گرانی بی‌سابقه مسکن در سال‌های اخیر و ناتوانی روزافزون مردم برای ورود به این بازار و گستردگی رکود، برنامه‌ریزی برای افزایش معاملات در بازار مسکن را به دنبال داشته است. یکی یکی از این طرح ها فروش متری خانه در بورس کالا است.

“فروش املاک” در واقع اصطلاحی است که برای خرید این نوع اوراق به کار می رود. این اوراق در بورس عرضه می شود و خریداران آن می توانند در یک بازه زمانی متر به متر یک واحد مسکونی خریداری کنند. مسکن رشد خواهد کرد تا مردم از تکامل بخش املاک و مستغلات عقب نمانند.

در حال حاضر تبلیغات یک بانک برای تامین مالی به اصطلاح “صندوق اول املاک” در برنامه های تلویزیونی آغاز شده است و در این تبلیغات بینندگان تشویق می شوند حتی اگر پول خرید یک صندوق را داشته باشند پول خود را در این صندوق سرمایه گذاری کنند. ملک. خانه متر مربع خانه . صرف نظر از اینکه قرار بود یک میلیون خانه در سال ساخته شود تا چنین شرایطی در بازار املاک ایجاد نشود، اتفاق جدید را می توان در دسته ترفندهای ویژه جمع آوری پول ارزیابی کرد که با رنگ انجام می شود. “زمینه املاک و مستغلات.”

مجید گودرزی کارشناس بازار املاک گفت: این سیاست اساساً اشتباه است زیرا حراج نیازهای ضروری جامعه مانند حوزه سلامت یا مسکن صحیح نیست زیرا این نیازها باید بیشترین تسهیلات را دریافت کنند. اما نیازهای ضروری جامعه را به حراج گذاشته اند.

این کارشناس بازار املاک افزود: از طرفی قوانینی که باید در بورس اعمال شود رعایت نشده است. قرار دادن این اقلام به حراج به جای کمک به مردم برای خانه‌یابی و حل مشکلات اصلی‌شان، منجر به آشفتگی بیشتر در بازار مسکن می‌شود.

افزایش سفته بازی از طریق خرید و فروش املاک و مستغلات در بورس.

گودرزی تصریح کرد: برای خرید و فروش برخی از سهام در بورس همواره صف هایی ایجاد می شود، علاوه بر آن قیمت های غیرواقعی عرضه می شود و اشخاص حقوقی علاقه مند قیمت ها را تا حد امکان افزایش می دهند.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه بسیاری از کارشناسان مخالف گرفتن مسکن در بورس و متری فروشی آن هستند، گفت: این اقدام نه تنها هیچ یک از مشکلات بی خانمانی را حل نمی کند، بلکه باعث غیرواقعی فعلی می شود. و وضعیت نجومی قیمت ها با سفته بازی بالا نگه داشته می شود و فشار اقتصادی بیشتری بر خانواده های ایرانی وارد می کند.

چالش اصلی بورس بی اعتمادی است

گودرزی خاطرنشان کرد: متاسفانه به نظر می رسد عده ای می خواهند از اعتبار و ساختار بورس سوء استفاده کنند و استانداردهای بورس را نادیده بگیرند.

وی با بیان اینکه چالش اصلی بورس عدم اطمینان است، ادامه داد: در حال حاضر به دلیل اینکه شرکت های بورسی مجبور به تجدید ارزیابی نیستند و از طرفی تورم دو رقمی در اکثر سهام 8 درصد قیمت واقعی است. دارایی های شرکت های بورسی عرضه شده اما هنوز خریداری نشده است گودرزی گفت: معاملات سلیقه ای و سفته بازی در بورس بیشترین ضربه را به بورس وارد کرده و سوء استفاده های جدی از تمایل مردم به سرمایه گذاری در این حوزه وارد شده است.

افزایش 700 درصدی قیمت از زمان ساخت تا فروش.

این کارشناس مسکن تصریح کرد: ما معتقدیم قیمت ها باید به واقعیت نزدیک شود چرا که این نرخ ها واقعی نیست و تفاوت فاحشی بین هزینه ساخت مسکن و قیمت بازار وجود دارد و گاهی قیمت ها از ساخت و ساز تا 700 درصد افزایش می یابد. فروش.

وی افزود: متاسفانه اگرچه امروز هزینه هر مترمربع ساخت طرح ملی مسکن با استانداردهای تعریف شده و قیمت های پیشنهادی بین 10 تا 12 میلیون تومان برآورد می شود، اما میانگین قیمت مسکن در تهران بین 78 تا 80 میلیون تومان است. بنابراین می توان گفت رابطه معناداری بین هزینه ها و قیمت نهایی مسکن وجود ندارد و از سوی دیگر قانونگذاران مسئول مستقیم آشفته بازار املاک و فشارها و نارضایتی ها هستند چرا که فقر شدیدی داریم. قانونگذاری در بخش مسکن.

تامین مالی مسکن درست نیست

مسعود فراهانی، کارشناس بازار مسکن معتقد است که کل این سیاست درست نیست، زیرا مصداق تامین مالی مسکن است.

فراهانی با بیان اینکه تامین مالی به عنوان کالایی شدن طبقه بندی می شود، افزود: وقتی مسکن به عنوان دارایی در بورس عرضه می شود و می خواهند از این طریق آن را بفروشند، از طریق فاینانس مسکن، کالایی شدن آن افزایش می یابد و نیاز به مسکن مردم است. و فقط درخواست مسکن مردم به رسمیت شناخته می شود.

انتظار نمی رود مردم با چنین نقشه هایی صاحب خانه شوند.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی مسکن لازم است دولت ها سازوکار خانوارها را فراهم کنند اما دولت در سمت تقاضا وظیفه ای ندارد و مردم باید تلاش کنند و درآمد کافی برای تامین کالاهای عرضه شده در بازار داشته باشند. بازار. .

فراهانی خاطرنشان کرد: بعید است این طرح منجر به ساخت مسکن برای افراد بی خانمان شود، زیرا کل فرآیند، کالایی شدن مسکن است و دولت عملاً اعلام می کند که هیچ تعهد دیگری جز ساخت مسکن ندارد و اگر مردم نتوانند. استطاعت خرید خانه را در محدوده محدودی در بورس می فروشد، برای این افراد در نظر گرفته شده است، اما به طور کلی هویت خانه را از بین می برد و حتی خانه کالا محسوب نمی شود، بلکه به اجزای کوچکتر تبدیل می شود و خرید و فروش می شود. مثل یک کالا بفروش در بازار سهام فعال است و چنین فرآیندی موجب سفته بازی می شود.

نمرات نباید احساسی باشد.

عباس اکبرپور کارشناس بازار املاک گفت: این نوع سیاست برای تحریک بازار مسکن صحیح است و معاملات با تجمیع وجوهی که در دست مردم است انجام می شود.

وی افزود: اگر معاملات مسکن در بورس انجام شود، می تواند به روند تغییر دست و گردش پول منجر شود و هر چیزی که منجر به گردش پول در کشور شود نتیجه مثبت دارد و می تواند از رکود پول جلوگیری کند. در بازار. کشور جلوگیری از بانک.

اکبرپور با بیان اینکه نرخ های ارائه شده در بورس برای این املاک نباید هیجانی باشد، تصریح کرد: قیمت ها باید واقعی باشد اما چارچوبی که بورس قرار است این معاملات را در آن انجام دهد و مبنای معاملات مهم است. . .

لزوم بازگرداندن اعتماد به سهامداران

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته بسیاری از کارخانه ها که حتی تملک نشده بودند سهام خود را به مردم فروختند که باعث سلب اعتماد مردم شد.

وی با بیان اینکه بازگرداندن اعتماد سرمایه گذاران به بورس ضروری است، تصریح کرد: راهکار مناسب این است که قبل از این اقدام (فروش یک متر مسکن در بورس) تحقیقات میدانی انجام شود تا ببینیم آیا این اقدام انجام شده است یا خیر. در کشورهای دیگر این معاملات به چه شکل بوده و آیا اجرا شده است یا خیر و بر این اساس بهترین ابزار برای اجرای این طرح چه بوده است و نتایج آن منتشر و در اختیار همه مردم قرار گیرد.

الزام به بیمه کردن اموال سرمایه گذاران در بورس

اکبرپور با بیان اینکه بیمه اموال خریداری شده بسیار مهم است، گفت: ایران کشوری زلزله خیز است و اگر قرار است این املاک به صورت متری به مردم فروخته شود باید خسارات احتمالی این املاک را نیز پیش بینی کرده و بیمه کنند. .

این کارشناس مسکن ادامه داد: هدف شخصی که چند متر مربع مسکن می خرد این است که بتواند آن را بفروشد و در جای بهتری سرمایه گذاری کند یا آن را نگه دارد و با افزایش قیمت آن چند متر از سود خود استفاده کند. بالاتر را تهیه کنید اما با چه سرعتی می توان این موضوع را انجام داد و اینکه آیا باعث مالک شدن افراد می شود یا خیر، باید در این زمینه تحقیق کرد که اگر این سیاست در کشورهای دیگر مانند پاکستان، هند، بنگلادش و غیره اجرا شده است؟

تقلید از کشورهای اروپایی صحیح نیست

وی تصریح کرد: شرایط اقتصادی ایران با شرایط اقتصادی کشورهای پیشرفته اروپایی متفاوت است و نمی توان در ایران همان کاری را کرد که مردم آن کشورها برای خانه دار شدن انجام می دهند.

به عنوان مثال در حوزه مالی تقریباً به سیاست های مالی کشورهای اروپایی نزدیک شده ایم، اما مشکل اینجاست که سطح درآمد و شرکت ها و رقابت اقتصادی، اولویت بخش خصوصی و کوچک بودن دولت ها این کشورها هستند. خیلی با ایران فرق داره

وی با بیان اینکه برای هرگونه فروش ملک در بورس مطالعه میدانی ضروری است، افزود: در ایران تنها بخشی از سهام کشورهای اروپایی بدون انطباق سایر جنبه ها کپی برداری شده است و همین موضوع نیز باعث شکست شده است. در بسیاری از سیاست های کشور شاهد افزایش مالیات و ورشکستگی بسیاری از شرکت ها هستیم.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *