احمد نعمت بخش اعلام کرد: انجمن خودروسازان طرفدار پر کردن خودرو در بورس کالا است.
دبیر انجمن خودروسازان ایران تصریح کرد: قیمتهای موجود در بورس کالا برای خودرو هم به نفع مصرفکننده و هم به نفع خودروساز است، زیرا این قیمتها زیر قیمتهای بازار ثبت میشود و در این راه خودروسازان ضرر نمیکنند. از طرفی نرخ ارز در بازار آزاد بسیار کمتر است که به نفع مصرف کننده نیز می باشد.
دبیر انجمن خودروسازان تاکید کرد: تصمیم گیران و مدیران ارشد دولت چهاردهم نیز باید از فروش خودرو در بازار حمایت کنند و مانع عرضه خودرو از طریق بورس کالا نشوند.
تجربه 3 دهه اخیر
نعمت بخش با اشاره به تجربه تنظیم بازار خودرو در سه دهه گذشته گفت: در دهه 70 که اختلاف قیمت بین بازار و کارخانه افزایش یافت، شورای اقتصاد در سال 73 تصویب کرد که خودرو در حاشیه بازار فروخته شود. بازاری که تجربه قابل توجهی برای کشور است، اثر خود را در عرضه خودرو به جای گذاشت. بر این اساس خودروها سال ها با قیمت مناسب فروخته می شدند، نمودارها نشان می دهد وقتی خودرو در لبه بازار فروخته می شود، خودرو در عرض 3 ماه تک نرخی می شود و سوداگرانه و غیربازار از مصرف کنندگان می خواهند. که 8 هزار همات تخمین زده می شود، خارج از این بازار خواهند بود.
لزوم لغو قیمت های اجباری
دبیر انجمن خودروسازان گفت: خودروسازان به دلیل قیمت گذاری اجباری 100 هماتو به تولیدکنندگان زنجیره تامین و قطعات یدکی بدهکار هستند و زیان انباشته 3 خودروساز بزرگ به 250 هماتو رسیده است. اگر بخواهیم جهت گیری صنعت خودرو را اصلاح کنیم باید قیمت گذاری دستوری را به طور کامل از این صنعت حذف کنیم و در عین حال قیمت ها را آزاد کنیم.
وی با بیان اینکه بهترین راه حل برای حل مشکلات خودروسازان صدور مجوز برای فروش خودرو به قیمت حاشیه بازار است، تاکید کرد: با این اقدام توان مالی خودروسازان تقویت می شود و آنها می توانند با پرداخت هزینه های خود اقدام کنند. بدهی به قطعه سازان شرایط ادامه عرضه قطعات در خطوط تولید را داشته باشد. در این صورت ظرفیت عرضه روزانه 5000 خودرو از خطوط تولید دو خودروساز بزرگ وجود دارد. در صورت احراز این شرایط شاهد کاهش 10 تا 20 میلیون تومباسی در قیمت خودرو در هفته خواهیم بود که کمک شایانی به کاهش اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودرو خواهد کرد.
منبع:آخرخودرو