فرشتا صائمی: یک روز پس از ترکیب نهایی ششمین مجلس خبرگان رهبری، نمایندگانی در سالن پنجمین مجلس خبرگان رهبری میزبانی شدند که برخی از آنها حضور در مجلس خبرگان آینده قطعی شدند و برخی دیگر باید با این تالار خداحافظی کنند. دلیل خداحافظی یا عدم انتخاب، انصراف یا رد صلاحیت. تبدیل شود.
این نیز برای خبرنگاران و عکاسان به اندازه کافی مهم است که بر جلسه علنی مجلس خبرگان رهبری تمرکز کنند تا «اجرای پایانی» در مجلس خبرگان پنجم و حال و هوای رای دهندگان و شکست خوردگان و… را به تصویر بکشند.
عدم حضور کاندیدای شکست خورده شاخص، تاخیر بیش از نیم ساعته در آغاز آخرین اجلاسیه پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، دیدار حسن روحانی با محدی کرمانی، تجلیل از آن مرحوم و… از بدترین موارد بود. جنبه های سیزدهمین و آخرین اجلاس خبرگان رهبری در ترم پنجم. امروز صبح ساعت 15:00 اسفند ماه به ریاست احمد جنتی برگزار شد.
علم الهادی رای آورد و نیامد، آملی لاریجانی شکست خورد و نیامد
در حالی که تصور می شد جلسه نهایی خبرگان رهبری در پنجمین دوره با حضور همه اعضا برگزار شود، نبود تیترهای این دوره در روز اول این جلسه جلب توجه کرد. نکته جالب در جلسه گذشته عدم حضور افرادی مانند صادق آملی لاریجانی بود که پس از تجربه حضور در سه دوره انتخاباتی مجلس خبرگان رهبری از حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ممانعت به عمل آمد. ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم.
البته آملی لاریجانی تنها غایب این جلسه است.علم الهادی نیز جزو غایبان سیزدهمین دوره مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم بود. وی در انتخابات برگزار شده به عنوان سومین نماینده استان خراسان رضوی به مجلس خبرگان رهبری راه یافت. آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری نیز در جلسه امروز حضور نداشت.
گفتگوی روحانی و محدی کرمانی
نبود چهره های شناخته شده تنها حاشیه آخرین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم است. علاوه بر این، حضور عده ای از جمله حسن روحانی که صلاحیت حضور در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را دارند. تایید نشده است و گفتگوی صمیمانه رئیس دولت دوازدهم با محمدی کرمانی در حاشیه این دیدار گفته شده است.
آخرین حضور تنها نماینده غیرمذهبی مجلس خبرگان رهبری نیز سر و صدا به پا کرد، آیت الله نورمفیدی نیز آخرین حضور خود را در این مجلس انجام داد.
عکاسان و خبرنگاران تحرکات آیت الله مدرسه ای یزدی را زیر نظر دارند، شاید به این دلیل که نام ایشان در میان نامزدهای احتمالی ریاست مجلس خبرگان آینده قرار دارد.
آیا جنتی آیت الله امامی کاشانی را فراموش کردند؟!
اگر از حضور و غیاب روز اول آخرین جلسه پنجمین خبرگان بگذریم، متوجه غیبت برخی دیگر از شخصیت ها نیز می شویم که دلیل آن فوت این شخصیت هاست.
به پاس تجلیل از سه تن از اعضای فقید شورای خبرگان رهبری، پارچه مشکی بر صندلی های شماره 9 و 10 این جلسه آویخته شد و قاب عکس آیت الله محمد امامی کاشانی، آیت الله عبدالنبی نمازی و آیت الله محمد حسن فاضل گلپایگانی بر روی آن قرار گرفت. این صندلی ها
آخرین نفر از این چهره ها آیت الله امامی کاشانی است که مراسم تشییع وی روز گذشته برگزار شد. آیت الله امامی کاشانی یکی از نمایندگان گروه خبرگان پنجم بود که به دلایل سلامتی از شرکت در انتخابات و شرکت در روند انتخابات خودداری کرد و روز شنبه یک روز پس از انتخابات درگذشت.
نکته قابل توجه در این موضوع عدم اشاره رئیس مجلس خبرگان به درگذشت آیت الله امامی کاشانی در سخنرانی افتتاحیه جلسه بود.
رئیسی درخت کاشت، دیر آمد
آخرین جلسه شورای خبرگان رهبری در دوره پنجم با تاخیر آغاز شد. در حالی که جلسه ساعت 8 صبح طبق روال جلسات کارشناسی برگزار شد، جلسه سیزدهم با بیش از نیم ساعت تاخیر آغاز شد و شواهد حاکی از تاخیر ابراهیم رئیسی در جلسه مجلس خبرگان به دلایل زیر بود: مراسم درختکاری دلیل این امر تاخیر در شروع جلسه در روز اول بود.
هر کی میره میاد
اما آخرین جلسه خبرگان پنجم است، آخرین حضور چهره هایی چون روحانی، جنتی یا آملی لاریجانی نبود مجلس خبرگان آینده با تغییر چهره 45 درصدی تشکیل می شود و بسیاری از نمایندگان این دوره قانونگذاری حضور ندارند. در دوره قانونگذاری آینده و برخی طبیعی خواهند ماند.
از 58 نماینده فعلی مجلس خبرگان رهبری که مهر تایید شورای نگهبان را برای مدارک کاندیداتوری خود در انتخابات مجلس ششم دریافت کردند، 48 نماینده در مجلس ماندند و آرای لازم را از مردم دریافت کردند.
در استان آذربایجان شرقی آقایان محمد تقی پورمحمدی و علی ملکوتی; در آذربایجان غربی آقایان سید علی اکبر قریشی و عسکر دیرباز; در اردبیل سید حسن عاملی کلخوران، در اصفهان آقایان سیدابوالحسن مهدوی، سیدیوسف طباطبایی نژاد و مرتضی مقتدایی بوشهر سید هاشم حسینی بوشهری; در استان تهران 8 نماینده فعلی مجلس خبرگان رهبری به نام های آقایان محسن قمی، علیرضا اعرافی، حسینعلی سعدی، محمدعلی محدی کرمانی، علی مومن پور، قربانعلی دری نجف آبادی، غلامرضا مصباحی مقدم و احمد دانش زاده مومن. در خراسان جنوبی ابراهیم رئیسی در سمت نماینده ابقا شد.
حتی در استان ها خراسان رضوی آقایان سید احمد حسینی خراسانی، سید احمد علم الهادی و حسن عالمی در خراسان شمالی غلامرضا فیاضی; در استان خوزستان آقایان عباس کعبی نسب، محسن حیدری آل کثیری، سیدعلی شفیعی و سید محمدعلی موسوی جزایری (که در این دوره از حوزه انتخابیه تهران کاندید شده بودند). در سیستان و بلوچستان علی احمد سلامی; در استان فارس آقایان لطف الله دژکام، احمد بهشتی و علی اکبر کلانتری; در قزوین علی اسلامی; در قم سید محمد سعیدی گلپایگانی; در کردستان فایق رستمی; حتی در استان ها کرمان آقایان احمد خاتمی و امان الله علیمرادی; در کرمانشاه امان نریمانی و محمود محمدی عراقی که برای ششمین دوره از تهران کاندید شدند. در کهکیلویه و بویراحمد سید شرف الدین ملک حسینی; در استان گلستان آقایان رضا رمضانی و سید علی حسینی اشکوری; در لرستان آقایان هاشم نیازی و احمد مقاری; در مازندران علی معلمی، سید رحیم توکل و سید صادق پیش نمازی. در استان مرکزی محسن محمد اراکی; در همدان سید مصطفی موسوی فراز و در استان یزد ابوالقاسم وافی نیز یزدی بود.
علاوه بر ۴۸ نماینده پنجمین مجلس خبرگان رهبری که در مجلس خبرگان ششم حضور داشتند، دوره ششم نیز میزبان تعدادی از نمایندگان جدید از ۲۴ استان کشور خواهد بود.
از جمله آقایان سیممحمدعلی آل هاشم، جواد حاجی زاده کلجهی و سید باقر بنابی از استان آذربایجان شرقی; محمد حسین بیاتی آذربایجان غربی; یدالله صفری توسط اردبیل; سید سعید حسینی و مصطفی حسناتی نجف آبادی اصفهان; حسین ردایی و محمدرضا فلاح تفتی البرز; قول مرادبیگی ایلام; آقایان محمود رجبی، غلامعلی صفایی، محمدعلی موسوی جزایری، غلامعلی نعیم آبادی، محمود محمدی عراقی، عبدالجواد ابراهیمی فر، سعید صالح میرزایی و محمدرضا ناصری استان تهران; عبدالله کیوانی هفشجانی چهار محال بختیاری ; سیدمجتبی حسینی خراسان رضوی; آقایان امیررضا هدایی، ابوالحسن حسن زاده و حسین رفیعی استان خوزستان; جواد جعفری از زنجان; سید محمد مهدی باقری سمنان; عبدالرحمن رائفی سیستان و بلوچستان; سید محمدعلی مدرسه ای طباطبایی و سید علیرضا دانا از استان فارس; حسین مظفری قزوین; اقبال بهمنی کردستان; احمد شیخ بهایی کرمان; مصطفی علما از کرمانشاه؛ کمال آخوند غروی و سید محسن طاهری گلستان; آقایان رسول فلاحتی و احمدعلی یوسفی از گیلان; محمد باقر محمدی مازندران; علی عباسی از استان مرکزی; محسن ابراهیمی هرمزگان و حبیب الله شعبانی متقی همدانمهمانان جدید ساختمان جلسه، کارشناسان رهبری هستند.
مرحوم و معاونین پنجمین مجلس خبرگان رهبری
در هشتمین سالگرد برگزاری پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، هفت تن از نمایندگان استان تهران درگذشتند. با درگذشت آیات علی اکبر هاشمی رفسنجانی، نصرالله شاه آبادی و سید ابوالفضل میرمحمدی در انتخابات میان دوره ای اسفند در ماه 1397 به ترتیب آیات علی مومن پور، عباسعلی اختری و غلامرضا مصباحی مقدم جایگزین شدند.
همچنین با درگذشت سید هاشم بطحایی گلپایگانی، ابراهیم امینی و محمدعلی تسخیری، علیرضا اعرافی، حسینعلی سعدی و احمد دانش زاده مومن در انتخابات میان دوره ای 7 اسفند. خرداد 1400 نفر به شورای کارشناسی پیوستند.
آیات محمد حسن فاضل گلپایگانی (زالی)، محمد محمدی ری شهری و عباسعلی اختری سه نماینده فقید پنجمین مجلس خبرگان رهبری بودند که هنوز جانشینان آنها تعیین نشده است.
آیت الله امامی کاشانی نیز سه روز قبل از آخرین دیدار درگذشت، بنابراین آخرین جلسه این جلسه خواهد بود.
۲۱۱۲۷