاژی در 7 ماه گذشته به طور میانگین 76 درصد افزایش داشته است، اظهار داشت: اکنون قیمت برخی خودروهای مونتاژی در بازار نسبت به قیمت کارخانه کاهش یافته و بنابراین در شرایطی که عرضه بیشتر است. و واردات رایگان به نظر می رسد در صورت درخواست افزایش قیمت برای خودروهای مونتاژی، بازار همچنان تقاضای کاهش قیمت را دارد.

معاون صنایع حمل و نقل وزارت حمل و نقل صمت گفت: ظرفیت ساخت قطعات داخلی برای 2 میلیون و 200 هزار خودرو وجود دارد و روش‌های جدیدتر و نوین‌تر برای داخلی‌سازی وجود دارد که به دلیل وجود زیرساخت‌های مشترک، مقرون به صرفه‌تر است. .

منطقی گفت: قیمت خودروهای مونتاژی در آینده کاهش می یابد و با توجه به واردات خودروهای فرسوده، اختلاف قیمت بین قیمت بازار و کارخانه نیز کاهش یافته است و این سیاست وزارت صمت است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *