بعد- کچلی کچلی که با نام خارش جوک نیز شناخته می شود، یک عفونت قارچی پوست در ناحیه کشاله ران و اندام تناسلی است. این بیماری با گروهی از عفونت های قارچی به نام کچلی همراه است. محیط گرم و مرطوب محل مناسبی برای رشد این قارچ هاست. مانند سایر عفونت‌های کچلی، خارش جوک توسط یک قارچ کپک مانند به نام درماتوفیت ایجاد می‌شود. اینها قارچ های میکروسکوپی هستند که روی پوست، مو و ناخن زندگی می کنند.

به گفته فرارو، اینها به طور کلی بی ضرر هستند. با این حال، آنها می توانند به سرعت تکثیر شوند و زمانی که در یک محیط گرم و مرطوب تکثیر شوند، باعث عفونت می شوند. بنابراین روی پوست اطراف ران، کشاله ران و باسن رشد می کنند. خارش جوک در بین پسران و مردان جوان شایع تر است. این عفونت باعث خارش یا سوزش بثورات می شود. مناطق آسیب دیده نیز قرمز، پوسته پوسته یا پوسته پوسته هستند.

اگر چه آنها می توانند آزار دهنده باشند، گزش کنه معمولا یک عفونت خفیف است. درمان به سرعت علائم را به حداقل می رساند و از تکثیر عفونت جلوگیری می کند. بسیاری از افراد با استفاده از داروهای موضعی ضد قارچ و تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه آسیب دیده به راحتی بهبود می یابند.

علائم و نشانه های خارش کنه
علائم شایع خارش کنه در مناطق آلوده عبارتند از:
• قرمز
• خارش مداوم
• احساس تحریک
• پوسته پوسته شدن یا ترک خوردن پوست
• راش هایی که با ورزش یا فعالیت بدتر می شوند.
• تغییر رنگ پوست
• راش هایی که با کرم هیدروکورتیزون (ضد خارش) بدون نسخه بهبود نمی یابند، بدتر می شوند یا افزایش نمی یابند.

خارش جوک معمولاً به صورت بثورات خفیف در ناحیه کشاله ران و معمولاً در دو طرف ران ظاهر می شود. اگر بثورات بزرگتر شوند، به سمت داخل ران حرکت می کنند.

چه چیزی باعث خارش کنه می شود؟
خارش جوک توسط گروهی از قارچ ها به نام درماتوفیت ایجاد می شود. این قارچ ها به طور طبیعی روی پوست زندگی می کنند و به طور طبیعی مشکلی ایجاد نمی کنند. با این حال، مرطوب نگه داشتن لباس برای مدت طولانی پس از ورزش یا نگهداری آنها در یک محیط مرطوب ممکن است محیطی را برای عفونت های قارچی یا تکثیر سریع آنها فراهم کند. هنگامی که رشد درماتوفیت ها در ناحیه ران افزایش می یابد، عفونتی به نام خارش جوک ایجاد می کند.

قارچ هایی که باعث خارش کنه می شوند. بسیار مسری است. هنگامی که با فردی که عفونت قارچی دارد یا با لباس فرد مبتلا تماس نزدیک می‌شوید، احتمال ابتلا به عفونت قارچی وجود دارد.

اصطلاح “خارش حشره” ممکن است این تصور را ایجاد کند که فقط ورزشکاران آلوده هستند. با این حال، این نوع عفونت ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. افراد دارای اضافه وزن بیشتر در معرض خارش جوک هستند زیرا قارچ می تواند در چین های پوستی که تمایل به تعریق دارند رشد کند. به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، شستشوی روزانه چین های کشاله ران و پوست با آب و صابون نواجی بسیار مهم است.

تشخیص
پزشک می تواند با انجام معاینه فیزیکی و معاینه ناحیه آسیب دیده پوست، مشکل خارش کنه را تشخیص دهد. در برخی موارد، پزشک ممکن است برخی از ضایعات پوستی را زیر میکروسکوپ قرار دهد تا بیماری را به طور دقیق تشخیص دهد و یک سری آزمایشات را روی آن انجام دهد.

خارش شپش چگونه درمان می شود؟
در بیشتر موارد، خارش ساس را می توان به طور موثر در خانه درمان کرد. برای خلاص شدن از شر این عفونت می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

• کرم، پودر یا اسپری ضد قارچ بدون نسخه برای ناحیه عفونی.
• ناحیه آلوده را با صابون و آب گرم بشویید.
• بعد از استحمام و ورزش، ناحیه عفونی را کاملاً بشویید و خشک کنید.
• هر روز لباس و لباس زیر خود را عوض کنید.
• لباس نخی گشاد بپوشید.
• عفونت های قارچی مانند پای ورزشکاران را درمان کنید.

چه زمانی باید با پزشک مشورت کرد؟
اگر علائم شما پس از دو هفته درمان خانگی بهبود نیافت، باید به پزشک مراجعه کنید. یک عفونت ثانویه ممکن است ایجاد شود که نیاز به درمان بیشتر دارد. اگر خارش شدید ژک دارید و با داروهای بدون نسخه و درمان های خانگی بهبودی نمی بینید، پزشک ممکن است داروی قوی تری تجویز کند. داروهای احتمالی عبارتند از:

• داروهای موضعی
• آکونازول (اکوزا)
• اکسیکنازول (اکسیتات)
• داروهای خوراکی
• ایتراکونازول (اسپورانوکس)
فلوکونازول (دیفلوکان)

داروهای ضد قارچ خوراکی می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی مانند ناراحتی معده و سردرد داشته باشند. در صورت بروز هر یک از این عوارض، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

جلوگیری
سعی کنید پوست ناحیه ران را خشک نگه دارید. بعد از دوش گرفتن یا ورزش، ناحیه تناسلی و قسمت داخلی ران را با حوله خشک کنید. برای جلوگیری از رطوبت اضافی از پودر در اطراف ران ها استفاده کنید.
ناحیه آلوده یا مستعد را به طور مرتب با آب و صابون بشویید. اگر زیاد عرق می کنید، حداقل روزی یک بار یا بیشتر لباس زیرتان را عوض کنید. بعد از هر بار استفاده لباس های بدنسازی خود را بشویید.

مطمئن شوید که لباس‌هایتان، به‌ویژه لباس‌های زیر، ساپورت‌های ورزشی و پیراهن‌های ورزشی‌تان دقیقاً متناسب با شما هستند. از پوشیدن لباس‌های تنگ که می‌تواند باعث چروک شدن و چروک شدن پوست شود و شما را بیشتر در معرض گزش کنه قرار دهد، خودداری کنید. سعی کنید شلوار باکسر گشاد بپوشید و از شلوارک های تنگ خودداری کنید.
شریک زندگی خود را از استفاده از وسایل شخصی منع کنید. اجازه ندهید دیگران از لباس، حوله یا سایر وسایل شخصی شما استفاده کنند. همچنین از قرض گرفتن این وسایل از دیگران خودداری کنید.

هر گونه عفونت پای ورزشکار را بررسی و درمان کنید تا از گسترش آن به ران جلوگیری شود. اگر مجبور به استفاده از مکان‌های عمومی مرطوب مانند دوش‌های بدنسازی هستید، از حوله و صندل خود برای پیشگیری از بیماری پای ورزشکار استفاده کنید.

منبع: خط سلامت

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *