نیلوفر مولایی: حملات سعید جلیلی و یارانش برای حکومت پزشکیان شدیدتر شده است. هرچند چند ماه از انتخابات گذشته اما به نظر می رسد رئیس دولت سایه هنوز شکست خود را نپذیرفته و همچنان خود را رقیب دولت می بیند.
عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا در این زمینه اظهاراتی را بیان کرد حملات هدفمند سعید جلیلی به دولت چهاردهماو در بین مردم جایی ندارد و مثل احمدی نژاد باید به گوشه ای برود و دعا کند، این حرف ها را نزند و به دولتی که فقط می خواهد کار کند فشار بیاورد.
وی با اشاره به حکم رهبر انقلاب در مورد محمد مخبر گفت: آقای جلیلی انتظار داشت که بعد از چند دوره انتخابات مقام رهبری یا آقای مخبر را به دست آورد. اما آنها ابتدا به رهبری آقای مخبر فکر کردند.»
امیری فر، گریزی نیز در حضور برادرش سعید جلیلی وی با صداوسیما تماس گرفت و گفت: آقای جلیلی به برادرش پیام می دهد و میزان مخاطبان صداوسیما زیر 5 درصد است و رهبری هم از مدیریت صدا و سیما ناراضی است و متاسفانه جناحی با هم برخورد کرده است و آقای جلیلی واعظ است. رهبری این وضعیت را مدیریت خواهد کرد.»
مشروح گفت و گوی عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا را می خوانید.
*********
* آقای امیری فر! آقای جلیلی اخیراً از هر بستری برای حمله به دولت استفاده میکند، بهویژه ماجرای رشد 8 درصدی و احتمال مذاکره با آمریکا از مواردی است که او را نگران کرده است. از سوی دیگر، با وجود اینکه از کمک به دولت صحبت می کند، اما این حملات خیرخواهانه به نظر نمی رسد. اظهارات او را چگونه تحلیل می کنید؟
او چندین دوره برای رئیس جمهور شدن تلاش می کند و این برای او به یک چالش تبدیل شده است. از آنجایی که رئیس جمهور نشد، در امور دولت دخالت می کند. او با توهمات قطع ارتباط با دنیا، دشمن آفرینی و نیرومندتر کردن دشمنان، حکومتی در سایه ایجاد می کند و بر هم می زند. هرچند که این دولت تازه روی کار آمده و چند ماهی نیست. حضرت آقا هم فرمودند که نباید دنبال عزل فردی که چند ماه است بر سر کار آمده است. متاسفانه کارگزاران آقای جلیلی و نمایندگان اقلیت در مجلس مانند آقای رسایی ثابت شده است و غضنفری به هم می ریزد و مشکل ایجاد می کند.
حزب الله هم سعید جلیلی را قبول ندارد
او در بین مردم جایی ندارد و مثل احمدی نژاد باید به گوشه ای برود و عبادت کند. نباید این حرف ها را بزند و به دولتی که فقط می خواهد کار کند فشار بیاورد. او هیچ حمایت مردمی ندارد و به هیچ چیز نخواهد رسید.
حزب الله هم سعید جلیلی را قبول ندارد. من یک ملاک دارم و می گویم آقای آقا هم به این چیزها توجه نمی کنند. ایشان می توانست آقای جلیلی را به عنوان مشاور انتخاب کنند اما دیدید که آقای مخبر را انتخاب کردند. خیلی از مسئولین تحت امر رهبری هستند اما آقای جلیلی هیچ جا استخدام نشده است. این نشان می دهد که رهبری هم آقای جلیلی را قبول ندارند.
جلیلی توقع داشت که رهبری جایگاه جدیدی به او بدهد
* اما ایشان نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی…
این تصمیم قبلا گرفته شده است. شما قبلاً در شورای عالی امنیت ملی بودید اما سمت جدیدی نگرفتید. آقای جلیلی انتظار داشت که پس از چند دوره انتخابات، منصب رهبری جدید یا آقای مخبر را دریافت کند. اما رهبری آقای مخبر را اول می دانستند.
خب آقای جلیلی بیکاره. شورای عالی امنیت ملی در سال چند جلسه برگزار می کند؟ او هم صدا دارد و بی تاثیر است. آنها باید یک بار ویرایش شوند تا در کار مشترک با طرفداران خود اختلال ایجاد نکنند.
رهبری نیز از مدیریت صدا و سیما ناراضی است و با این وضعیت برخورد خواهد کرد
* برخی از سیاستمداران معتقد بودند که حکم آقای مخبر برای جلوگیری از اقدامات تندروها بوده است. نظر شما چیست؟
من هم همین نظر را دارم برخی فکر می کردند که آقای جلیلی چنین موضعی می گیرد، اما وقتی دیدند حضرت آقا به معتدلی مثل آقای مخبر چنین دستوری می دهند، برای همه مشخص شد که آقای جلیلی دیگر سمتی ندارد. برادر آقای جلیلی آنقدر در صدا و سیما کارشکنی کرده که بعید می دانم بتواند با تیم آقای جبلی به همکاری ادامه دهد.
آقای جلیلی به برادرش خط می زند و ریتینگ صدا و سیما کمتر از 5 درصد است. رهبری هم از مدیریت صدا و سیما ناراضی است و متأسفانه جناحی با هم برخورد کرده و آقای جلیلی مبلغ است. رهبری به این وضعیت رسیدگی خواهد کرد.
طرفداران جلیلی حتی قالی بافی را زیر سوال می برند
* یعنی فکر می کنید آقای جلیلی همچنان در حال رای دادن است؟
بله، او فکر می کند که هنوز انتخابات وجود دارد و او رئیس جمهور است. چون دفتری ندارد در انتخابات شکست خورد. در واقع فکر می کرد چون رقیبی ندارد مثل آقای رئیسی رئیس جمهور می شود و تمام برنامه هایش به هم می خورد. حامیان او در مجلس گاهی از آقای قالیباف سوال می کنند. در قانون عفاف و حجاب شما هم دیدید که آقای پزشکیان به رهبری رفتند و قانون را به شورای عالی امنیت ملی نیز ارجاع دادند و خاطرنشان کردند که در این شرایط اجرای قانون به صلاح نیست.
اما متأسفانه آقای قالیباف را مقصر می دانند که اجازه نداده است و می دانند که نظر رهبری حمایت از رئیس جمهور است و ایشان باید با تمام مشکلاتی که در جامعه وجود دارد به کار ادامه دهند.
جلیلی هم مانند احمدی نژاد معتقد است که رئیس جمهور است
*آیا می توان گفت آقای جلیلی با توجه به 13 میلیون رأیی که در انتخابات کسب کرده، سعی دارد خود را به عنوان رهبر گفتمان جدیدی در فضای سیاسی معرفی کند؟
بله چون جایی در نظام ندارد و شکست خورده فکر می کند 13 میلیون طرفدار دارد اما بعد از انتخاب آقای پزشکیان صندوق رای او افتاد. آرای انتخاباتی آن معمولاً از 4 میلیون بیشتر نمی شود، اما با سیاه نمایی، تبلیغات و ارعاب آرای مردم را به دست آوردند.
آقای جلیلی با این 13 میلیون رای سر و صدای زیادی به پا کرد و معتقد است که مردم همچنان از او حمایت می کنند. این همان توهمی است که آقای احمدی نژاد داشت و هنوز هم معتقد است که رئیس جمهور است. او با آقای احمدی نژاد فرقی ندارد و فکر می کند رئیس جمهور است.
پزشکیان اگر در دور بعد رئیس جمهور نشود اصولگرایان از آقای مخبر حمایت خواهند کرد
* آینده او را چگونه ارزیابی می کنید؟
با توجه به افراط و تفریط هایی که انجام می دهد، جایی برای او باقی نمانده است. به نظر من شورای محترم نگهبان بعید است آقای جلیلی را در دور بعدی انتخابات تایید کند. در واقع با توجه به ناکامی های او بعید به نظر می رسد که صلاحیت او در دوره های بعدی تایید شود. او همچنین برای چندین دوره نامزد ریاست جمهوری بوده است اما ناموفق بوده و به همین دلیل کمی ناامید است. آقای جلیلی باید مثل احمدی نژاد در تاریخ بماند.
دور بعدی ریاست آقای پزشکیان اما اگر فرض کنیم که دور بعدی Mr پزشکیان اگر رئیس جمهور نشود اصولگرایان از آقای مخبر حمایت می کنند. با روی کار آمدن آقای مخبر، آقای جلیلی دیگر جایی در ریاست جمهوری نخواهد داشت. آقای مخبر آدم بسیار خوب و متدینی است و نشان داده که افراط و تفریط آقای جلیلی را ندارد. اگر چنین رقیبی بیاید اصولگرایان دنبال آقای جلیلی نمی روند.
رهبر جبهه پایداری آقای جلیلی است
* نظر شما درباره اعلام برائت برخی از چهره های تندرو جبهه پایداری چیست و این موضوع تا چه اندازه نشان از درگیری های داخلی آنها دارد؟
تفاوت بین آنها زیاد است. اما رهبر جبهه پایداری آقای جلیلی لذا بعد از پایان و انزوای آقای جلیلی، جبهه دیگر ثبات محلی در بین اعراب ندارد و در بین مردم به عنوان افرادی که چوب را در چرخ حکومت می گذارند شناخته می شوند. بنابراین ثبات نیز بخشی از تاریخ است.
۲۷۲۱۵