فرهنگسرای نیاوران تهران، سه شنبه دوم بهمن با برگزاری مراسم بزرگداشت مرحوم فریدون شهبازیان آهنگساز، نوازنده، نوازنده و رهبر ارکستر معروف موسیقی کشورمان میزبان دوستداران موسیقی خواهد بود.
گزارش مهردر این رویداد ساعت 17:00 روز سه شنبه دوم بهمن با حضور چند مجموعه فرهنگی و هنری برگزار می شود، برنامه های متنوعی تدارک دیده شده است که اجرای موسیقی و سخنرانی تعدادی از هنرمندان و یاران نزدیک مرحوم شهبازیان بخشی از آن خواهد بود.
فریدون شهبازیان آهنگساز و نوازنده کشورمان که مدتی به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستان بستری بود، شنبه 22 دی چشمانش را بست.
این هنرمند سرشناس در زمینه ساخت فیلم، سریال و آهنگ فعالیت های متعدد و موثری داشته است.
فریدون شهبازیان از هشت سالگی با نواختن ویولن نزد عطاءالله خادم میثاق شروع به فراگیری موسیقی کرد و در سن 18 سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمد و در سال 1346 به رهبری رادیو رسید. ارکستر سمفونیک و گروه کر. در همین روزها بود که شهبازیان تحصیلات عالی خود را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به پایان رساند. شهبازیان در دوره مدیریت هوشنگ ابتهاج (سایه) در موسیقی رادیو یکی از ارکان اصلی به شمار می رفت و با وجود سن کم، به دلیل خلاقیت و توانایی بالایی که داشت، توانست خود را به عنوان یک آهنگساز زیبا مطرح کند. این در حالی بود که برخی از آثار او با صدای محمدرضا شجریان و نادر گلچین در این سال ها منتشر شد.
شهبازیان آهنگسازی برای فیلم های سینمایی را نیز از دهه 60 آغاز کرد. او در اوایل انقلاب اسلامی با احمد شاملو و شجریان آلبوم مشترکی را کار کرد و علاوه بر آن «کشفان فروتن شوکران» را با صدای شاملو ساخت که در سالهای پس از درگذشت شاملو منجر به انتشار آلبوم «کشفان فروتن شوکران» شد. 2» با آهنگسازی شهبازیان و صداپیشگی شاملو.
برخی از آثار شهبازیان از پرمخاطب ترین آثار موسیقی پس از انقلاب است که از آن جمله می توان به آهنگسازی موسیقی «بوی گل (شبانگاهان)» با صدای سید عبدالحسین مختاباد، تنظیم و آهنگسازی در آلبوم مشترک با عباس خوشدل و علیرضا افتخاری اشاره کرد. . انجام داد
تجربه شهبازیان در موسیقی رادیو در سال های قبل از انقلاب، اوایل دهه 70، او را در موقعیتی قرار داد که بتواند جریان موثری را در موسیقی پاپ پس از انقلاب کلید بزند، به همین دلیل بسیاری او را پدر موسیقی پاپ پس از انقلاب می دانند. انقلاب به نام شهبازیان چند خواننده پاپ را به جامعه موسیقی معرفی کرده است.
از دیگر کارهای شهبازیان ساخت موسیقی برای فیلم های سینمایی است که جوایز زیادی برای او به ارمغان آورد. «آور»، «شیرسنگی»، «پایزان»، «در مسیر بادگیر»، «لیلا»، مستند «سرزمین ایران» و مستند «سمفونی گمشده» و سریال «معصومیت گمشده»، «صدای فاخته» و «کلاه پهلوی» و ده ها اثر دیگر از جمله آثاری است که شهبازیان در عرصه موسیقی عهده دار ساخت آن ها بوده است.
حضور مستمر در فعالیتهای صنعت موسیقی با محوریت خانه موسیقی و رهبری ارکستر موسیقی ملی ایران از جمله فعالیتهای مرحوم شهبازیان در سالهای پایانی عمرش بود.