موزه سینما در ادامه سلسله نشست های تاریخ شفاهی خود، بخش هایی از گفتگوی این هنرمند را منتشر کرده است که بخش هایی از آن را همزمان با سالروز تولد «رسول صدر عاملی» نویسنده، کارگردان و تهیه کننده می خوانید. از سینما
به گزارش ایسنا، رسول صدر عاملی درباره حضور ابوالفضل پورعرب در فیلم «قربانی» گفت: پورعرب در این فیلم بسیار خوب بازی کرد. یک جور تنش و استرس درونی داشت که بعدها و با تجربه بیشتر متوجه شدم.
وی ادامه داد: بازیگری کار بسیار سختی است به خصوص اگر بازیگر آگاهانه رفتار خود را نشان دهد و بداند وقتی تصویرش روی پرده قرار می گیرد چگونه دیده می شود. این موضوع نیاز به درک خاصی دارد و هر بازیگری متوجه آن نیست. اینکه یک بازیگر مدام به این فکر می کند که چگونه وارد صحنه شود و از آن خارج شود و از کدام منبع احساسات خود را تغذیه کند، موضوعی است که در طول فیلمبرداری مطرح می شود. پورعرب از این چیزها آگاه بود و زمانی که در فیلم من ظاهر شد، قبل از آن فقط در فیلم «عروس» بازی کرده بود و بلافاصله بعد از آن به سر فیلمبرداری «قربانی» آمد. یکی یکی از حسرت های من این است که من و پورعرب آنطور که باید در آن فیلم همدیگر را درک نکردیم. مشکل خاصی با هم نداشتیم، اما می توانستیم به هم کمک کنیم تا اوضاع بهتر شود.
کارگردان فیلم سینمایی «شب» درباره این اثر نیز گفت: عزت الله زمزی روی دیالوگ هایش در این فیلم بسیار حساس بود و نکته جالب برای من وجود نوعی رقابت بین خسرو شکیبایی و عزت الله ظامی بود. اقتدار خسرو شکیبایی در لحظات مربوط به واکنش های او به بازی مقابل بسیار پررنگ بود.
وی خاطرنشان کرد: خسرو شکیبایی اهمیت سکوت و گوش دادن را به طرز عجیبی می دانست. خوشبختانه جمعیت بسیار خوبی در آن فیلم شکل گرفت و امین حیایی به همه چیز رسیدگی کرد و در نهایت جایزه بهترین بازیگر مرد را برای فیلم «شب» دریافت کرد.
صدر عاملی بیان کرد: در این فیلم طبق برنامه قرار بود چهل روز در فصل پاییز فیلمبرداری انجام شود و اولین لوکیشن ما ایستگاه راه آهن بود. یادم هست ساعت پنج عصر به محل رفتیم. وقتی کار تمام شد صبح شده بود و وقتی از لوکیشن خارج شدیم حدود نیم متر برف روی زمین نشسته بود و جالب اینکه در بیست و پنج سال گذشته چنین اتفاقی رخ نداده بود.
وی با بیان اینکه 60 درصد فیلم باید در لوکیشن های خارجی فیلمبرداری می شد، گفت: وقتی به هتل برگشتیم با آقای تعظمی تماس گرفتم و گفتم که باید فیلمبرداری را ادامه بدهم و در این سه روز باید تمام شود. بارش برف ادامه دارد نماهای مربوط به مکان خارجی را در نظر بگیرید. عزت الله انتظامی تعجب کرد و این کار را غیرممکن دانست، اما اگر فیلمبرداری را ادامه ندهیم، کار به کلی تعطیل می شود. از من خواست که کمی فکر کنم و بعد از یک ساعت با من تماس گرفت و موافقت خود را اعلام کرد.
کارگردان «زندگی با چشمان بسته» گفت: از فیلم «دختری با کفش های کتانی» دخترانی در فیلم های من هستند که تصمیم می گیرند و این به شرایط کنونی جامعه برمی گردد. در دهه 70، دختر فیلم «من پانزده ساله هستم» میخواهد آدم مقاومی باشد و بر تصمیمی که گرفته اصرار میکند و به خوبی میفهمیم که این تصمیم میتواند او را نجات دهد، اما امروز دیگر شرایط نیست. اینگونه است و نوعی عدم تعادل وجود دارد. جدیت و سردرگمی را در رفتار و کردار نسل جدید می توان دید.
صدر عاملی تصریح کرد: تعریف فرزندان دهه 80 و 90 از زندگی، عشق، دوستی، جامعه، عشق و نفرت با کودکان متولدین دهه 60 و 70 بسیار متفاوت است. نسل جدید با نسل قبلی خود فاصله قابل توجهی دارد. من به متولدین نسل جدید بیشتر علاقه دارم چون ممکن است به خاطر صراحتشان کمی ما را آزرده خاطر کنند اما در رفتارشان صداقت و ریاکاری دارند که نسل دهه شصت و هفتاد دارند. نبود.