یافته های جدید دانشمندان انجمن عصب شناسی آمریکا نشان می دهد که بزرگسالانی که تماس اجتماعی کمتری با دیگران دارند ممکن است نسبت به سایر افراد در معرض خطر کوچک شدن مغز قرار بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کوچک شدن یا آتروفی مغز وضعیتی است که در آن سلول های مغزی به نام نورون ها و ارتباطات بین آنها از بین می روند. به طور طبیعی با افزایش سن، تعداد نورون های مغز کاهش می یابد. آتروفی می تواند ناشی از سکته مغزی یا اختلالاتی مانند آلزایمر باشد که در آن مغز به شدت آسیب دیده است.
محققان دریافتند: انزوای اجتماعی یک مشکل رو به رشد در میان سالمندان است. نتایج مطالعه ما نشان داده است که کمک به این افراد برای شروع و حفظ ارتباط خود با دیگران می تواند در پیشگیری از آتروفی مغز و زوال عقل موثر باشد.
برای این مطالعه، محققان MRI مغز 8000 نفر با میانگین سنی 73 سال را مورد بررسی قرار دادند که هیچ یک از آنها زوال عقل نداشتند.طبق نتایج، حجم کل مغز افرادی که کمترین ارتباط اجتماعی با دیگران را داشتند به طور قابل توجهی کمتر از افراد بود. که ارتباط اجتماعی بیشتری داشتند. این یافته ها همچنین نشان داد که اندازه مغز این افراد در مناطقی از مغز مانند هیپوکامپ و آمیگدال که نقش کلیدی در حافظه دارند، کوچکتر است.
گروه تحقیقاتی دریافتند که علائم افسردگی تا حدی رابطه مشاهده شده بین انزوای اجتماعی و حجم مغز را توضیح می دهد.
محققان بیان کردند که اگرچه این مطالعه مشخص نمی کند که آیا انزوای اجتماعی دقیقاً باعث آتروفی مغز می شود یا خیر، نتایج برخی از مطالعات نشان داد که مشارکت سالمندان در فعالیت های اجتماعی با پیشگیری از آتروفی مغز و در نتیجه با بهبود تفکر و تفکر مرتبط است. مهارت های حافظه
نتایج تحقیقات دانشمندان انجمن عصبی آمریکا در مجله Neurology منتشر شده است.