بر اساس گفته های مسئولان، وراث متوفیان سهام عدالت برای دریافت این سهام اول باید انحصار وراثت را انجام داده و گواهی حصر وراثت دریافت کنند.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سامانه واگذاری سهام متوفی به وراث دوشنبه پانزدهم. آبان افتتاح شد و به گفته مسئولان نگرانی حدود 15 میلیون نفر را برطرف کرد. اکنون مردم باید برای تعیین تکلیف سهام متوفی اقدامات متعددی انجام دهند.

مرحله 1: درخواست انحصار وراثت و دریافت گواهی محدودیت وراثت.

گفتنی است روز گذشته دستیار و مشاور ویژه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بر این نکته تاکید کرد: وراث سهام متوفی باید نسبت به انجام انحصار وراثت و دریافت گواهی محدودیت وراثت اقدام کنند.

مرحله دوم: یکی از وراث باید در سامانه سجام به نشانی sejam.ir ثبت نام کند. اگر ثبت نام کرده اید، این مرحله ضروری نیست.

مرحله سوم: از پورتال یکپارچه سهامداران بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir بازدید کنید. وارد بخش «مسائل پدری متوفی» شوید.

مرحله پنجم: در قسمت «استعلام تشکیل پرونده» کد ملی و تاریخ تولد متوفی را وارد کنید.

مرحله ششم: طبق جدول زمانبندی نقل و انتقال سهام متوفی، وراث متوفی در سالهای 1384، 1383 و قبل از آن از تاریخ 15 آبان 86 و 87، 11 آذر سالهای 88 و 89 آذر سال 90 و 91 دی سال 92 و 1383 از 1371. و 1995 از 7 سال 1996 و 1997 از 21 سال 1998 و 1999 از 5 اسفند و ورثه متوفیان سال 1400 و بعد از 19 اسفند در سال 1402 می توانند امور مربوط به انحصار وراثت سهام متوفی خود را انجام دهند.

مرحله هفتم: اگر بر اساس زمان نقل و انتقال سهام متوفی وقت شما فرا رسیده است به یکی از شعب بانک ها یا دفاتر کارگزاری مراجعه و مدارک را ارائه دهید.

تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی

اصل یا عکس برابر اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه کلیه وراث مندرج در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر شده است. مهر سازمان ثبت احوال می تواند کارت ملی را جایگزین کند)

اصل یا عکس برابر اصل ورثه متوفی (در صورتی که مادر یکی از ورثه باشد به استناد بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی صفحات شناسنامه مربوط به تعداد اولاد. والدین متوفی نیز موظف به کنترل اعتراض هستند)

در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در سند انحصار وراثت نیز قید شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل ترکه الزامی است.

فرآیند انتقال سهام عدالت متوفی به وراث رایگان است

پیش از این محمود حسنلو، قائم مقام شرکت سپرده گذاری مرکزی گفته بود: در صورت داشتن سهام متوفی، وراث طبق زمان بندی اعلام شده به یکی از شعب کارگزاری یا یکی از شعب ملت، ملی، پارسیان و بانک ها مراجعه کنند. توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی تجارت جهت ثبت پرونده و تقسیم دارایی متوفی بین وراث. کلیه مراحل انتقال سهام از متوفی به وراث به صورت رایگان انجام می شود و در هیچ یک از قسمت های آن اعم از مشاوره و ارائه خدمات هزینه ای دریافت نخواهد شد.

در ادامه باغستانی، مدیرعامل جامعه سپرده‌گذاران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: پس از تحقق انحصارهای جانشینی توسط وراث سهام متوفی، اصل سهام متوفی به وراث واگذار می شود و سود سهام متوفی در ابتدای تاریخ بین وراث تقسیم می شود.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *