ایرنا نوشت: جشنواره فیلم فجر امسال با توجه به اعلام 33 فیلم در بخش مسابقه و 4 فیلم در بخش انیمیشن و همچنین ترکیب دوره آثار، پیش بینی می شود به محل برگزاری مسابقات چند نوع سینما تبدیل شود. به حداقل 40 فیلم می رسد که تقریباً برابر با دو برابر آثار دوره های قبلی جشنواره است.
سه هفته مانده به آغاز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، اسامی فیلم های حاضر در این رویداد اعلام شد. منوچهر شهسواری به عنوان دبیر جشنواره اسامی فیلم های موجود در بخش مسابقه اعلام کرد که مواردی را می توان به این لیست اضافه کرد.
1. خوب است که مانند سال گذشته فیلم های انیمیشن در یک بخش مستقل ارزیابی شوند که با توجه به تثبیت روند تولید این نوع سینما به نظر می رسد در تقویم سالانه جشنواره قرار گرفته است و که دیگر فیلمهای انیمیشنی قرار نیست در فهرست فیلمهای بلند قرار بگیرند، به این دلیل ضبط میشوند که قرار است در بازههای زمانی خاصی دیده و داوری شوند.
2. شهسواری فاش کرد که جشنواره در این مدت فرصتی را برای دیدن فیلم هایی که در سال های اخیر با چالش هایی مواجه بوده اند، فراهم کرده است. «قاتل و وحشی»، «پیر پسر»، «رکسانا» و چند فیلم دیگر فهرست محدود این بخش را تشکیل میدهند که شهسواری به آن اشاره نکرده است.
این عدم افشای اطلاعات بیشتر در این بخش ممکن است به دلیل پرهیز از حاشیهسازیهای جدید بیشتر باشد یا به این معناست که مذاکرات با سازمان سینمایی و برخی نهادهای دیگر برای اجازه نمایش این آثار ادامه دارد. رویکردی که در روزهای آینده اخبار بیشتری درباره آن منتشر خواهد شد.
3. همانطور که دبیر جشنواره در اعلام اسامی آثار بخش مسابقه اعلام کرد، امسال به نظر می رسد بخش های سودای سیمرغ و نگاه نو با یکدیگر ترکیب شده اند و دیگر به صورت جداگانه داوری نخواهند شد. با توجه به حضور 13 فیلم اول در این فهرست و پس از اعلام دبیر جشنواره مبنی بر رقابت این آثار با یکدیگر برای دریافت سیمرغ بهترین فیلم اول، می توان نتیجه گرفت که این تنها جایزه نگاه نو به این فیلم هاست. 13 فیلم در این مدت جایزه بهترین کارگردانی را دریافت نخواهند کرد و در کنار 20 فیلم دیگر داوری خواهند شد.
در این زمینه باید منتظر ماند و دید که آیا جزییات بیشتری در این زمینه منتشر می شود یا در صورت عدم اهدای جوایز اول، چه جایگزین هایی برای آثار مسابقه پیشنهاد می شود.
4. با توجه به اعلام حضور 33 فیلم در بخش مسابقه و 4 فیلم در بخش انیمیشن و همچنین به دلیل اکران حداقل 3 فیلم در بخش دوم، آهنگسازی فیلم های این دوره به حداقل خواهد رسید. 40 فیلم که حدود دو برابر آثار دوره های قبلی جشنواره است.
این حجم از فیلم ها مستلزم برنامه ریزی دقیق برای اکران عمومی است تا برپایی سیمرغ مردمی اکران کافی و منصفانه همه این فیلم ها را در تهران و شهرستان ها تضمین کند. بنابراین چاره ای جز افزایش اکران های روزانه، شروع برنامه های پرمخاطب زودتر و البته برنامه ریزی نیمه شب و اکران های ویژه از روزهای اول جشنواره نخواهد بود.
5. در این مدت علاوه بر فیلم های فرعی فیلم های عجیبی نیز وجود دارد که هنوز معرفی نشده اند. تنوع ژانرهای خوبی نیز در این دوران وجود دارد. حضور نمایندگان متعدد سینمای اجتماعی در کنار کمدی های شنیده شده در ماه های اخیر، نقل قول های فراوان درباره تفاوت های آنها و البته آثار راهبردی مانند «موسی» و «صیاد» می تواند چالش های رقابتی خوبی را برای این دوره ایجاد کند.
علاوه بر این تنوع، حضور بسیاری از بازیگران، کارگردانان و تهیه کنندگان شناخته شده می تواند نویدبخش آشتی همه جانبه هنرمندان با مدیریت سینما و جشنواره فیلم فجر باشد.