روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت:

مهمترین مزیت شرایط کنونی افغانستان پس از استقرار طالبان به عنوان حاکمان این کشور که مردم این کشور احساس می کنند، ایجاد امنیت در سطح کشور است، مشکلی که سال هاست مورد تأسف مردم قرار گرفته است. . وقتی هوا تاریک شد، مردم جرات بیرون رفتن از خانه را نداشتند. آدم ربایی مردم به ویژه کودکان، ثروتمندان و تاجران و تقاضای صدها هزار دالر، ترورها و انفجارها و نیز ناتوانی حکومت اشرف غنی در تامین امنیت به وضوح احساس می شد.

انتقاد تند از جمهوری اسلامی: طالبان لجاجت می کنند، حکومت ایران امتیاز می دهد و باج می دهد/ چرا مسئولین در برابر این گروه تروریستی متواضع هستند!

دفاع عجیب نماینده مجلس ایران در برابر طالبان

با روی کار آمدن طالبان ناگهان انفجارها، آدم ربایی ها، ترورها و … از سطح جامعه افغانستان محو شد و مردم می توانند با خیالی آسوده و بدون نگرانی تا پاسی از شب در شهرها تردد کنند. اخاذی و دزدی زندگی ملت را فلج کرده بود، اما اکنون اثری از آنها نیست و این نتیجه حکومت طالبان است.

با توجه به تمام خدمات برجسته ای که به ملت افغانستان ارائه کرده اند، طالبان همچنین از مردم انتظار دارند که توصیه ها، مقررات و قوانینی را که اعلام می کنند، از جمله گذاشتن ریش مردانه و الزام همه کارمندان دولت به داشتن ریش و کلاه، رعایت کنند. . این مقررات شامل ممنوعیت تحصیل دختران از پایه ششم ابتدایی است، اگرچه هزاران دانش آموز دختر که برخی از آنها می توانستند تا یک ترم دیگر تحصیلات دانشگاهی و پزشکی را به پایان برسانند، از ادامه تحصیل محروم شدند و چهارصد دانش آموز دختر در رشته پزشکی باقی ماندند. در هرات مستقر شدند و دو تن از آنان خودکشی کردند. طالبان می گوید اگر تا این حد امنیت ایجاد کرده ایم، قوانین اسلامی که می خواهیم باید مورد احترام مردم باشد و مردم قدردان ما باشند.

مهم است که مردم افغانستان در مورد این مبادله چه نظری دارند. اولین چیزی که مردم افغانستان در مورد چگونگی برقراری فوری امنیت در کشورشان پس از حکومت طالبان می گویند این است که خود طالبان عامل ناامنی در دولت های قبلی بودند. با ناامن کردن مردم و غارت و سیاه نمایی مردم، زمینه سرنگونی حکومت وقت را فراهم کردند و البته با استفاده از ناامنی هایی که خودشان برای اهداف تبلیغاتی ایجاد کرده بودند، تلاش کردند برای خودشان پایه گذاری کنند. قانون. این بخشی از توافقنامه بین طالبان و آمریکا بود، بنابراین در سال 1400 قرارداد قطر منعقد شد و طالبان با حمایت ایالات متحده بدون جنگ بر افغانستان حکومت می‌کردند و حکومت اشرف غنی را به دست می‌گرفتند. همچنین یکی از متحدان صلح آمیز آمریکا است. حالا که به قدرت رسیده اند دیگر از ایجاد ناامنی دست برداشته اند و وانمود می کنند که ما امنیت را برای مردم به ارمغان آورده ایم!

برای مردم عادی که از این همه انفجار، سرقت، آدم ربایی، قتل و غارت به ستوه آمده بودند و نمی دانستند در پشت صحنه چه خبر است، ایجاد امنیت هدیه بزرگی بود که می شد با هر چیز دیگری عوض کرد. اگرچه از محدودیت ها و سلب آزادی می ترسیدند، اما در مقایسه با ایجاد امنیت حاضر به تحمل این موارد بودند. با این حال، از همان ابتدا، فعالان سیاسی، تحصیلکردگان و کارشناسان اجتماعی به ترفند مشترک طالبان و آمریکا پی بردند و معتقد بودند که دین و احکام شرعی ابزاری در دستان طالبان شده است تا مردم را تحت سلطه حکومت ظالمانه قرار دهند. به این گروه و البته آمریکا مدعی حقوق بشر است. به عنوان بخشی از همین توافق، او همچنین ترجیح داد در مورد خودکامگی طالبان سکوت کند. کارشناسان می دانند که طالبان با آمریکا و رژیم صهیونیستی خویشاوندی فکری دارند و از این رو اخباری مانند همکاری طالبان در دستگیری عوامل موساد را نوعی شوخی سیاسی می دانند.

این چشم اندازهای امنیتی تهدیدی برای همسایگان افغانستان نیست، برخی از دولت های همسایه اکنون این تهدید را تشخیص داده اند و پاکستان شروع به برخورد جدی با آن کرده است. اینکه چه زمانی مقامات ایرانی این تهدید را تشخیص خواهند داد، سوال مهمی است که هنوز پاسخی برای آن نداریم!

2727

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *