به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، مسعود المدیکیان در بیانیه ای در خصوص مناطق، اقوام، مذاهب و مذاهب کشور تاکید کرد: پیشنهاد و راهکار ملموس ما در جبران کاستی ها و معایب تاریخی و مزمن در این مناطق رویکرد «تبعیض مثبت» است. . و محور برنامه ها و منابع پیشرفت و آبادانی نکاتی است که برنامه ریزان به آن توجه کافی نداشته اند و متأسفانه موجب سلب تعادل از این شهر دوستان و توسعه سراسری کشور شده است.

به گزارش ایلنا، متن بیانیه مسعود مزیکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به شرح زیر است:

«ای مردم، ما شما را از مرد و زن آفریدیم و شما را اقوام و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. همانا گرامی ترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست، خداوند دانا و آگاه است.»

آهای مردم! ما شما را از یک مرد و یک زن آفریدیم و شما را به قبایل و قبیله تقسیم کردیم تا یکدیگر را بشناسید. {اینها ملاک تعالی نیست} ارجمندترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست. در واقع خدا دانای کل است. “اتاق 13”

بیا تا دنیا را تباه نکنیم. سعی کنیم کار خوبی کنیم

فریدون فرخ فرشته نبود ساخته شده از مشک و عنبر نبود

خوبی را در هیبت یافت/ تو هیبتی، تو فریدون

ملت شریف ایران

من به عنوان یکی من به عنوان یکی از فرزندان ملت بزرگ و تاریخی ایران خود را در معرض صدای شما ملت بزرگ ایران قرار داده ام تا وقتی شما ایرانیان مرا انتخاب کردید و به من رای دادید به عنوان خدمتگزار قدم بردارم و امانتدار امید و صدای تو برای ساختن ایران بزرگ. بر این اساس به شما قول می دهم که در صورت انتخاب شدن، تمام انرژی، زمان و زندگی خود را صرف توسعه و آبادانی ایران عزیز خواهم کرد. ایران میراث تمدنی، فرهنگی و سیاسی و کشوری ارزشمند، گرانبها و گران‌قیمت است که در ساختن تمدن و فرهنگ بشری در طول چندین هزار سال نقش بسزایی داشته است و نشانه‌های فراوانی از تمدن هزاران ساله ایرانی در سراسر این سرزمین اهورایی وجود دارد. .

امروز ایران ما، یعنی سرزمین، فرهنگ و تمدن تاریخی که نیاکان ما به عنوان میراثی ارزشمند به ارث برده اند، با چالش ها و مشکلات بزرگ و گره های پیچیده در عرصه های اقتصادی، سیاسی، بین المللی، فرهنگی و اجتماعی دست و پنجه نرم می کند. گشودن این گره ها و رفع مشکلات کشور تنها با همکاری و مشارکت تک تک شهروندان ایران امکان پذیر است.

واقعیت این است که سنگ بنای فرهنگ و تمدن ایران که امروزه آن را مردم ایران و به عبارتی تار و پود هویت این کشور می نامیم، از دیرباز به علل و دلایل انواع نابرابری ها و عدم وجود آن آسیب دیده است. عدالت اقتصادی و اجتماعی و نیز در نظام اداری و با وجود اینکه پس از انقلاب اسلامی به ویژه در دوران اصلاحات گام های خوبی برای رفع آسیب های این حوزه ها برداشته شده است، اما از یک سو ساختار نامعقول و نامنظم و نادرست حاکم است. بودجه ریزی، تجویز و راهبردهای مقطعی و همچنین شعارهایی از سوی دیگر موجب گسترش و تعمیق این نابرابری های تلخ شد که اکنون مناطق مرزی کشور را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

پیشنهاد و راهکار ویژه ما در رفع معایب و محرومیت های تاریخی و مزمن در این مناطق، رویکرد «تبعیض مثبت» و تمرکز برنامه ها و منابع برای توسعه و بهسازی مناطقی است که مورد توجه برنامه ریزان قرار نگرفته است. برنامه ریزان متاسفانه این شهر دوستان و خاک خوب حاصل توسعه متوازن و همه جانبه است.

اگر این کاستی ها و جانبداری ها و نیز نبود نگاه ملی در حوزه فرهنگی و مذهبی را تعمیم دهیم، حساسیت ها و نیازها آشکارتر می شود. متاسفم که رهنمودهای امام (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص «وحدت کلمه» و تلاش برای «انسجام ملی» و تحکیم اخوت گاه در درگیری‌های بی‌ثمر و خصمانه دینی و اعتقادی در این وضعیت ناخوشایند افتضاح است. این سرزمین و همچنین کم شدن شکوه و زیبایی آن و رنگین کمان زیبایش یکی از دغدغه های من بوده است.

زیرا شخصیت های ترکمن کرد، بلوچ و تالش به دلیل تمایز مذهبی، جایگاه و منزلت یک ایرانی را از دست می دهند. به شدت متاثر می شوم، به ویژه وقتی به یاد می آورم که رتبه اول فرهنگ آفرینان و تمدن آفرینان ایران عزیز، همان مردمی هستند که گاه از دید برخی عناصر بی اعتنا به شعائر ملی و مذهبی، از حقوق اولیه خود محروم می شوند. من اهل سنت شایسته ای را می شناسم که صرفاً به دلیل ذهنیت بسته برخی افراد و سیستم های معیوب، علی رغم مهارت و شایستگی، مناصب و مناصب درستی به آنها اختصاص داده نمی شود.

نمی دانند که ایران بدون فرهنگ و هویت کردی، مهم ترین عنصر سازنده خود را از دست خواهد داد و ضایعه جبران ناپذیری را متحمل خواهد شد، مانند آذربایجانی های غیور و آزادی خواه و مشروطه خواهان و نیز بلوچ ها و سیستانی های شجاع و دلیر و مهربان. ارمنیان و آشوریان وفادار و سخت کوش، زرتشتیان نیک اندیش و نیک رفتار، مندائیان کلیمی پاک و عزیز، عرب های عجول و غیور، و بختیاری ها و دشمنان دشمنان، ترکمن های خوش اخلاق، وطن پرست و پاسداران پارسا. و وارثان اندیشه های کهن و ایران دوست قشقایی ها و ده ها طایفه ایرانی که تلاش و رشادتشان مرهون اهتزاز پرچم ایران و وحدت ملی است.

موسیقی ایرانی گواه زنده چنین واقعیت مهم و آموزنده ای است. وجود واحدها و گوشه هایی مانند عراق (ایراک عجم)، عرب، آذربایجانی، شوشتری، کرد بیات، ترک یا زند و دیلمان دشتی، زابل، ترکمن، مسیحی، نیشابور، افشاری، بختیاری، طوسی، نی ریز و … می باشد. به دلیل آمیختگی زبان، هنر و ذوق مردم ایران نبود زبان فارسی چندان شیرین و زنده نبود. زبان شناسان بر این باورند که در شکل گیری این زبان فصیح جهانی همه ایرانیان از قطران تبریزی، نظامی گنجوی و جلال الدین بلخی گرفته تا شهریار شعر ایران تا مستوره اردلان کردستانی، پژمان بختیاری، طالب آملی، حافظ، سعدی شیرازی و هزاران نفر مشارکت داشته اند. نویسندگان و گویندگان تاریخ، ادبیات فارسی نقشی ایفا کردند تا جایی که به درستی می توان ادعا کرد که بدون گویش های محلی و منطقه ای ایران، زبان فارسی آنقدر ظرافت و شیرینی را نداشت.

من معتقدم که همه بسترها و زمینه ها برای بازگرداندن مردم ایران به جایگاهی که شایسته آن است فراهم است. برای اینکه سربازان مرزبانی ایران مدیر و مجری سیاست های صحیح اقتصادی و مرزی شوند، نیاز به اعتماد، صداقت، جدیت و زیرکی دارد.

امیدوارم در تعامل نخبگان و مردم در اقصی نقاط ایران شاهد تحقق چشم‌اندازهای زیر باشیم که بدون همت ملت بزرگ ایران محقق نمی‌شود:

1- نگرش فرصت طلبانه نسبت به اقوام و مذاهب و تلاش حداکثری برای ارتقای عدالت اجتماعی و جایگاه شهروندی آنها.

2- توجه به همه ایرانیان بر اساس حقوق شهروندی و صلاحیت های شغلی، نه بر اساس تفاوت های زبانی و مذهبی.

3- تحکیم روابط بین مردم ایران از اقوام و مذاهب مختلف از طریق گفتگوهای فرهنگی و هنری و…

4- توسعه متوازن چهار گوشه کشور و تلاش برای رفع معایب از طریق تقویت زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های دولتی و تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مذکور به طوری که در یک دوره چهار ساله ضریب درآمدی تبدیل شود. امنیت و رفاه بیشتر و توسعه در مرزها و نقاط دور از مرکز باید در بالاترین سطح تشویق شود.

5- تنظیم سیاست مرزی از طریق مشارکت مرزنشینان و نخبگان محلی و سران طوایف و نهادها و نخبگان منطقه ای.

6- ساماندهی اقتصاد مرزی و حل اساسی مشکل حمل و نقل زغال سنگ و سوخت و مبادلات مرزی با پیشنهاد و مشارکت اصناف و نخبگان منطقه با هدف تقویت اقتصاد ملی و محلی.

7- تقویت و صیانت از سنت های فرهنگی، زبانی و آیینی اقوام با استفاده از فرصت های پیش بینی شده در قانون اساسی.

8- حرکت به سمت عدالت اجتماعی، استخدامی و مدیریتی به ویژه در بحث مدیریت نخبگان شایسته مناطق قومیتی و مذهبی و استفاده از نخبگان اهل سنت در دولت و فرمانداران.

9- ایجاد و تقویت زیرساخت های اقتصادی و صنعتی به ویژه در مناطقی که در گذشته کمتر مورد توجه بوده است

10- برنامه ریزی با رویکرد تبعیض مثبت به نفع توسعه مناطق کم برخوردار کشور.

11- تقویت ساختارهای مناسب در حوزه اقوام و مذاهب با هدف توجه ویژه به اقتصاد و فرهنگ و توسعه مناطق کمتر توسعه یافته قومی و مذهبی و تقویت نگاه توسعه به جای نگاه امنیتی و تهدیدمحور در حوزه اقوام و مذاهب.

به امید ایرانی سربلند و سربلند با مشارکت همه ایرانیان

بنیانگذاری ملت ایران

مسعود بزیکیان

حمایت آخوندی از مسعود مزیکیان

عباس آخوندی حمایت خود را از پزشکان اعلام کرد و گفت که حضورش در ستاد انتخابات دریچه ای را به روی سیاست در زمان مرگ سیاست در ایران باز می کند.

وی در یادداشتی در تلگرام نوشت:

برای حفظ وحدت #جبهه_اصلاح_ایران عصر امروز به دفتر دوست گرانقدرم جناب آقای دکتر مراجعه کردم. #پزشکان حمایت خود را از کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کنند. گفتگوی گرم و صمیمانه ای داشتیم. حضور او در این مرحله دریچه ای را به روی سیاست در دوران افول سیاست در ایران می گشاید. باید قدر ابن فسط را دانست.

انتخابات آزاد و عادلانه آخرین دستاورد بشری برای حاکمیت اراده ملی است. آنچه به انتخابات مشروعیت می بخشد، حاکمیت قانون است. در این قطعه شورای نگهبان که همه را به قانون دعوت می کند باید رهبری باشد که خود را به قانون نسبت به دیگران متعهد می کند. توجه حقوقدانان و حقوقدانان را به این کلام امام صادق (علیه السلام) جلب می کنم. افراد غیر از زبان [با کردار خود] به [نیکی] دعوت کنید حتما از پاسخ قانونی به نامه جبهه و اینجانب خودداری کنید.

در همه اینها عشق ما به این کشور، حفظ کیان آن و تلاش ما برای توسعه و پیشرفت آن و نیز سعادت ملت ایران در گرو عملکرد شورای نگهبان نیست. ما برای حفظ غرور ایران از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد. در این بخش، سه ایده و راهبرد اساسی را با پزشکان محترم مطرح و در میان می گذارم: ایده ایران، یک ملت، یک دولت و دولت-ملت مدرن.

از پزشکان عزیز می خواهم این سه راهکار را در نظر بگیرند. البته آنها باید خودشان باشند و فقط آنچه را که به آن اعتقاد دارند با مردم در میان بگذارند. ما فقط می توانیم توصیه کنیم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما