به گزارش مانیبان، رئیس فراکسیون اصناف مجلس گفت: اخیراً تفاهم نامه ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد تا در پی ساخت سالانه یک میلیون نفر، حدود 250 هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص یابد. واحدهای مسکونی

“محل اقامت” یکی یکی از مهمترین مشکلات کارگران است. زیرا با افزایش و نوسان قیمت مسکن در بازار، تامین آن برای کارگران مشکل است. آمارها نشان می دهد که تقریبا 70 درصد درآمد کارگران صرف اجاره و مسکن می شود.

افزایش سرسام آور قیمت مسکن و به تبع آن اجاره بها بالا، عملاً بیش از نیمی از حقوق کارگران را مصرف می کند و اکنون حتی کارگران برای پرداخت اجاره بها در مضیقه مالی قرار می گیرند و دیگر توانایی مالی برای خرید خانه را ندارند، حتی اگر وام دریافت کنید.

با توجه به افزایش شکاف بین دستمزد و معیشت در سال‌های اخیر، نمایندگان کارگری برای جبران هزینه‌های تورم و رفع مشکلات روزمره کارگران، تقاضای ترمیم دستمزد را به شورا ارسال کرده بودند. آذر در ماه 1402 جلسه شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی تشکیل و مقرر شد کمپ اسکان کارگران ایجاد و به مسائل مسکن کارگران رسیدگی شود.

در جلسه بیست و هفتم اسفند در ماه 1403 بنا به پیشنهاد وزیر کار برای توجه به اختصاص بخش مهمی از بودجه کارگران به مسکن، کمیته ای مرکب از سه نفر با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان، و وزیر کار و از اول سال آینده بر مسکن کارگران نظارت خواهند کرد.

صولت مرتضوی گفت: باید به موضوع مسکن توجه ویژه داشته باشیم. من بارها پیشنهاد کرده ام که شورایی تشکیل شود که نماینده ای از سه شریک اجتماعی در آن عضویت داشته باشد.

محمد چکشیان معاون وزیر کار از ساخت 60 هزار واحد مسکونی برای کارگران در هفته کارگر خبر داد.

وی از ساخت حدود 60 هزار واحد مسکونی برای کارگران خبر داد و گفت: وزیر کار از چند ماه پیش دستور ایجاد کمپ اسکان کارگران را صادر کرد که با حضور تشکل های زیرمجموعه این وزارتخانه و نهادهای مختلف کارگری و کارفرمایی تشکیل شد. سازمان‌ها، اما ما روی بیایید سناریوهایی را طراحی کنیم، و برخی از این سناریوها به سمت تعاونی‌ها، برخی برای کارفرمایان و برخی در جهت رفع موانعی است که کارگران و کارفرمایان با آن روبرو هستند.

چکشیان با بیان اینکه تلاش وزارت کار این است که در ماه های آینده رویکرد جدید و بسته های ویژه و تمرکز جدید بر مسکن نیروی کار داشته باشیم، گفت: این رویکردها در ماه های آینده اعلام می شود. جلساتی با تشکل ها برگزار شده و در حال رفع موانع هستیم و امیدواریم نسبت به گذشته اقدامات خوب و متفاوتی انجام شود.

تفاهم نامه واگذاری مسکن به کارگران

علی بابایی کارنامی رئیس فراکسیون صنفی اخیرا با اشاره به اختصاص 250 هزار واحد مسکونی به کارگران گفت: چندی پیش تفاهم نامه ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد و سالانه حدود 250 هزار واحد ساخته می شود. پس از ساخت یک میلیون واحد مسکونی باید ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص یابد.

رئیس فراکسیون صنفی گفت: از معیشت تا مسکن یکی از مطالبات اصلی کارگران است که در سال های اخیر به انحاء مختلف در مجلس بررسی شده است، مجلس باید با جدیت شاخص های اصلی مانند کارگران را پیگیری کند مسکن.

نماینده مردم ساری در شورای اسلامی با بیان اینکه مسکن کارگران از نظر معیشتی و رفاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: حدود 64 ماده و تبصره قانون کار به رفاه کارگران اشاره دارد. ، کمتر دهه 60 زمانی که بحث رفاه کارگران در قالب تعاونی ها مطرح شد، به ویژه در دستور کار دولت قرار گرفت، اما در سال های اخیر به این موضوع توجه خاصی نشده است.

رئیس فراکسیون کارگران شورای اسلامی با بیان اینکه در سال‌های اخیر شرکت‌های بزرگ در مجاورت کارگاه‌های شهرهای صنعتی و مسکونی مستقر شدند، گفت: با گذشت زمان، اقدامات ساخت مسکن برای کارگران به حاشیه رفت از دهه 70 به بعد با توجه به روند توسعه در کشور حاکم به توانمندی های رفاهی کارگران توجه نکردیم، امروزه کارگران با مشکلات عدیده ای روبرو هستند که بخش زیادی از آن به دلیل بی توجهی به حقوق کارگران در سال های گذشته است. . .

بابایی کارنامی با اشاره به تخصیص سالانه 250 هزار واحد مسکونی برای کارگران گفت: اخیراً تفاهم نامه ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد که پس از ساخت سالانه حدود 250 هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص یافت یک میلیون مسکن و ادارات کل استانی وزارت کار، تعاون و رفاه تقریباً تحت عنوان ابلاغیه ابلاغ شده تا در این راستا کار جدی انجام شود.

نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت باید برای تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه به ویژه کارگران برنامه داشته باشد، ادامه داد: امیدواریم با پیگیری های کمیسیون اجتماعی و فراکسیون صنفی، بتوانیم در این زمینه اقدام کنیم. وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت راه و شهرسازی پیگیر مشکلات مسکن کارگران برای دستیابی به موفقیت لازم هستند.

بابایی کارنامی با تاکید بر اینکه فراکسیون های صنفی در مجلس شاخصی اساسی و مطالبه گر در مجلس دارند، گفت: فراکسیون صنفی برای پیگیری مسائل کارگری در مجلس دوازدهم می ماند.

وضعیت فعلی اقدامات اتخاذ شده در زمینه ساخت مسکن برای کارگران

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در روزهای اخیر درباره سیاست دولت در خصوص مسکن کارگران با توجه به نابسامانی بازار مسکن اظهار داشت: جهت گیری دولت برای طرح ملی مسکن برای قشر ضعیف جامعه مانند جامعه عزیز کارگران است. ” وقتی 4 میلیون خانه هدف قرار می گیرد، این جامعه (کارگران) محور اصلی است و ساخت مسکن ملی با هدف توسعه تولید و ساخت و ساز برای ساماندهی بازار مسکن و اجاره انجام می شود.

وی ادامه داد: اولویت اول ما در مسکن جامعه کارگری است تا انشاالله از آن بهره ببرند. به ویژه تعاونی های مسکن کارگری مسئولیت ساخت مسکن کارگران را بر عهده دارند و کارفرمایان نیز موظف به حمایت از آنها هستند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: 230 تعاونی کار در حوزه مسکن در کشور وجود دارد که دولت حمایت های لازم را از آنها داشته و ادامه خواهد داد و تفاهم نامه های مختلفی بین مجموعه های صنعتی و وزارت تعاون منعقد شده است. ، کار و تامین اجتماعی.

وی با بیان اینکه در حال ساخت 140 هزار خانه مسکونی فقط برای صنعت هستیم، گفت: برای ساخت 140 هزار خانه برای صنعت، وزارت راه به آنها زمین داده است که این غیر از زمینی است که دارند.

بهادری جهرمی گفت: 5 هزار هکتار برای ساخت مسکن در کنار بنگاه های صنعتی پیش بینی شده است تا در صورت نیاز به کارگران واگذار شود. دولت تمام توان خود را عملی کرده است. تعاونی های مسکن کارگری پیشگام هستند و دولت نیز آنها را همراهی می کند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *