گروهی از محققان کشور از اگزوزوم دریافتی از فرد مصدوم استفاده کردند تا کرمهای اختصاصی جهت درمان زخمهای مختلف را تولید کردند.
علی قرایی، کارشناس ارشد بیوشیمی از دانشگاه تربیت مدرس و عضو گروه تحقیق و توسعه یکی از شرکت های فعال در حوزه زیست فناوری. وی گفت: کرم ترمیم کننده و محافظ پوست بر پایه اگزوزوم یکی از محصولات این شرکت است.
به گزارش ایسنا، وی اگزوزوم ها را مجموعه ای از کیسه های چربی دانست که توسط سلول ها تولید می شود و توضیح داد: با توجه به نوع سلولی که این کیسه ها را تولید و ترشح می کند، دارای محتویات مختلفی مانند پروتئین یا DNA یا تعدادی دیگر از ترکیبات زیستی هستند.
قرایی در خصوص استفاده از اگزوزوم در تولید کرم های ترمیم کننده خاطرنشان کرد: برای این منظور از افراد دارای ترومای پوستی مانند زخم های پوستی و افراد دارای حساسیت پوستی اگزوزوم گرفته می شود و از فرد نمونه خون گرفته می شود و از این در فرآیندهای آزمایشگاهی، نمونههای سرم خون جدا شده و از آنها اگزوزوم استخراج میشود.
این محقق با بیان اینکه کرمی از اگزوزوم ساخته می شود، یادآور شد: کرم به دست آمده در بهبود زخم های پوستی موثر است ضمن اینکه این کرم خاصیت التیام بخشی و محافظتی دارد.
وی با بیان اینکه این کرم برای درمان سوختگی و خراشیدگی موثر است افزود: مطالعاتی در مورد تاثیر این محصول بر سوختگی انجام شده است.
قرایی تاکید کرد: از آنجایی که ماده موثره این کرم از خود بیمار می آید، این کرم دارای خاصیت درمان شخصی و کاملا منحصر به فرد است، بنابراین نسبت به سایر کرم های موجود در بازار اثر درمانی بیشتری دارد.
به گفته این محقق، این کرم برای هر بیمار جداگانه تهیه می شود.
این محقق بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان افزود: از آنجایی که اگزوزوم ها حاوی DNA سلولی هستند، داروی تولید شده برای خود فرد در نظر گرفته شده است. بنابراین استفاده از آن عارضه خاصی برای فرد ایجاد نمی کند.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر زمان می برد تا کرم مخصوص فرد درست شود چون ماده موثر این کرم از خود شخص می آید، پاسخ داد: از زمان خون گیری کمتر از 12 ساعت طول می کشد تا کرم درست شود.