سما بابی | این روزها ، شبکه های اجتماعی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی افرادی است که در هزاره سوم زندگی می کنند و البته بخشی جدایی ناپذیر از هنر سینما است. اگر تولید فیلم هایی را که مطالب خود را بر اساس شبکه های اجتماعی دارند ، طی کنیم ، می بینیم که سینما از مرحله تولید تا تبلیغات و حتی روش نمایش شبکه های اجتماعی کار می کند. اگر تا چند سال پیش ، شیوه های تبلیغاتی سنتی مانند تیزرهای تلویزیونی ، نرده های تبلیغاتی و مطبوعات نقش اساسی در فیلمبرداری داشته باشند ، اما امروز اینستاگرام ، تلگرام ، توییتر و یوتیوب بار اصلی این و فیلمسازان آنها هستند با کمپین هایی با کمپین های تبلیغاتی. از طرف دیگر ، وبلاگ نویسان فیلم نقش مهمی را نسبت به محبوب ترین منتقدین که موهای خود را از این طریق سفید کرده اند ، پیدا کرده اند.
براساس اخبار فیلم ، فیلم “بزرگراه گوزن” آخرین محصول در سینمای ایران است که به پدیده شبکه های اجتماعی (به ویژه اینستاگرام) می پردازد. این پلتفرم شخصیت های این فیلم را مانند بسیاری از افراد واقعی ساخته است ، هویت واقعی خود را برای تصویر ایده آل خود برای طرفداران خود فدا می کند. در این گزارش ، ما به دلیل حضور “جاده گوزن” در جشنواره فیلم ، نگاهی کوتاه به برخی از آثار سینمایی شبکه های اجتماعی داریم:
بزرگراه گوزن | Abolfazl Saffari | 1403 | اینستاگرام
“بزرگراه گوزن” به کارگردانی Abolfazl Saffari نگاهی متفاوت به پدیده مسدود کننده ها و فضای مجازی دارد. شخصیت های این فیلم تحت تأثیر اینستاگرام و درگیری های مرتبط با آن ، هویت واقعی آنها را فراموش می کنند و به آنچه مخاطبان آنها می خواهند تبدیل می شوند. آنها همچنین با هزینه از دست دادن عشق یا حتی زندگی در برابر بسیاری از من که آن را دوست دارم و البته پولی که زندگی آنها می تواند بدست آورد ، قیمت بالایی را برای تاریخ پرداخت می کنند. داستان جانبازان یک موتور کوئر است که به طور غیر ارادی یک وبلاگ نویس را به چالش می کشد ، در حالی که همه چیز به صورت زنده در اینستاگرام پخش می شود. این دقیقاً همان نکته ای است که قبلاً چیزی شبیه به آن نیست. کارگردان این فیلم سعی کرده است نشان دهد که “حقیقت” می تواند قربانی دنیای مجازی باشد و مسیر زندگی مردم را تغییر دهد. شاید این فیلم بتواند یکی از معدود آثار سینمای ایران باشد که بسیار صریح است ، زندگی وبلاگ نویسان و تلاش مردم برای دستیابی به شهرت و ثروت به هر قیمتی و نمایانگر دنیایی است که در آن پول و شهرت بالاتر از همه است. آسان تر از اینستاگرام آسان تر است؟
روایت ناتمام سیما | Alireza Samadi | 1401 | اینستاگرام
“روایت ناتمام Sima” سومین فیلم بلند Alireza Samadi است و داستان یک روانشناس در زمینه موفقیت و ارزیابی خود است که با حفظ کنفرانس ها به شهرت و ثروت رسیده است. این در آپوژ قدرت است که ویدئویی که علیه وی فاش شده است راه اندازی می شود و تصویر چالش برانگیز رسانه های وی در رسانه ها به چالش کشیده می شود ، که این نیز یک بحران در زندگی شخصی وی است. شخصیت اصلی این فیلم نمادی از چهره های دنیای دیجیتال است ، با فرمول های انگیزشی و شعار ، اما آنها هیچ علاقه ای به آنچه که سعی می کنند دیگران را نشان دهند ، ندارند. صمدی این واقعیت را نشان داده است که شهرت در فضای مجازی به همان اندازه ناپایدار است و چگونه مردم می توانند یک شب در قله محبوبیت قرار بگیرند.
Aghazadeh | Behrang Tawfiqi | 1398 | یوتیوب و اینستاگرام
سریال Aghazadeh به کارگردانی Behrang Tofiqi و نوشتار حامد عنقا، یکی این یکی از بحث برانگیزترین آثار خانه در خانه در سالهای اخیر بود که توجه زیادی را به موضوع سیاسی جلب کرد و داستان “آگازادگی” را مورد توجه قرار داد. اما نکته قابل توجه در مورد این سریال تأثیر شبکه های اجتماعی بر زندگی شخصیت های آنها است. در این فیلم ، برخی از ماجراهایی که شخصیت ها از طریق YouTube و اینستاگرام شکل داده اند. یکی یکی از عناصری که آقازاده در روایت خود از آن استفاده کرد ، نمایشگاه زندگی لوکس و فساد اقتصادی از طریق اینستاگرام بود. نیما بحری (امیر آقائی) ، به عنوان نمادی از آگرازدی ، از اینستاگرام برای نشان دادن ثروت و قدرت خود استفاده کرد ، شاید استعاره ای از زندگی ساشا سبحانی ، که منجر به واکنش این آقاژاده نیز شد. البته Aghazadeh در زمانی بود که این سریال نیز از شبکه های اجتماعی لذت می برد. از ابتدا ، دیالوگ ها و وقایع فیلم در معرض توییت ها ، داستانهای اینستاگرام و نشریات قرار گرفت. دیالوگ هایی مانند “اگر من فاسد هستم ، شما آسیب دیده اید” ، به سرعت گسترش می یابد. همین فضا نیز پاشنه آشیل شد.
شنا پروانه | کارت محمد | 1398 | اینستاگرام
“شنا پروانه” به کارگردانی کارت محمد ، یکی این یکی از تلخ ترین و چشمگیرترین فیلم های اجتماعی سالهای اخیر است. داستان فیلم با انتشار یک فیلم در فضای مجازی آغاز می شود. ویدئویی که در آن پروانه در استخر دیده می شود ، که باعث تحریک غیرت همسرش می شود. شوهرش ، یکی از تأثیرگذارترین تعداد زیادی در جنوب تهران ، شوهرش را در یک واکنش دیوانه کننده به قتل می رساند. اما مشکل فراتر از یک قتل خانوادگی است. حالا همه می خواهند بدانند چه کسی فیلم را گرفته و منتشر کرده است. و این کار در گردن Hojjat (Javad Ezzati) ، برادر هاشیم قرار می گیرد. “پروانه ها” یکی یکی از صریح ترین روایات مربوط به قدرت شبکه های اجتماعی است. “شنا پروانه” این واقعیت را نشان می دهد که اینترنت و شبکه های اجتماعی مفاهیمی مانند “حقیقت” ، “عدالت” و حتی “افتخار” را تعریف کرده اند.
جشن نوستالژیک | آذربایانی پوریا | 1396 | اینستاگرام
فیلم دلتنگی فیلم Pouria Azerbaiyani دارای دیدگاه مهمی از تأثیر شبکه های اجتماعی بر روابط انسانی است. آذربایجان ، که با سری روبان های زرد توانسته بود مخاطبان زیادی را به خود جلب کند ، موضوعی را تجربه کرد که در آن نقش شبکه های اجتماعی بسیار جسورانه بود. کارگردان این فیلم نشان داده است که شبکه های اجتماعی صرفاً ابزاری برای برقراری ارتباط نیستند و می توانند به یک عامل مخرب در زندگی واقعی تبدیل شوند. این فیلم تضاد زندگی را تحت سلطه فضای مجازی و بدون آن نشان می دهد. اما طرف اسکریپت بیشتر در مورد تأثیر ویرانگر شبکه های مجازی است.
بغل آینه | Handouchehr Hadi | 1396 | اینستاگرام
فیلم Manouchehr Hadi “کیف آینه” شاید در نگاه اول به نظر می رسد شغلی است که فقط به دنبال تسخیر جعبه بود ، اما هادی توانسته است این بخش های کلاس و نقش فضای مجازی را در سالها انجام دهد. اندازه امروز گسترده نبود. این فیلم با بازی در نقش های جاواد عزتی ، نازنین بیاتی ، محمد رضا گولزار و مهلقا باری ، داستان یک زوج طبقه متوسط را روایت می کند که پس از شکستن آینه یک مازراتی ، در بسیاری از ماجراهای درگیر شدند. این فیلم نشان می دهد که شبکه های اجتماعی چقدر می توانند پنهان شوند. در این فیلم شخصیت منفی از اینستاگرام برای اعمال نفوذ خود استفاده می کند. از طرف دیگر ، شهروخ. هادی نشان می دهد که چگونه زندگی اینستاگرام ایده آل و ایده آل است پر از مشکلات پنهان و ناراضی است.
چهره دیوانه | abolassan davoodi | 2014 | فیس بوک
Abolasan Davoodi یکی از اولین کارگردانانی است که با تأثیر شبکه های مجازی بر زندگی مردم در سینما مقابله می کند. “Rack Crazy” روایتی از شش جوان است که از طریق فیس بوک می گذرانند و قرار ملاقات می گذارند. آنها یک خانه خالی برای سرگرمی برای سرگرمی می گیرند و این زندگی آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. به نظر می رسد شخصیت های این فیلم به شبکه های اجتماعی بستگی دارند ، اما پس از مدتی ، دنیای واقعی چهره خود را به آنها نشان می دهد ، بنابراین فیس بوک دیگر بعد از دقایق ابتدایی دیگر در تاریخ نقش ایفا نکرده است. داوودی همچنین سعی کرده است به پدیده های منفی شبکه های اجتماعی بپردازد. در حقیقت ، برخلاف آنچه در فیلم های هالیوود نشان داده شده است و پدیده های اینترنت و فناوری به بخشی جدایی ناپذیر از روایت تبدیل می شوند ، از سینمای ایران فقط برای نشان دادن عواقب منفی استفاده می شود و کارگردان جانباز از این امر تسکین نمی یابد و نمی تواند از شبکه های اجتماعی باشد. یک شبکه اجتماعی
حریم خصوصی | احمد محزامی | 1395 | اینستاگرام
“حریم خصوصی” ، به کارگردانی احمد محزامی ، همچنین به طور جدی با تأثیر شبکه های اجتماعی ، به ویژه تلگرام ، در مورد روابط انسانی و زندگی شخصی رفتار می کند. این فیلم می خواهد نشان دهد که چگونه یک خطای ساده در فضای مجازی می تواند منجر به بحران های جبران ناپذیر شود. در حقیقت ، کارگردان می خواهد نشان دهد که در دنیایی که تلفن های هوشمند همه چیز را ضبط و منتشر می کنند ، حریم خصوصی مفهوم گذشته خود را از دست داده است ، و ما دیگر صاحب مطلق اطلاعات ، تصاویر و پیام های خود نیستیم.
آرایش ضخیم | حمید نماتول | 2013 | فیس بوک
آرایش ضخیم سومین فیلم Hamid Nematollah پس از بوتیک و باند است و کارگردان مسئله اجتماعی را در کار خود قرار داده است. به جای فضای آپارتمانی و تعداد کمی از شخصیت ها ، این فیلم یک فیلم خیابانی و خیابانی است که در مورد تأثیر فضای مجازی ، تنهایی انسانی در وضعیت فعلی و روابطی که در شبکه های اجتماعی واقع بینانه تر از فیلم های واقعی است صحبت می کند. این فیلم در دام روشنفکران ارائه نشده است و یا تصویری سیاه از جامعه ارائه داده است. اما یکی یکی از برجسته ترین جنبه های فیلم ، نقش جسورانه فیس بوک در زندگی شخصیت ها است. این زن با طلاق خود طلاق گرفته و جشن گرفته می شود. از روابط واقعی بگویید ، اکنون به دنبال برقراری ارتباط در دنیای مجازی است. از طریق فیس بوک ، مردی که “حامد بهاد” بازی می کند معرفی می شود. اما آنچه در نهایت باقی مانده است هنوز تنها است. این بار عمیق تر
خطاب مهر| Hadi Moghaddam Dost 2012 | وبلاگ
در فیلم هادی مغادوست ، قهرمان تاریخ ، که اضطراب و درگیری های داخلی او را نرم می کند ، برای بیان احساسات و نگرانی های شخصی خود ، بلاگ را به عنوان پناهنده انتخاب می کند. این وبلاگ به دلیل عدم مکالمه ، اعترافات پنهان و نگرانی هایی که جرات بیان آنها را در دنیای واقعی ندارند ، جایگزینی برای وی است. در حقیقت ، وبلاگ به فضایی برای عزت نفس تبدیل می شود ، جایی که شخصیت اصلی می تواند احساسات خود را بدون ترس از قضاوت مستقیم ثبت کند و واکنشی دریافت کند که ممکن است به دنیای واقعی دسترسی نداشته باشد. در این فیلم ، هادی مقصادوست سعی کرده است وبلاگ قهرمان خود را نشانه تنهایی خود ببیند و نشان دهد که به جای تعامل با اطرافیان و ابراز مشکلات خود ، به فضای آنلاین پناه برده است. اگرچه این وبلاگ نقش اساسی در زندگی شخصیت اصلی دارد ، اما در پایان این تنها افراد واقعی هستند که می توانند به او کمک کنند.