ایسنا: جواد یساری در مراسم تکریم خود که در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، گفت: من عاشق خوانندگی هستم. فقط میخوام با اجازه بخونم جرم من چیست؟ اگر اشتباه خواندم به من بگویید این را نخوانم! همچنین یکی یکی از حاضران در جشن او در تعبیر جالبی از جواد یساری گفت: روشنفکران ما وقتی شکست عشقی داشتند به حرف جواد یساری گوش می دادند اما از فرانک سیناترا به ما می گفتند!
شانزدهمین همایش شعر و موسیقی کانون ادبی زمستانی به «موسیقی کوچه بازاری» اختصاص داشت و از جواد یساری به پاس سال ها تلاش در عرصه موسیقی و میهن پرستی تجلیل شد.
در این مراسم حسام نواب صفوی، علی اصغر نجات، احمد احمدی (تهیه کننده فیلم)، تورج پورزند (برادر 3 شهید)، حسین فرحبخش (تهیه کننده فیلم)، فرهنگ جولی، حسن فروزان، بهمن بهکار، محمدیاسین عبادی، غلامرضا عبادی، علی سیف، افشین سیاهپوش، حمید غلامعلی، مونا کرمی، کامران مولایی، غلامرضا کاظمی دینان در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
جواد یساری درباره محرومیتش گفت: من عاشق خوانندگی هستم و فقط می خواهم با مجوز بخوانم. من یک پسر تهرانی هستم و اینجا زندگی می کنم، جایی نمی روم و عاشق خوانندگی هستم. جرم من چیست؟ اگر اشتباه خواندم به من بگویید این را نخوانم.
هیچ خواننده ای مثل او با احساس نمی خواند
در ابتدای این مراسم اکبر آزاد (آهنگساز) درباره جواد یساری گفت: در عمرم هیچ خواننده ای را ندیده ام که با این احساس بخواند. وقتی او می خواند احساس می کنم که تمام داستان مال اوست. یک مرد افتاده، یک جنگجو و یک هنرمند.
در ادامه رضا عاشری (شاعر) گفت: چه زیباست که جماعتی با جان و دل و بی حساب آدمی را دوست دارند. شما دوست ندارید شبیه دیگران شوید و می خواهید خودتان باشید، اما وقتی وارد شدم از من استقبال کردند و من را با آقای یساری اشتباه گرفتند.
پس از آن همایون حسینیان ترانه ای را برای حاضران خواند.
سپس مهدی یغمایی (خواننده) درباره یساری گفت: برای من بسیار جذاب و جالب است که موسیقی به اصطلاح کوچه و بازاری اینقدر تاثیر دارد و با وجود گذشت این همه سال هنوز ملودی ها و کلام در ذهن مردم جریان دارد و این هنرمندانی که در این عرصه فعالیت کردند در دل مردم جای دارند. هیچ افتخاری برای یک هنرمند بالاتر از این نیست که در دل مردم باشد نه فقط در چشم مردم.
تا به حال هنرمندی به این حقیر ندیده بودم.
سعید امیرسلیمانی (بازیگر) گفت: موسسه ای برای هنرمندان پیشکسوت داریم. وقتی فهمیدند میخواهم افتخار کنم، این وظیفه را به من محول کردند و گفتند مثل یک جانباز باش و این سبد گل را به آقای یساری تقدیم کن. انشاالله به زودی وارد این موسسه خواهد شد. خاطرات زیادی دارم تا به حال هنرمندی به این حقیر ندیده بودم.
رضا خرم (پسر زنده یاد همایون خرم) نیز گفت: صداقت، سادگی و صفا از ویژگی های موسیقی کوچه بازاری است. پدرم اعتقادی به ژانر موسیقی نداشت و ما ردیف نداریم. پاپ سنتی هم اخیرا ایجاد شده است اما پدرم به این تمایزات اعتقادی نداشت و آنچه موسیقی را از هم جدا می کند کلام و ریتم است و صفا و ذوق را در موسیقی کوچه بازاری می توان دید. پدرم معتقد بود که ابتذال در موسیقی معنایی ندارد و ما موسیقی مبتذل نداریم. ما می توانیم برای هر موسیقی ارزش قائل شویم اما ابتذال معنایی ندارد.
نصرالله مدقلچی (دبلور) نیز گفت: پروردگار یساری! چاکارتم از زبان کوچه بازاری. لاله زار مهد پرورش هنر در این کشور بوده است. یساری یکی از بزرگ شده های تئاتر دهقان است که به حضور او و مردم افتخار می کنم و برای این هنرمند دلاور آرزوی سلامتی دارم.
حضور شما گنجینه ای برای نسل کنونی است.
بیژن شکرریز (مستندساز و فیلمبردار) نیز گفت: فرخ غفاری در سال 1354 در تلویزیون گفت: چند نمایش بسازید و در لاله زار بازی بسازید، من از فیلم لاله زار حمایت کردم و ساختم. ما سینمای بدن داشتیم و موسیقی که از لاله زار شروع شد بخشی از موسیقی بدن بود. مرحوم ابتهاج هم معتقد است که صدای لاله زاری و جمعیتی که سیاه بازی های لاله زاری را تماشا می کردند عمدتاً مدیون خواننده ها بود و همه راه های ما در اختیار خواننده های کوچه بازاری بود. چرا صدا و سیما آثار دیگران را کپی و پخش می کند؟ داود مگامی گفت: وقتی غروب جبلی را می شنوی، تصویر پاییز را می بینی، چرا جواد یساری ها و جبلی ها نه؟ آقای یساری، مردم شما را دوست دارند، همانطور که مزار فردین و ناصر ملک مطیعی محبوب مردم هستند، حضور شما نیز گنجینه ای برای نسل کنونی است.
محمدرضا طالقانی (کشتی گیر) نیز گفت: امروز خیلی خوب بودم. درود بر این مردمی که برای قدردانی از یساری آمده اند. جواد یساری پسری اهل خانه من است و قبلاً کشتی گیر بوده است.
در ادامه محمدحسین فرحبخش (تهیه کننده فیلم) گفت: بعد از انقلاب با زیرکی آهنگ های قدیمی را وارد فیلم کردم و سوءتفاهم افرادی که سر کار بودند باعث شد این افراد سر کار نباشند. این نگاه باید حذف شود.
سپند امیرسلیمانی (بازیگر) نیز گفت: ممنون که اینقدر احساساتی هستید. خیلی خوشحالم که جواد یساری را از 5 سالگی می شناسم و غمش را در سال هایی که کار نمی کرد دیدم. با همکاری علی ضیا یک برنامه اجرا کردیم و جواد یساری را آوردیم و خدا را شکر بابت آن برنامه تابو را شکست و آن برنامه که لایو اینستاگرام بود 40 میلیون بازدید داشت.
کوچه بازاری اصطلاح بدی نیست
سجاد عزیزی آرام (شاعر) نیز گفت: اصطلاح خیابان بازار اصطلاح بدی نیست; ما یک ژانر موسیقی عامه پسند داریم و راک بخشی از موسیقی عامه پسند است. موسیقی کوچه بازار از مردم می آید نه از خواننده ای که در خیابان می خواند. اگر احساس می کنید که اصطلاح ضعیف است، به خاطر جلسه ماست. روشنفکران ما وقتی یک رابطه عاشقانه شکست خورده بودند به حرف های جواد یساری گوش می دادند، اما از فرانک سیناترا برایمان می گفتند. اگر تمام سازهای ایرانی را به آلمان ببرید و بخواهید یک کنسرت منحصراً ایرانی برگزار کنید، جلوی آن را میگیرند، اما ما نسبت به موسیقی خود بیرحمیم.
همچنین در این مراسم قطعاتی از قاسم افشار، مهدی یغمایی و عماد آرام را اجرا کردند.