به نقل از شمانیوز، به گزارش پی ام آپ، چندی پیش رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد که عدم ثبت صرافی ها در سامانه جامع معاملات تخلف محسوب و متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
این موضوع با انتشار برخی اخبار دیگر در شبکه های مجازی مورد توجه مردم و فعالان بازار طلا قرار گرفت. البته طبق اعلام وزارت حراست، روند ثبت معاملات در سامانه جامع معاملات برای مشتریان نهایی این محصولات سخت نیست.
* سامانه جامع معاملات فروشندگان سکه و طلا قابلیت صدور فاکتور یکپارچه در زمان ثبت معامله را دارد.
به گفته محمدرضا زارع، مدیرکل صنایع خلاق وزارت حراست، سامانه جامع معاملات فروشندگان سکه و طلا این قابلیت را دارد که در زمان ثبت معامله، فاکتور یکپارچه صادر کند. در واقع این سیستم به عنوان یک نرم افزار حسابداری در نظر گرفته می شود تا فروشندگان سکه و طلا از تعداد سکه و طلای خرید و فروش خود مطلع شوند.
زارع با بیان اینکه فقط سکه و طلافروشان در این سامانه دخیل هستند و مشتریان نهایی با سامانه ارتباطی ندارند، گفت: منبع سکه و طلا برای ما و مشتریان مهم است و پایان ربطی به او ندارد. . با سیستم انجام دهید
وی تصریح کرد: عده ای فکر می کنند دلیل دریافت کد ملی و شماره تلفن همراه در هنگام خرید این است که هر فرد چند سکه و طلا دارد که دغدغه اصلی ما نیست. قصد ما این است که ارزی که از بانک مرکزی خارج می شود یا طلایی که در بازار خرید و فروش می شود تا به دست مردم برسد، نظارت کامل داشته باشیم.
* وزارت اسرار اصناف طلا را موظف به ثبت آنلاین اسناد خرید و فروش کرد
اما در جدیدترین اقدام، محمدمهدی برادران، معاون امنیتی وزیر کشور با ارسال نامه ای به اتاق اصناف ایران، موضوع خرید و فروش طلا را با فاکتوری که در سامانه جامع بازرگانی موجود است، مطرح کرد.
بر اساس سند مذکور، بر اساس ماده 6 دستورالعمل تبصره 4 الحاقی به ماده 18 قانون مبارزه با ارز و کالای قاچاق، «خریداران کالاهای موضوع قاچاق اعم از تاجران و تولیدکنندگان موظف هستند هنگام خرید این کالاها، از فروشنده صورتحساب (فاکتور) دریافت کنند».
در متن این نامه آمده است: «با توجه به اینکه مقررات اختصاصی گروه کالایی فلزات و گوهرهای گرانبها اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع بازرگانی را به عنوان صورتحساب پذیرفته شده در ماده 6 بخشنامه صدر ـ اشاراء تلقی می کند. لازم است کلیه معاملات مشمول در هنگام فروش کالا اعم از طلا، سکه و مصنوعات طلا، فاکتور مذکور را در سامانه جامع تجارت صادر و به مشتری تحویل دهید.
تصویر نامه وزارت حراست به اتاق اصناف ایران مبنی بر صدور فاکتور رسمی در بازار طلا از طریق سامانه جامع تجارت
برداران با اشاره به وضعیت فعلی سامانه جامع معاملات خاطرنشان کرد: زیرساخت های لازم در سامانه جامع معاملات ایجاد شده است و فراگیری صدور فاکتور متحدالشکل میتواند از مشکلاتی نظیر صدور فاکتور غیرواقعی، محاسبه دستمزد، سود و مالیات بر ارزشافزوده بدون ضابطه توسط برخی سودجویان جلوگیری کند.
برخی کارشناسان بر این باورند که طرح ثبت معاملات طلا در سامانه جامع معاملات تنها حذف سکه های تقلبی و طلای کم عیار از بازار و ایجاد شفافیت محصولات طلا در سطح بازار است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از آنجایی که این صنعت گردش مالی بسیار بالایی دارد، افراد انتفاعی زیادی وارد شده و درصدد پولشویی و فروش کالاهای تقلبی هستند.
تصویر نمونه فاکتور قابل ارسال در سامانه جامع بازرگانی