جزئیات جدید در مورد تب دنگی

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: علائم دنگی شدید اغلب پس از کاهش تب ظاهر می‌شود و ممکن است شامل درد شدید شکم، استفراغ، تنفس سریع و گاهی خونریزی از لثه یا کوچک کردن بینی باشد. از پلاکت های خون، خستگی منجر به احساس ضعف و رنگ پریدگی می شود.

به گزارش مهر رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره شیوع اخیر بیماری تب دنگی توضیح داد.

قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص بیماری تب دنگی و شیوع آن در کشور گفت: تب دنگی یک عفونت ویروسی است که در اثر گزش دنگی در کشور منتقل می‌شود. به انسان‌ها.» در حال حاضر حدود نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر ابتلا به تب دنگی قرار دارند و بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه 100 تا 400 میلیون نفر به این عفونت مبتلا می شوند.

وی ادامه داد: تب دنگی در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری و به ویژه در مناطق شهری و نیمه شهری رخ می دهد، در حالی که بسیاری از عفونت های دنگی بدون علامت هستند یا فقط باعث بیماری خفیف می شوند، این ویروس گهگاه می تواند به موارد شدیدتر و حتی منجر به مرگ منجر شود. پیشگیری و کنترل دنگی به کنترل ناقل آن یعنی پشه Aedes بستگی دارد. درمان خاصی برای تب دنگی وجود ندارد.

علائم تب دنگی چیست؟

مرادی تصریح کرد: تب دنگی معمولاً در افراد مبتلا علائم خاصی ایجاد نمی کند و طی 1 تا 2 هفته بهبود می یابد. تب دنگی به ندرت جدی است و می تواند کشنده باشد.

وی اذعان داشت: علائم این بیماری را می توان با سایر بیماری ها مانند آنفولانزا اشتباه گرفت. این علائم معمولاً 4 تا 10 روز پس از گزش توسط پشه آلوده شروع می شود و 2 تا 7 روز طول می کشد. علائم شامل تب، سردرد، درد، درد عضلانی و استخوانی، تهوع و استفراغ و گاهی اوقات خارش است.

علائم تب دنگی شدید

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: علائم دنگی شدید اغلب پس از کاهش تب ظاهر می‌شود و ممکن است شامل درد شدید شکم، استفراغ، تنفس سریع و گاهی خونریزی از لثه یا کوچک کردن بینی باشد. از پلاکت های خون، خستگی منجر به احساس ضعف و رنگ پریدگی می شود.

وی گفت: افرادی که این علائم شدید را دارند باید تحت مراقبت قرار گیرند. پس از بهبودی، این افراد ممکن است تا چند هفته احساس خستگی کنند. در موارد شدید بیماری، بیماران درد شدیدی را تجربه می کنند که به اصطلاح به آن درد استخوان خردکننده می گویند

درمان تب دنگی

مرادی گفت: درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و اغلب درمان ها حمایتی است و در موارد شدید نیاز به درمان هایی مانند تزریق خون مانند کاهش پلاکت دارد. هر کسی که تب دنگی دارد باید استراحت کند. مایعات فراوان بنوشید، از استامینوفن و مسکن استفاده کنید، از مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و آسپرین خودداری کنید و در صورت شدید بودن علائم، با پزشک تماس بگیرید.

وی ادامه داد: تاکنون یک نوع واکسن در برخی کشورها تایید و تایید شده است، البته هنوز برای مصرف عمومی تایید نشده است.

آمار بیماران در کشور

هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرد: تب دنگی تا تاریخ 1 آذر و تا قبل از سال 1403 تنها 74 مورد بیماری در ایران از سایر کشورها گزارش شده است. خارج از اردیبهشت ماه در سال 1403، 719 مورد تب دنگی در کشور گزارش شد که از این تعداد، 531 مورد انتقال محلی و 188 مورد از کشورهای دیگر وارد شده است. اکثر موارد انتقال محلی در حال حاضر در چابهار رخ می دهد. تقریباً این بیماری در تمام مناطق جنوبی و شرقی کشورمان وجود دارد و گزارش شده است. تا به امروز بیش از 140 کشور موارد ابتلا به این بیماری را گزارش کرده اند.

راه حل پیشگیری از تب دنگی

مرادی گفت: مهمترین نکته در مورد این بیماری این است که پیشگیری و کنترل پشه آئدس که عامل انتقال ویروس دنگی است در طول روز فعال است برای پیشگیری و محافظت از خود در برابر نیش پشه باید از لباس های پوشاننده استفاده کرد بدن، پشه بندها را در صورت امکان هنگام خواب در طول روز استفاده کنید و روی این توری ها مواد دافع حشرات اسپری کنید. اگر به این موارد توجه شود میزان عفونت تا حد امکان کاهش می یابد.

راه حلی برای جلوگیری از تکثیر پشه های Aedes

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: از پرورش پشه تا مواردی مانند دسترسی پشه ها به زیستگاه های تخم گذاری تا بهبود و تغییر محیط زیست، دفع صحیح مواد زائد جامد و حذف زیستگاه های مصنوعی که می توانند آب را حفظ کنند، مانند: به عنوان مثال قابلمه ها و جعبه های خنک. ظروف ذخیره آب خانگی را به طور منظم بپوشانید، خالی و تمیز کنید. استفاده از حشره کش های مناسب در ظروف نگهداری آب در فضای باز می تواند از تخم گذاری این گونه پشه جلوگیری کند.

آمار تلفات دنگی

مرادی تصریح کرد: بیشترین موارد ابتلا به تب دنگی در سال 2023 گزارش شده است. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، 4.5 میلیون مورد و 2300 مرگ در آمریکا گزارش شده است. تعداد بالایی نیز در آسیا گزارش شده است، از جمله بنگلادش (321000)، مالزی (111400)، تایلند (150000) و ویتنام (369000). میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری برای اولین عفونت کمتر از 1 درصد است، اما در صورت آلوده شدن به سویه های جدید، عفونت شدیدتر است و میزان مرگ و میر افزایش می یابد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما