یک عکاس آماتور در زمین، عکسی بسیار نادر از «سونی ویلیامز»، فضانورد ناسا که در خارج از «ایستگاه فضایی بینالمللی» (ISS) معلق بود، ثبت کرده است. این عکس در حین پیادهروی فضایی اخیر گرفته شد که درجریان آن، ویلیامز رکورد طولانیترین راهپیمایی غیرمتوالی توسط یک فضانورد زن را شکست.
به گزارش زومیت به نقل از لایوساینس، «شارلین ژیرو»، زیستشیمیدان دانشگاه «آکسفورد» در انگلستان و علاقهمند به عکاسی نجومی، عکس چشمگیر اخیر را ۳۰ ژانویه، هنگامی که ایستگاه فضایی از ارتفاع ۴۱۰ کیلومتری بر فراز شهرستان «آکسفوردشر» عبور میکرد، با استفاده از تلسکوپ کوچکی ثبت کرد.
ثبت عکس به دقت فوقالعاده بالایی نیاز داشت؛ زیرا ایستگاه فضایی با سرعتی حدود ۲۸هزار کیلومتر بر ساعت در مدار زمین حرکت میکند. ژیرو گفت: «من خیلی خوششانس بودم که این رویداد را زیر آسمانهای صاف، با تلسکوپ خود از زادگاهم ثبت کردم؛ این لحظهای فوقالعاده بود.»
در زمان ثبت عکس، «سونیتا ویلیامز» فرمانده ایستگاه فضایی بینالمللی، درحال انجام پنجمین پیادهروی فضایی خود بود تا به حذف یک قطعه معیوب از ایستگاه کمک کند. پس از این مأموریت، ویلیامز مجموع ساعاتی را که در خلأ فضا گذرانده است، به ۶۲ ساعت و ۶ دقیقه رساند و با عبور از آمار «پگی ویتسون»، فضانورد بازنشسته ناسا، رکورددار بیشترین زمان غیرمتوالی صرفشده برای پیادهروی فضایی توسط یک فضانورد زن شد. بااینحال، ویتسون همچنان رکورد طولانیترین پیادهروی فضایی متوالی توسط یک فضانورد زن را با شش ساعت پیادهروی فضایی در اختیار دارد.
در تصویر ثبت شده، ویلیامز به شکل یک لکه سفید کوچک قابل مشاهده است که به انتهای بازوی رباتیک ایستگاه، «کانادارم ۲» متصل است. این بازو در نزدیکی مرکز ایستگاه، مانند یک خط طلایی بهنظر میرسد.
عکسهای سونی ویلیامز (چپ) و بوچ ویلمور (راست) نشان میدهند که در زمان ثبت عکس کجا بودند.
ویلیامز علاوهبر شکستن رکورد چشمگیر فعالیت در خارج از فضاپیما (EVA)، نخستین فضانورد زنی است که تصویر او در حین پیادهروی فضایی، از زمین ثبت شده است. ژیرو نیز پس از ثبت این عکس گفت: «تبریک میگویم سونی!»
سونی ویلیامز اکنون نخستین فضانورد زنی است که تصویر او در حین پیادهروی فضایی، از زمین ثبت شده است
«بوچ ویلمور»، دیگر فضانورد ناسا که از هفت ماه پیش در کنار ویلیامز در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارد، در پیادهروی فضایی اخیر که ۵ ساعت و ۲۶ دقیقه طول کشید، او را همراهی کرد. بااینحال هنگامی که ایستگاه فضایی از فراز بریتانیا عبور میکرد، او در سایه یک دریچه هوایی کار میکرد؛ بنابراین در عکس قابل مشاهده نیست.
گیرافتاده در فضا
ویلیامز و ویلمور از ۶ ژوئن ۲۰۲۴ در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارند. در ابتدا برنامهریزی شده بود که آنها حدود یک هفته در فضا بمانند. اما وقتی کپسول «استارلاینر بوئینگ» که آنها را به ایستگاه منتقل کرده بود، دچار چندین نشتی در پیشرانه شد، آنها در فضا گیر افتادند. این دو فضانورد اکنون ممکن است بیش از ۳۰۰ روز را درحال گردش به دور زمین سپری کنند.
کپسول معیوب استارلاینر درنهایت در سپتامبر خالی از سرنشین به زمین بازگشت و پس از ورود مجدد به جو، با موفقیت در نیومکزیکو فرود آمد. این فرود موفق، به گمانهزنیهایی مبنیبر اینکه فضانوردان احتمالاً میتوانستند با خیال راحت با فضاپیما سفر کنند، منجر شد. با اینحال خطرات ایمنی آنها در آن زمان بسیار زیاد ارزیابی شد.
تاریخ بازگشت دو فضانورد از آن زمان چندین بار به دلیل چالشهای حملونقل به تعویق افتاده است. آخرین بار در دسامبر بود که تاریخ بازگشت از فوریه به اواخر مارس موکول شد. سپس چند روز پیش ناسا اعلام کرد که فضانوردان دو هفته زودتر، در ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) با کپسول کرو دراگون اسپیس ایکس به زمین بازخواهند گشت.
منبع:عصرایران