میوه های خشک بسیار محبوب هستند زیرا هم سالم هستند و هم بسیار مغذی. برای استفاده از این غذا نیازی به صرف هزینه زیادی ندارید. می توانید آن را خودتان در خانه درست کنید و هر فصل میوه مورد علاقه خود را با روش های مختلف خشک کنید. در این ایام از ماه های سرد زمستان می توانید از وسایل گرمایشی مانند بخاری یا بخاری در هر خانه ای که می خواهید استفاده کنید. یکی او از ابزاری برای خشک کردن میوه ها استفاده کرد.
به گزارش ایسنا همیشه درباره اوقات فراغت است یکی یکی از موضوعات مهم و جامع در جوامع به شمار می رود. مدیریت و برنامه ریزی برای گذراندن این زمان ها به بهترین و لذت بخش ترین روش انجام می شود. گاهی اوقات اوقات فراغت ما بسته به شرایط در خانه می گذرد، بنابراین می توان از آن به بهترین نحو استفاده کرد. یکی خشک کردن میوه یکی از آن کارهای ظریف در خانه است. گاهی اوقات، اگر علاقه مند باشیم، می توانیم با نگاه کردن و فروش به عنوان یک تجارت و همچنین سرگرمی درآمد کسب کنیم.
میوه های خشک بسیار محبوب هستند زیرا هم سالم هستند و هم بسیار مغذی. برای استفاده از این غذا نیازی به صرف هزینه زیادی ندارید. می توانید آن را خودتان در خانه درست کنید و هر فصل میوه مورد علاقه خود را با روش های مختلف خشک کنید. در این ایام از ماه های سرد زمستان می توانید از وسایل گرمایشی مانند بخاری یا بخاری در هر خانه ای که می خواهید استفاده کنید. یکی او از ابزاری برای خشک کردن میوه ها استفاده کرد.
چرا میوه ها را خشک می کنیم؟
از آنجایی که میوهها عموماً فصلی تولید میشوند، اگرچه امروزه بیشتر میوهها در فصول مختلف در دسترس هستند، به دلایلی مانند قیمت بالا، کیفیت پایین یا در دسترس نبودن همه، امکان استفاده از آنها برای هر فردی وجود ندارد. برای استفاده از میوه های مورد علاقه خود در طول سال، لازم است آنها را به روش های مختلف نگهداری کنیم. روش های مختلفی برای نگهداری طولانی مدت میوه ها وجود دارد. یکی کاربردی ترین این روش ها خشک کردن است. در این روش آب میوه با حرارت حفظ می شود. وقتی میوهها را خشک میکنیم، وزن آنها کاهش مییابد، خواص بالای آنها حفظ میشود و نگهداری راحتتر میشود.
استفاده از میوه خشک چه بایدها و چه نبایدهایی دارد؟
میوه های خشک منبع خوبی از مواد مغذی، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تاثیر آن در کاهش وزن و لاغری از جمله خواص میوه های خشک است. با وجود تمام فواید این ماده غذایی، نباید از کالری و کربوهیدرات بالای آن غافل شد. از آنجایی که میوه های خشک حاوی قند طبیعی هستند، نباید در مصرف آنها زیاده روی کرد، به خصوص افراد دیابتی باید در مصرف آن دقت بیشتری داشته باشند.
نکاتی که باید قبل از خشک کردن میوه ها در نظر بگیرید
– یکی یکی از نکاتی که در خشک کردن میوه ها باید به آن توجه کنیم استفاده از میوه های رسیده است زیرا اگر میوه های لکه دار، نارس یا خیلی رسیده را خشک کنیم طعم آنها بد می شود.
– برای رفع آلودگی میوه ها باید آنها را شسته و پس از خشک شدن به ورقه های 3 تا 6 میلی متری برش دهید. میوه های بسیار ریز مانند انگور، توت، گیلاس و زغال اخته باید کاملا خشک شوند.
– میوه هایی مانند سیب، موز، گلابی و هلو در اثر بریدن و قرار گرفتن در معرض هوا به تدریج قهوه ای می شوند. برای حفظ ظاهر زیبای میوه ها و به حداقل رساندن تغییر رنگ می توانید آنها را به مدت 10 دقیقه در آب لیمو و آب خیس کنید سپس در آبکش بریزید و با حوله خشک کنید.
– برای جلوگیری از تلخ شدن میوه ها، بهتر است پوست آن ها را جدا کرده و برش دهید، به این ترتیب استفاده راحت تری خواهند داشت و ظاهر زیباتری خواهند داشت.
– میوه های خشک را باید در جای خشک و خنک و دور از رطوبت و گرما نگهداری کرد. برای این منظور می توانید پس از خشک شدن آن را در ظروف شیشه ای و پلاستیکی قرار دهید.
روش های خشک کردن میوه ها
خشک کردن میوه ها با نور خورشید: استفاده از نور خورشید یکی از راه های ارزان و ساده برای خشک کردن میوه ها است. اما برای خشک کردن میوه ها به این صورت به روزهایی نیاز داریم که دمای آن بالای 30 درجه سانتیگراد باشد و خشک کردن میوه ها به این روش معمولاً چندین روز طول می کشد. بنابراین باید چند روز متوالی هوا صاف و مطبوع باشد. به نظر می رسد این روش خشک کردن میوه در ماه های تابستان که دمای هوا به طور کلی بالا است مؤثرتر است.
برای این کار ابتدا میوه هایی را که می خواهید خشک کنید بشویید و برش دهید و روی سینی، تور یا تخته چوبی را با یک دستمال نازک نخی بدون پرز بپوشانید سپس میوه های بریده شده را روی دستمال بگذارید. برای جلوگیری از آسیب رساندن حشرات یا گرد و غبار به میوه ها، روی آن ها را با توری ریز بپوشانید و سپس در مکانی قرار دهید که نور مستقیم خورشید داشته باشد. باید دقت کنید که سینی میوه یا توری آن کمی از زمین فاصله داشته باشد. خشک کردن در این روش بسیار طولانی است. هر چند روز یکبار میوه ها را وارونه می کنند تا هر دو طرف کاملا خشک شوند. میوه ها را زمانی برداشت کنید که چروک و ترد هستند.
خشک کردن میوه در خانه با چند راهکار ساده
خشک کردن میوه ها در فر: در این روش میوه های برش خورده را روی سینی مخصوص فر (کمی روغن زده) دور از یکدیگر قرار دهید. فر را با کمترین دمای ممکن (مثلاً 150 تا 200 درجه فارنهایت یا 50 درجه سانتیگراد) گرم کنید و بعد از چند دقیقه سینی را در فر قرار دهید تا فر کاملا گرم شود. به دمای فر توجه کنید زیرا هدف خشک کردن میوه ها است نه پختن آنها.
انواع میوه ها و برش هایی که داریم برای خشک شدن به دماهای متفاوتی نیاز دارند، بنابراین اجازه دهید میوه ها 4 تا 8 ساعت در فر بمانند تا خشک شوند. باید دائما میوه ها را چک کنیم تا از سوختن آن ها جلوگیری کنیم. خشک کردن توت ها به این روش چندین ساعت طول می کشد، بنابراین نباید عجله کنیم و دمای فر را افزایش دهیم تا توت ها زودتر خشک شوند، زیرا باعث سوختن توت ها می شود.
خشک کردن میوه ها با استفاده از بخاری: یکی یکی از روش های رایج برای تهیه میوه خشک، استفاده از گرم کن است. این روش خشک کردن میوه در زمستان بسیار مفید است زیرا وسایل گرمایشی مانند بخاری و بخاری فضایی در حال استفاده مداوم هستند و به راحتی می توانیم میوه های مورد علاقه خود را روی آنها خشک کنیم.
در این روش خشک کردن بخاری ابتدا آنها را روی سینی مناسبی که با کاغذ مومی پوشانده شده قرار می دهیم و میوه ها را روی کاغذ مومی چیده و روی بخاری می گذاریم تا خشک شوند. برای اینکه میوه ها زودتر خشک شوند بهتر است هر دو ساعت یکبار میوه ها را برگردانید. همچنین می توانید به جای سینی از فویل آلومینیومی استفاده کنید، میوه ها را روی آن بچینید و به همان روش بالا ادامه دهید.
برای خشک کردن میوه ها روی اجاق، ابتدا روی اجاق را با فویل آلومینیومی می پوشانیم، سپس میوه ها را روی فویل آلومینیومی می گذاریم و هر چند ساعت یک بار آن ها را می چرخانیم تا خشک شوند.
خشک کردن میوه در خانه با چند راهکار ساده
خشک کردن میوه ها با استفاده از خشک کن: استفاده از خشک کن میوه باعث می شود آب میوه خیلی نرم و آهسته خشک شود. میوه های بریده شده را در خشک کن قرار دهید. دستگاه را روی تنظیمات خشک کن میوه قرار دهید اگر چنین تنظیمی روی دستگاه وجود ندارد، می توانید آن را در دمای 57 درجه قرار دهید. در این روش میوه ها بسته به نوع و ضخامت آنها به مدت 24 تا 48 ساعت نیاز به خشک شدن دارند. پس از 24 ساعت اول، میوه های خشک و ترد را جمع آوری کنید و مرتباً چک کنید تا میوه ها بیش از حد خشک نشوند.