مرتضی آقایی درباره چگونگی کاهش هزینه های سفر به مکان های مرتفع گفت: یکی یکی از سیاست هایی که سازمان حج و زیارت همواره دنبال کرده است، ارتقای مستمر خدمات و بهبود فرآیند است. در همین راستا مکانیزم کارمزد انتقال ارز را تغییر دادیم و برخی از قطعات را به ریال تبدیل کردیم.
وی ادامه داد: علاوه بر این مقداری از هزینه های اولیه مانند هزینه های بهره برداری را کاهش داده ایم و تلاش می کنیم منابع مختلفی را در اختیار داشته باشیم که بتوانیم در این زمینه برای کاهش هزینه زائران استفاده کنیم.
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت درباره حداقل و حداکثر هزینه حمل و نقل به زیارت های بالاتر گفت: بسته های متنوعی برای زائران در نظر گرفته شده است که بسته به تقاضای زائران از جمله بسته های یک شب تا یک هفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر کمترین هزینه سفر به عتبات بدون اقامت و زمینی حدود 2.5 میلیون تومان است. بر اساس این بسته تعریف شده، زائران بعدازظهر چهارشنبه حرکت می کنند، صبح پنجشنبه از مرز عبور می کنند، قبل از ظهر به نجف می رسند، بعد از ناهار عازم کربلا می شوند و جمعه شب در کربلا خواهند بود. صبح جمعه راهی ایران می شوند و بعدازظهر جمعه از مرز عبور می کنند و به سمت شهر مبدا می روند.
آقایی با بیان اینکه هزینه سفر زمینی حدود 15 درصد و هزینه سفر هوایی حدود 10 درصد کاهش داشته است، افزود: عمده هزینه سفر هوایی قیمت بلیط هواپیما است و با توجه به اینکه قیمت بلیط هواپیما بلیت کاهش نیافته است، حدود 10 درصد هزینه را کاهش داده ایم. این در شرایطی است که همه فعالان حوزه زیارت انتظار افزایش 10 تا 15 درصدی هزینه ها را داشتند، اما نه تنها قیمت را افزایش نداده ایم، بلکه 10 تا 15 درصد کاهش داده ایم.
وی خاطرنشان کرد: هزینه تقریبی سفر زمینی برای یک هفته اقامت حدود 7.5 میلیون تومان و کمترین قیمت سفر هوایی حدود 18.5 میلیون تومان برای یک هفته اقامت است.