چین در اقدامی غافلگیرکننده از نسل جدیدی از هواپیماهای جنگنده سرنشین دار و رادارگریز رونمایی کرد که پویایی نبرد هوایی را بازتعریف می کند و به طور بالقوه برتری هوایی ایالات متحده در آسیا را به چالش می کشد.

به گزارش بازتاب آنلاین، بر اساس گزارش The War Zone، این هواپیمای جدید با نام J-36 دم سنتی ندارد و با بال دلتا طراحی شده است. اگرچه هنوز هویت و مشخصات دقیق این هواپیما به طور رسمی اعلام نشده است، اما احتمالاً توسط شرکت هواپیماسازی چنگدو (CAC) ساخته شده است و به نظر می رسد بالاترین عدد تایید شده در سری هواپیماهای جنگنده امروز جیانجی باشد (سری قبلی J-35 نام داشت. ).

طراحی ویژه برای تحقق رویاها

طراحی این هواپیما در راستای آرمان چین برای استقرار نیروی هوایی پیشرفته بوده و بر قابلیت های رادارگریزی تاکید دارد. استفاده از پیکربندی بدون دم برای کاهش اثرات راداری و بهبود راندمان آیرودینامیکی از دیگر ویژگی های این جنگنده است که البته می تواند قدرت مانور آن را تحت تاثیر قرار دهد.

موتورهای سه گانه این هواپیما حاکی از تمرکز بر پروازهای پرسرعت و پروازهای ارتفاعی است. البته هنوز وزارت دفاع چین درباره این هواپیمای جدید اظهار نظری نکرده است. به گزارش The War Zone، اندکی پس از رونمایی از نسل بعدی جت تاکتیکی خود، چین از طرح دوم و کوچکتر خود رونمایی کرد که گمان می رود متعلق به شرکت هواپیماسازی Shenyang (SAC) باشد.

این هواپیما که J-50 نام دارد از چندین فناوری رادار گریز از جمله طراحی های بدون دم استفاده می کند که امکان رصد و کاهش امضای رادار را کاهش می دهد. J-50 بر خلاف J-36 سه موتوره دارای پیکربندی دو موتوره است.

از آنجایی که جت های جدید چین به عنوان “جت های جنگنده نسل ششم” معرفی می شوند، این اصطلاح می تواند به راحتی قابلیت های نظامی را برای اهداف تبلیغاتی به رخ بکشد.

در اکتبر 2009، جان تیرپاک در مقاله ای اشاره کرد که هواپیماهای جنگنده نسل ششم هواپیماهای جنگنده پیشرفته ای هستند که بر رادارگریزی، سازگاری و یکپارچگی فناوری تاکید دارند. چنین هواپیماهایی دارای ویژگی هایی مانند شکل دادن به بدنه هواپیما، سلاح های انرژی هدایت شده و پوسته های هوشمند با سنسورهای آگاهی موقعیت هستند.

به گفته وی، این هواپیماها هم برای عملیات سرنشین دار و هم بدون سرنشین طراحی شده و با یکپارچه سازی قابلیت های شبکه، امکان همکاری یکپارچه با سایر پلتفرم ها را فراهم می کند.

تیرپاک یادآور شد که این هواپیماهای هوابرد با کارایی بالا دارای موتورهای چرخه متغیر و دفاع انرژی هدفمند هستند و با قابلیت‌های جنگ سایبری و کاهش هزینه‌های چرخه حیات، با هدف حفظ سلطه هوایی در کنار چالش‌های عملیاتی آینده، مستقر خواهند شد.

هواپیماهاY جنگنده نسل ششم؟

اگرچه این امکان وجود دارد که هواپیماهای رادار گریز نسل جدید چین از برخی ویژگی های هواپیماهای جنگنده نسل ششم استفاده کنند، اما اطلاعات کافی در مورد توانایی های آنها وجود ندارد که به طور قطع آنها را نسل ششم بنامیم.

البته چشم انداز چین از جنگنده نسل ششم ممکن است با تعاریف غربی و دیگر تعاریف متفاوت باشد و نیازهای خاص آن را منعکس کند.

بیل سویتمن اخیراً در مورد قابلیت های بالقوه این هواپیماها اظهار نظر کرد و خاطرنشان کرد که J-36 نشان دهنده یک پیشرفت بزرگ در فناوری هوانوردی است. به گفته وی، J-36 بزرگترین هواپیمای جنگنده ساخته شده در چین و دومین هواپیمای جنگنده بزرگ جهان در 35 سال گذشته است.

حمله چین به آمریکا با جنگنده نسل ششم J-36 (+عکس)

سویتمن اشاره کرد که طراحی بال مثلثی دوقلو J-36 عملکرد مافوق صوت و قابلیت های پنهان کاری همه جانبه آن را افزایش می دهد. از نظر ابعاد طول این هواپیما حدود 23 متر، طول بال آن 19 متر و مساحت بال آن حدود 200 متر مربع برآورد شده است.

به گفته وی، اندازه جایگاه اصلی تسلیحات در J-36 حدود 7.6 متر است و با جایگاه های جانبی برای سلاح های کوچکتر تکمیل می شود که نشان دهنده ظرفیت بارگیری بالای این جنگنده است. وی همچنین اشاره کرد که در پیکربندی سه موتوره هواپیما، دو موتور با ورودی های حفره ای و موتور سوم از ورودی مافوق صوت بدون انحراف نیرو می گیرد، که نشان می دهد تمرکز بر روی دستیابی به قابلیت های سوپرکروز بدون اتکا به Require Afterburner است. .

سویتمن اشاره کرد که طراحی، بدون سطوح دم عمودی و پوسته های انعطاف پذیر که خطوط لولای J-36 را می پوشاند، برای افزایش مخفی کاری طراحی شده است.

از جنگاست J-50 بیشتر بدانید

طول هواپیمای دو موتوره J-50 حدود 22 متر است و مساحت بال آن 145 متر مربع برآورد شده است. در گزارش منتشر شده، حداکثر وزن برخاست این جنگنده 40 تن، حداکثر سرعت آن 2 ماخ و شعاع رزمی آن حدود 2200 کیلومتر است.

حمله چین به آمریکا با جنگنده نسل ششم J-36 (+عکس)

این گزارش خاطرنشان می کند که طرح J-50 شامل چندین جایگاه تسلیحاتی است که بزرگترین آنها قادر به حمل چهار موشک هوا به هوا PL-17 است که هر کدام تا برد 300 کیلومتر و یک موشک YJ حمل می کند. 12 موشک ضد کشتی با برد سه برابر. آنها با سرعت صوت پرواز می کنند و 400 کیلومتر برد دارند.

وضعیت در آمریکا چگونه است؟

برخلاف پیشرفت نسل جدید در نیروی هوایی چین، وضعیت رقیب آن کشور، آمریکا، آشفته به نظر می رسد.

بر اساس گزارش آسیا تایمز در سپتامبر 2024، نیروی هوایی ایالات متحده به دلیل محدودیت های بودجه، پیشرفت های تکنولوژیکی و تهدیدات در حال تحول پهپادهای مسلح، در حال تجدید نظر در برنامه های جنگنده نسل بعدی سلطه هوایی (NGAD) خود است.

فرانک کندال، وزیر نیروی هوایی ایالات متحده، از تعلیق برنامه NGAD در ژوئن 2024 خبر داد و یادآور شد که باید در این زمینه یک ارزیابی مجدد انجام شود.

این ارزیابی بررسی می کند که آیا می توان با ادغام هواپیماهایی مانند F-35، F-15EX و F-22 با فن آوری های جدید مانند هواپیمای رزمی مشترک (CCA) به برتری هوایی دست یافت. پیشرفت در اتوماسیون جنگی و سایر فن آوری ها از زمان تجزیه و تحلیل اولیه NGAD، این تجدید نظر را ضروری کرده است.

یکی از عوامل مهم در این موضوع، هزینه بالای برنامه NGAD (حدود 250 میلیون دلار آمریکا برای هر هواپیما) است که نیازمند رویکرد مقرون به صرفه تری است.

حمله چین به آمریکا با جنگنده نسل ششم J-36 (+عکس)

نیروی هوایی ایالات متحده همچنین با تاخیر در برنامه F-35 و هزینه های بالا برای برنامه موشک های بالستیک قاره پیمای B-21 Raider و Sentinel (ICBM) مواجه است.

از سوی دیگر، نوسازی مستمر نیروی هوایی چین، نویدبخش تغییرات اساسی در استراتژی نظامی این کشور است و پیامدهای مهمی برای امنیت منطقه ای و جهانی دارد.

در گزارش وزارت دفاع ایالات متحده در مورد قدرت نظامی چین در سال 2024 آمده است که معرفی طرح های جنگنده پیشرفته، از جمله هواپیمای رادارگریز J-20 و توسعه مداوم سیستم های نسل ششم، جاه طلبی های نیروی هوایی چین را شکل می دهد. آنها می خواهند با توانایی های هوایی ایالات متحده و متحدانش مطابقت داشته باشند و حتی از آنها فراتر روند.

این گزارش خاطرنشان می کند که این تحولات منادی یک رویکرد یکپارچه برای تسلط هوایی متمرکز بر عملیات شبکه محور، قابلیت های جنگ الکترونیک و سکوهای موشکی پیشرفته است. در ادامه می خوانیم: چین با استقرار مجدد یگان های هوانوردی دریایی و ادغام سامانه های پدافند هوایی در نیروی هوایی کشور، به دنبال بهینه سازی کارایی فرماندهی و کنترل و تقویت توانایی خود برای تثبیت قدرت خود در داخل و خارج است.

بر اساس این گزارش، تمرکز نیروی هوایی چین بر بومی‌سازی و فناوری‌های پیشرفته با اهداف نظامی گسترده‌تر آن در جنگ هوشمند، که شامل هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی، به چالش کشیدن برتری هوایی ایالات متحده و خطر تشدید تنش‌ها در دریای چین جنوبی می‌شود، مطابقت دارد. تنگه تایوان

منبع: آسیا تایمز

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما