گزارش کردن مبنای تفکر و فرهنگ تبلیغی، پانزدهمین کمپین کتابخوانی «کتاب قهرمان» با محوریت کتاب «خار و میخک» نوشته یحیی السنوار به ایستگاه دوم رسید.
به نقل از تسنیم، این بار دومین نشست و گردهمایی منظم این کمپین است که با همکاری تشکل های زنان انقلاب اسلامی، مادران شریف ایران زمین، خانه مادری، ستاد مادران ایرانی، خانه ناسا و شیراز برگزار می شود. مرکز رسانه حضور مریم کثیری فعال فرهنگی و رسانه ای پروانه شکوری نماینده سازمان مادران شریف ایران و مریم چیهرقانی کارشناس کتاب و جمعی از علاقه مندان در کافه غربی خانه اندیشه ورزان برگزار شد.
مریم کثیری در ابتدای این نشست با تاکید بر اینکه بحث ما در اینجا فراتر از کتاب است و می خواهیم به این سوال بپردازیم که چگونه سنورها را تربیت و تبلیغ کنیم، گفت: برای پاسخ به این سوال نگاهی گذرا به یک نگاه می اندازیم. به محیط آموزشی در سراسر جهان نگاه کنید و جایگاه و رابطه خود را در آن بیابید. همه فیلسوفان و روانشناسان جهان به این سوال پاسخ خواهند داد که چگونه انسان سالم می شود؟ در دو طرف طیف این فکر گروهی وجود دارند که حال خوب انسان را در گرو لذت محض می دانند و در طرف دیگر گروهی هستند که حال خوب انسان را وابسته به معنا می دانند. ویکتور فرانکل معتقد است که معنا در رنج زندگی آشکار می شود. خداوند در اسلام می فرماید ما انسان را نیازمند آفریدیم.
وی افزود: در کتاب خار و میخک کودکی را می بینیم که مدام در رنج است و خانواده به او یاد می دهند که چگونه در برابر رنج و سختی مقاومت کند. یکی یکی از ویژگی های فرزندان نسل مقاومت، تاب آوری بالاست. افرادی که انعطاف پذیری بالاتری دارند، افراد شادتری هستند. در مواقع سختی و رنج، ترس کمتر و آرامش بیشتری دارید. مانند شخصیت پدربزرگ در کتاب خار و میخک که در زمان جنگ و حمله صهیونیست ها به اردوگاه حاضر به ترک خانه و رفتن به پناهگاه اضطراری نشد. ما در روزگاری زندگی می کنیم که چاره ای جز تربیت نسل تاب آور نداریم و با تربیت انسان های مقاوم موفق به تربیت انسان های شاد شده ایم.
به گفته کثیری؛ برای تربیت فرزند باید او را الگو قرار دهیم. سه نوع از الگوهایی که در زندگی با آنها مواجه می شویم عبارتند از: قهرمان واقعی، قهرمان داستانی و قهرمان روزمره. اگر بتوانیم این مثلث را تراز کنیم، الگوی خاصی داریم. اولین فرزند قهرمان مادرش است. پدر و مادر موفق می شود رنج زندگی خود را با رنج بزرگتر پیوند دهد و کودک را با رنج های دیگر آشنا کند. مثل رنج کودکان فلسطینی. در مرحله بعد، والدین خود الگوی لبخند زدن بر رنج می شوند. یک مادر قهرمان دارای ویژگی های شجاعت، انعطاف پذیری، انعطاف پذیری، تفکر انتقادی و توانایی حل مسئله است که می تواند به رنج های زندگی لبخند بزند.
در ادامه این نشست، مریم چیهرقانی، کارشناس نیز گفت: ما در همه شئون زندگی با سه گانه حقوق، تکالیف و مسئولیت ها سر و کار داریم و اگر والدین از آن برای تربیت فرزندان خود استفاده کنند، کودک این را می آموزد هر حقی یک وظیفه و مسئولیت است. نکته دیگر این است که تاب آوری مادر در این کتاب بسیار بالاست و شخصیتی قوی و مصمم دارد که سعی می کند برای هر مشکلی راه حلی بیابد. اگرچه ممکن است بارور نباشد، اما هرگز در مواجهه با یک مشکل منفعلانه رفتار نمی کند.
این کارشناس افزود: در کتاب می بینیم که هر چه این کودکان بزرگتر می شوند، رنجی که در زندگی متحمل می شوند و مشکلات و مشکلاتشان نیز بیشتر می شود و با هر چالش تربیتی که پیش می آید، عملاً یک مادر مجرد داریم گویی یحیی سنوار قصد نشان دادن تنهایی زنان را داشته است. می خواست بگوید مشوق آنها مقاومت و مبارزه مردانه است و زنان و مادران آنقدر تشویق می شدند که مردها هر کجا هستند می جنگند و مقاومت می کنند و از طرفی مردان هم به نوعی تشویق می شدند که با خیالی آسوده خانواده را ترک کردند و به مقاومت رفت و این چیزی جز مقاومت زنان و در نتیجه مقاومت کودکان نیست.
به گفته وی؛ علاوه بر خواندن این کتاب، باید با تاریخ اجتماعی و سیاسی فلسطین نیز بیشتر آشنا شویم. زیرا جنگ فقط جنبه نظامی ندارد. بلکه به عنوان یک پدیده اجتماعی بر زندگی مردم تأثیر می گذارد و تا زمانی که ندانیم زندگی مردم فلسطین بر چه اساسی و تحت تأثیر چه عواملی چه تاریخی را طی کرده است، بسیاری از نکات این کتاب روشن نخواهد شد. ما مثلاً وقتی از موج شادی، غرور و غرور در اردوگاه بعد از نبرد الکرامه در اردن صحبت می کند و کمتر از دو سال بعد شاهد رفتار دولت اردن در قبال فلسطینی ها هستیم، باید بدانیم چه اتفاقی افتاده است. در این دو سال و جنبش فتح و یاسر عرفات؟ گروه های شبه نظامی با ایدئولوژی های مختلف از جمله ناسیونالیسم عرب، کمونیسم، اخوانی و غیره در مورد آن صحبت می کنند، ما به اطلاعات اضافی نیاز داریم تا فضا را به درستی درک کنیم.
در ادامه پروانه شکوری در خصوص داستان کتاب سنور گفت: این کتاب با شکست اعراب از اسرائیل در جنگ شش روزه آغاز می شود. شخصیت کودک کتاب، احمد، خاطرات پنج ساله خود را شرح می دهد که شامل زمستان سخت، برف، باران و خانه ها می شود و سپس به تخریب خانه های فلسطینیان در اردوگاه توسط اسرائیلی ها به منظور تعریض خیابان ها و گشت زنی سربازان اشاره می کند. به راحتی
وی با طرح این سوال که اولین سوال برای ماست که چرا شهید سنور این کتاب را در سال های زندان نوشته است، گفت: «چون می خواست ما زندگی مردم فلسطین را بدانیم. اما خواندن کتاب های تاریخ فلسطین برای درک بهتر وقایع موجود در آن ضروری است. سنور در کتاب خود به تاریخچه و دلایل پیدایش حماس، تلاش های شیخ احمد یاسین و فعالیت این مبارزان در سایه قرآن و در مساجد اشاره می کند. با خواندن این قسمت ها متوجه می شویم که چقدر به هم نزدیک هستیم و همه ما یک ملت هستیم.
شکوری در پایان تاکید کرد: هرکس کتاب السنوار را بخواند با مردم فلسطین همدردی می کند و در پایان داستان به این نتیجه می رسد که تنها راه حل مشکل فلسطین مقاومت است.
این شتاب تا پایان بهمن ادامه دارد و در این مدت هر هفته کتابخوانی با حضور علاقمندان برگزار می شود.علاقه مندان برای شرکت در این کمپین می توانند به وب سایت مراجعه کنند https://ketabiq.com/ مربوط به.