جوز هندی تخم سخت و خوشبوی درخت جوز بویا است که معمولا به صورت پودر و به عنوان ادویه استفاده می شود و مصرف آن در مناطق گرمسیری بسیار رایج است. عطر و بوی تند و مطبوع جوز هندی ، آن را به یکی از طعم دهنده ها و ادویه های پر مصرف تبدیل کرده است .هر دانه از جوز هندی با پوششی سخت و قهوه ای رنگ ممایل به خاکستری با شیارهایی عمیق احاطه شده است.
به طور کلی، جوز هندی حدود 5/2 سانتی متر طول و حدود 5/1 سانتی متر قطر دارد که شبیه تخم مرغ می باشد. جوز هندی بیشتر در شرق اندونزی و شرق هند پرورش می یابد و در آن مناطق یکی از پایــــه های اقتصاد به شمار می رود.
به گزارش نمناک، در این مناطق از جوز هندی به صورت خشک شده و بیشتر برای چاشنی غذا استفاده می شود. در واقع پوسته ی خشک شده ی اطراف دانه در جوز هندی لذیذترین چاشنی برای غذا به کار می رود اما باید توجه داشت که مقادیر زیاد آن موجب ایجاد حالت رخوت و سستی و سپس اعتیاد به ماده ی آلکالوئیدی آن می شود. جوز هندی دارای خواص بسیاری است و برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده است که در این بخش از سلامت آنها را معرفی می کنیم.
خواص جوز هندی
مس و منگنز
دانه جوز هندی با داشتن مواد معدنی مهمی مانند مس و منگنز دارای فواید بسیاری است .مس و منگنز موجب حفظ سلامت بدن و تقویت ساختار اسکلتی بدن می شوند.مس سیستم ایمنی را تقویت می نماید و منگنز به سنتز هورمونهای جنسی کمک می کند.
یک سهم پودر دانه جوز هندی، حاوی 0.41 میلی گرم منگنز است که 23 درصد از منگنز توصیه شده برای زنان و 18 درصد را برای مردان تامین می کند .علاوه بر آن همین مقدار جوز هندی حاوی 144 میکرو گرم مس می باشد که 16 درصد مقدار مس مورد نیاز روزانه را تأمین می کند.
فیبر غذایی
دانه های جوز هندی غنی از فیبر است که می توان در آشپزی از آن استفاده نمود زیرا فیبر ماده مغذی مهمی برای سلامتی در بلند مدت است. فیبر قند خون و کلسترول را کنترل می کند . رژیم پر فیبر موجب کاهش خطر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 می شود.
همچنین با نرم کردن مدفوع ،احتمال ابتلا به یبوست را کاهش داده و یا آن را رفع می کند .علاوه بر آن ، فیبر با اختلالات گوارشی دیگر مانند بیماری دیورتیکولار مقابله می کند.
در دو قاشق غذا خوری دانه جوز هندی آسیاب شده، 2.9 گرم فیبر وجود دارد که می تواند 8 درصد از میزان فیبر توصیه شده روزانه در مردان و 11 درصد فیبر زنان را تأمین می کند.
تقویت مغز
در دوران باستان، تمدن های رومی و یونانی از جوز هندی به عنوان تقویت کننده مغز استفاده می کردند ، به این دلیل که جوز هندی به راحتی می تواند مغز شما را تحریک کند. اگر از اضطراب یا افسردگی رنج می برید، جوز هندی می تواند یک درمان عالی باشد. جوز هندی معمولاً تمرکز شما را افزایش می دهد تا بتوانید در محل کار یا حتی در مدرسه نیز مؤثرتر حاضر شوید.
مسکن درد
علاوه بر این، جوز هندی آرامش بخش بسیار مؤثری است. در واقع، جوز هندی یک اصل اساسی در طب چینی باستان است. چینی ها از این ادویه برای مقابله با التهاب و همچنین درد شکم استفاده می کردند. اگر از مفاصل دردناک، درد عضلانی، آرتریت ، زخم و سایر بیماری ها رنج می برید، از جوز هندی استفاده کنید. برای کاهش درد، از مالیدن روغن جوز هندی در مناطق آسیب دیده استفاده کنید.
تسکین سوء هاضمه
اگر از اسهال، مشکلات روده، نفخ، کولیت و سایر مشکلات مربوط به هضم رنج می برید، جوز هندی می تواند تسکین دهنده شما باشد. روغن جوز هندی گاز اضافی در روده و معده را کاهش می دهد. همچنین ممکن است اشتهای شما را تقویت کند.
درمان بوی بد دهان
به دلیل ویژگی های ضد باکتریایی، جوز هندی ممکن است هالیتوسیس یا همان بوی بد دهان را درمان کند. همانطور که می دانید، بوی بد دهان معمولا نتیجه ایجاد باکتری های موجود در دهان شماست. جوز هندی به راحتی می تواند ناحیه دهان را از این باکتری ها خلاص کند.
به همین دلیل است که جوز هندی یک ماده بسیار رایج در بسیاری از مارک های خمیردندان می باشد. همچنین ممکن است از روغن جوز هندی مانند روغن دانه میخک برای مقابله و کاهش مشکلات لثه و دندان درد استفاده شود. کافی است چوب پنبه ای را به مقداری روغن جوز هندی آغشته کرده و روی دندان دردناک قرار دهید.
سم زدایی کبد و کلیه
سم زدایی یک عامل مهم سلامتی است. رژیم غذایی نامناسب، آلودگی، استرس، تنباکو، دارو به همراه سایر مواد خارجی می توانند منجر به ایجاد سموم در اعضای بدن شوند. کبد و کلیه دو اندامی هستند که دقیقاً در این فرآیند با سموم خاص مقابله می کنند.
جوز هندی مانند یک عامل مقوی، می تواند کبد و کلیه شما را تمیز کرده و این سموم را از بین ببرد. اگر از بیماری کبد رنج می برید، مصرف جوز هندی سودمند می باشد. علاوه بر این، جوز هندی در متوقف کردن و همچنین از بین بردن سنگ کلیه مفید است.هرگاه کبد و کلیه شما به طور موثری سم زدایی شوند، قادر به عملکرد بهتری می باشند.
مراقبت از پوست
اگر مراقبت از پوست جزو مسائل مهم برای شما است، احتمالا ممکن است جوز هندی را در رژیم خود بگنجانید. جوز هندی در واقع می تواند به شما در دستیابی به درمان برخی از مشکلات پوستی کمک کند تا پوست را نرم تر و همچنین سالم تر کند.
اسکراب تولید شده از پودر جوز هندی و پودر پرتقال به شما کمک می کند تا جوش های سرسیاه را از بین ببرید، جوش سر سیاه نوعی از آکنه است که در منافذ بسته شده با چربی اضافی و سلول های مرده پوست دیده می شود. اگر از علائم آکنه رنج می برید، جوز هندی می تواند به رفع آثار کمتر به جا مانده از آن کمک کند. کاری که شما باید انجام دهید این است که مقداری پودر جوز هندی را با مقداری عسل مخلوط کنید تا خمیری درست شود، سپس روی علائم آکنه اعمال کنید.
رفع بی خوابی
برای چندین نسل، جوز هندی مانند داروی خانگی برای بد خوابی و همچنین بی خوابی مزمن پیشنهاد شده است. همیشه مخلوط نوعی جوز هندی در شیر گرم برای درمان این مشکل ، مفید به نظر می رسید. جوز هندی دارای مقدار زیادی منیزیم است، منیزیم یک ماده معدنی مهم در بدن است که باعث کاهش تنش عصبی و آزاد شدن سروتونین می گردد که منجر به ایجاد احساس آرامش یا راحتی می شود.
این سروتونین خاص به ملاتونین در داخل مغز تغییر می یابد، هورمون ملاتونین یک عامل تحریک خواب است و افراد را از مشکلات بی خوابی و بی قراری در شب رها می کند. جوز هندی همچنین مقداری تاثیرات مواد مخدر از خود بروز می دهد که هیچ عوارض قابل توجهی ندارد مگر اینکه به مقدار زیادی مصرف شود. با این حال، حتی مقدار کمی از آن می تواند به شما در انتشار تعداد زیادی انتقال دهنده عصبی در ایجاد حالت آرامش و خواب کمک کند.
سلامت مغز
از جمله مزایای کمتر شناخته شده برای افزودن جوز هندی تقریباً در هر نوع رژیم غذایی می توان به جنبه های بیشمار روغن آن، معروف به میریستین و ماکلیاین اشاره کرد. این نوع ترکیبات باعث کاهش تخریب مسیرهای عصبی و عملکرد شناختی می شوند که معمولاً افراد مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر از این مسئله رنج می برند. تحقیقات نشان می دهد که میریستین و ماکلیاین این اثرات را کند می کنند و عملکرد مغز انسان را در یک سطح نرمال و سالم نگه می دارند.
بهداشت دهان و دندان
در کاربردهای پزشکی سنتی جوز هندی ، وقتی بحث به سلامت دهان و دندان می رسد، پادشاه ادویه ها محسوب می شوند.
اجزای فعال ضد باکتریایی جوز هندی حاکی از آن است که به مقابله با شرایط درست مانند هالیتو ، که به آن بوی بد دهان نیز گفته می شود، کمک خواهد کرد. باکتری هایی که باعث این وضعیت شرم آور می شوند را از بین می برد و معمولاً ایمنی لثه ها و دندان ها را تقویت می کند. به همین دلیل، عصاره های جوز هندی و مکمل های آن معمولاً در خمیردندان ها و همچنین دهانشویه ها به طور خاص در انواع آلی یا گیاهی وجود دارد.
لوسمی
یکی دیگر از خصوصیات کمتر شناخته شده جوز هندی استفاده احتمالی آن در درمان سلول های سرطانی است. تحقیقات نشان می دهد که یک ترکیب متانولی خاص در جوز هندی و اسانس آن وجود دارد که در واقع می تواند مرگ سلولی (آپوپتوز) را در سلول های لوسمی تحریک کند، بنابراین رشد این سلول ها متوقف می شود و متاستاز این نوع سرطان وحشتناک که عموما کودکان را مبتلا می کند متوقف می نماید.
فشار خون و گردش خون
محتوای معدنی جوز هندی حاکی از آن است که از نظر تثبیت عملکرد اندام بسیار مفید می باشد. پتاسیم یک باز کننده عروق است که رگ های خونی را شل می کند، بنابراین باعث کاهش فشار خون و همچنین کاهش فشار در سیستم قلبی و عروقی می شود.
علاوه بر این، جذب مواد مغذی از منابع غذایی، تقویت هضم و همچنین فرایند کارآمد و سریع گوارش را تسهیل می کند. کلسیم موجود در جوز هندی می تواند با کمک به ترمیم و رشد استخوان ضمن تسکین علائم پوکی استخوان، سلامت استخوان ها را بهبود بخشد. در نهایت، میزان آهن آن می تواند تعداد گلبول های قرمز شما را بهبود بخشد و احتمال ابتلا به علائم کمبود آهن را کاهش دهد، که به آن کم خونی نیز گفته می شود.
جوز هندی برای تقویت قوای جنسی
جوز هندی فواید خود شامل افزایش فعالیت جنسی، میل جنسی و قدرت و انرژی جنسی را در آزمایشات مختلفی نشان داده است. عصاره جوز هندی به عنوان یک ماده در بسیاری از تقویت کننده های جنسی مورد نظر برای مقابله با بی حسی، ناتوانی جنسی و اسپرماتروه استفاده می شود. علاوه بر این، تحریک قوی را فراهم می کند.
گیاهان محرک درست مانند جوز هندی هنگام پیوستن به گیاهان دیگر، قدرت، نشاط ، توانایی و در نتیجه احساس شهوانی را بهبود می بخشند. فواید جوز هندی شامل بیو مولکول هایی با قدرت بالاتر است که باعث تقویت استقامت، بهبود سلامت جنسی و همچنین بهبود عملکرد می شود.
همچنین می توان از جوز هندی برای کاهش مشکلات رایج استفاده کرد:
برای درمان آکنه، 2 تا 3 دانه جوز هندی را خرد کرده و همچنین شیر کمی برای ایجاد خمیر اضافه کنید. بعد از تمیز کردن صورت با آب گرم، آن را خشک کنید و بعد از آن خمیر را به اندازه روی آکنه ها پخش کنید.
بعد از دو ساعت از آب گرم برای شستشو و پاک کردن خمیر استفاده کنید و به دنبال آن از آب سرد برای بستن منافذ استفاده کنید. این خمیر خاص همچنین به عنوان یک اسکراب برای مقابله با جوش های سر سیاه نیز به کار می رود.
برای تقویت خواب، یک وعده شیر شیر را به همراه یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی بنوشید.
در طب چینی برای رفع معده درد و التهاب یا سوءهاضمه، مصرف3 تا 5 قطره از روغن جوز هندی به همراه یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا توصیه می شود.
برای تسکین اگزما (لکه های پوسته پوسته قرمز) ، با رنده کردن دانه های جوز هندی و مخلوط کردن با آب، خمیر جوز هندی ایجاد کنید و پوست دارای اگزما را آغشته به این خمیر کنید.
برای کاهش علائم سرماخوردگی در قفسه سینه، خمیری از پودر جوز هندی و همچنین آرد را با آب ایجاد کنید. پارچه پنبه ای را به همراه خمیر بپوشانید و روی سینه بمالید.
مصرف جوز هندی موجب رفع بی نظمی و درد قاعدگی می شود.
جوز هندی تقویت کننده ذهن است، موجب افزایش گردش خون در بدن می شود و به بدن آرامش می دهد.
جوز هندی دارای ماده ای به نام مایریستیسین است که موجب از بین رفتن آنزیم های موثر در بیماری آلزایمر می شود و حافظه را بهبود می بخشد.
روغن جوز هندی یکی از ترکیبات مهم در در بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه می باشد . بنابریان برای درمان سرماخوردگی مفید است.
برای رفع و درمان حالت تهوع ، سوءهاضمه و اسهال شدید ، مخلوطی از چند قطره روغن جوز هندی و عسل را میل کنید.
برای درمان آسم ، رفع اضطراب و افسردگی و شل کردن عضلات مفید است.
خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده جوز هندی در رفع کدری، چربی و چین و چروک پوست مفید است.
مصرف مقدار کم جوز هندی موجب کاهش نفخ معده می شود، همچنین به هضم غذا و بهبود اشتها کمک می کند.
استفاده از جوز هندی منجر به رفع خستگی مفرط و استرس و افزایش قدرت تمرکز می شود.
جوز هندی موجب تحریک سیستم قلبی، عروقی می شود که برای حفظ سلامت قلب مفید است. جوز هندی مانند میخک، حاوی ترکیبی به نام «یوجینول» است که برای قلب مفید می باشد.
برای درمان اسهال، یک مخلوط صاف شده شامل یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی به همراه یک قاشق چایخوری قهوه در یک فنجان آب حل کرده و بنوشید.
کاربردهای سنتی جوز هندی
در سورینام از میوه برای کاهش درد معده استفاده می شود.
در طب سنتی عربی از ماس و جوز هندی برای تب، سرماخوردگی و مشکلات تنفسی استفاده می شود.
در کشور فرانسه علاوه بر مصرف غذایی ، از ترکیب جوز هندی و عسل برای درمان ناراحتی های گوارشی و تنفسی استفاده می شود.
مصرف خوراکی جوز هندی و ماساژ التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با آن برای تسکین درد بسیار مفید است.
خوردن جوز هندی در کاهش علائم آلرژی موثر است.
جورز هندی برای درمان سل نیز مفید است.
برای القای اثر خواب آور در کودکان بیش فعال، از جوز هندی به مقدار کم استفاده کنید.
در هندوستان از آن برای سوء هاضمه، مشکلات معده و به عنوان یک تونیک بعد از زایمان استفاده می شود.
چگونه می توان از پوست جوز هندی برای زیبایی پوست و مو استفاده کرد؟
مخلوط جوز هندی، عسل و دارچین
هرگاه جوز هندی با عسل و دارچین همراه شود، یک خمیر ضد میکروبی و همچنین ترکیب ضد عفونی ایجاد می کند. هر یک از مواد تشکیل دهنده قبلی را به نسبت معادل هم ترکیب کنید و هر روز صبح از مخلوط استفاده کنید. این ترکیب را به مدت تقریبی 10-15 دقیقه نگه دارید و سپس با آب سرد بشویید. در رفع آکنه و همچنین کاهش آثار زخم نیز کمک خواهد کرد.
پودر جوز هندی و خمیر عسل
با استفاده از پودر جوز هندی و همچنین عسل خمیری درست کنید. آن را روی صورت قرار داده و سپس به مدت 30 دقیقه بگذارید بماند. با آب سرد بشویید. این ترکیب برای جلوگیری از نواقص، کارآمد عمل می کند.
پودر جوز هندی و شیر برای صورت
1 قاشق شیر را با (شیر مقوی و کم چرب باید برای پوست چرب مورد استفاده قرار گیرد و همچنین شیر با چربی کامل برای پوست های خشک فوق العاده است) جوز هندی ترکیب نموده و هر روز یکبار از این مخلوط را روی صورت استفاده کنید. بعد از گذشت 30 دقیقه با آب سرد بشویید. استفاده از این ترکیب می تواند جلوه خوبی از پوست صورت را به شما ارائه دهد.
جوز هندی و جوش شیرین
ممکن است از جوز هندی به همراه جوش شیرین برای تهیه خمیر با قوام متوسط استفاده شود. این خمیر را باید به طور مرتب روی صورت بمالید. طی 2 تا 3 روز متوجه خواهید شد که قرمزی و پف کردن صورت شما از بین رفته است.
خمیر جوز هندی خالص
برای تهیه خمیر، می توان از جوز هندی کامل رنده شده استفاده کرد. جوز هندی رنده شده بلافاصله در آب حل می شود و خمیر را تشکیل می دهد.در صورت دلخواه دارچین را می توانید به خمیر اضافه کنید. خمیر را روی صورت به مدت یک ساعت نگه دارید. سپس آن را همراه آب سرد بشویید. حداقل دو یا سه هفته به طور مداوم از این خمیر استفاده کنید. این خمیر کمک می کند پوست شما صاف و نرم شود. علاوه بر این، ممکن است آکنه و لکه های پوستی را درمان کند.
اسکراب جوز هندی
برای شستشوی منظم صورت از پودر جوز هندی و همچنین پودر دال ماسور استفاده کنید. این اسکراب خانگی خاص علاوه بر مسدود کردن منافذ، در از بین بردن جوش های سرسیاه نیز بسیار مؤثر است.
روغن جوز هندی
روغن جوز هندی مانند روغن های فرار استفاده می شود. این گیاه از یک قوام نازک و با رایحه تند برخوردار است. از آن در رنگ موها و همچنین کرم های خانگی، لوسیون ها و صابون ها استفاده می شود. روغن جوز هندی باید روزانه مصرف شود. دوز استاندارد برای مصرف آن ، 4 تا 5 قطره است.
می توانید از آن در میلک شیک استفاده کنید یا فقط آن را با یک قاشق عسل میل کنید. توصیه می شود این روغن را با معده خالی مصرف کنید تا بیشترین فواید را داشته باشد. هیچ عارضه جانبی در استفاده از روغن جوز هندی وجود ندارد. از این روغن مخصوص برای تهیه انواع صابون خانگی استفاده می شود.
نحوه استفاده از جوز هندی در رژیم غذایی روزانه خود
جوز هندی را می توان در غذای شیرین و همچنین سبک استفاده کرد. در دسرها، غذاهایی مانند شیرینی زنجبیل و پای کدو تنبل، طعم گرم و خوشمزه و ادویه ای را برای شما فراهم می کند.همچنین همراه با سبزیجاتی مثل گل کلم و کلم بروکسل بسیار عالی است. در ادامه چند روش برای به دست آوردن مزایای سلامتی جوز هندی در رژیم غذایی شما پیشنهاد می شود :
نوشیدنی
می توانید از جوز هندی به جای شکلات داغ یا چای داغ نیز استفاده کنید. برای تأثیر گرم آن ، جوز هندی را در اسموتی های میوه خود اضافه کنید.همچنین می توانید به آب میوه سیب اضافه کنید.
پروتئین ها
استفاده از جوز هندی در غذاهای خوشمزه و همچنین پروتئین ها نیز می تواند به طعم های تند و شور اضافه شود. جوز هندی را می توانید روی مرغ های برشته شده، املت، گوشت گاو، کباب و بسیاری دیگر امتحان کنید.
دسرها
به غیر از پای کدو تنبل یا حتی پای سیب، شما می توانید کمی جوز هندی را درون پودینگ وانیل مخلوط کنید، آن را روی بستنی، کیک و کوکی ها امتحان کنید. سعی کنید جوز هندی را به هر ظرفی که معمولاً از دارچین برای طعم کمی متفاوت استفاده می شود، اضافه کنید.
سوپ
یک مقدار جوز هندی موجود در سوپ گوجه فرنگی باعث ایجاد یک عطر و طعم غیر منتظره در یک سوپ ساده می شود. جوز هندی را در پوره گل کلم ترکیبی یا حتی سوپ کدو حلوایی زمستانی امتحان کنید.
سبزیجات
سعی کنید کمی از جوز هندی را روی سبزیجات مثل سیب زمینی شیرین، سیب زمینی قرمز، هویج، کدو تنبل، کدو تنبل های زمستانی، کلم، گل کلم و اسفناج بپاشید.
نحوه خرید جوز هندی
جوز هندی را می توان به طور کامل یا حتی به عنوان پودر زمینی خریداری کرد.
سعی کنید دانه های جوز هندی را خریداری کنید زیرا فرم پودر شده آن ممکن است همراه با سایر انواع جوز هندی با کیفیت پایین ساخته شوند.
جوز هندی کامل نسبت به ادویه جات و ترشی جات دارای طعم غنی تر و همچنین قوی تری است.
برای اطمینان از کیفیت خوب جوز هندی ، یک سوزن یک سانتی متر در مرکز دانه قرار دهید. اگر قطره ریز روغن از بین برود، واقعاً تازه است.
همیشه جوز هندی را به صورت بسته بندی شده از مارک های معتبر یک شرکت معتبر، که دارای تاریخ تولید و انقضا بر روی آن می باشد، خریداری کنید.
نکات ذخیره سازی جوز هندی
جوز هندی کامل را درون یک ظرف بدون نفوذ هوا در مکان خنک و خشک و تاریک نگهداری کنید. به این ترتیب ممکن است تا ماه های زیادی سالم بماند.
غلات حدود 12 ماه تازه باقی می مانند در حالی که جوز هندی می تواند حداکثر به مدت 6 ماه نگه داشته شود، پس از این تاریخ شروع به از دست دادن طعم خود می کند.
بعد از اینکه یک تخم جوز هندی تازه رنده کردید، آن را در فویل پلاستیکی بپوشانید تا از روغن آن محافظت شود.
چگونه غذا بخوریم
جوشانده پودر جوز هندی برای طعم کیک ها، غذاهای مختلف با پایه شیر و کیک ها استفاده می شود.
از آن در غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس استفاده می شود.
همچنین در کچاپ ها، سوپ ها، غذاهای دریایی و تخم مرغ و میگوها استفاده می شود.
در اروپای غربی از آن در غذاهای گوشتی و سوپ ها استفاده می شود.
پودر جوز هندی به عنوان ادویه در غذاهای خوش طعم استفاده می شود.
در اروپا از صدف و جوز هندی در محصولات گوشت فرآوری شده و سیب زمینی استفاده می شود.
جوز هندی به عنوان اشباع کننده ماکارونی در اروپا استفاده می شود.
جوز هندی برای افزودن طعم به بیسکویت، کیک ، پودینگ میوه یا شیر و زنجبیل استفاده می شود.
رنده شده جوز هندی در پای سیب یا گیلاس استفاده می شود.
جوز هندی، وانیل و دارچین مواد اساسی در یک نوشیدنی شکلات قهوه به نام Mocha on a Cloud هستند.
اثرات جانبی جوز هندی
هشدار:مقادیر بسیار بالای این (30 گرم روزانه حدود 6 قاشق غذاخوری) جوز هندی می تواند سمی باشد، باعث سردرگمی، گیجی، بینایی مضاعف و همچنین تشنج می شود، اما این عوارض جانبی حتی با مقدار زیاد در استفاده از آشپزی ایجاد نمی شوند.
احساس رخوت و سرخوشی
ممکن است جونانان و بزرگسالان برای ایجاد احساس سرخوشی ، از جوز هندی سوء استفاده کنند ، چرا که 2 قاشق غذاخوری جوز هندی ، می تواند احساس نشئگی ایجاد کند و مصرف این اندازه ، عوارض بسیاری را در پی خواهد داشت. علائم سی دقیقه تا نیم ساعت پس از مصرف ظاهر می شود و معمولا یک تا دو روز تاثیرگذار است.
تهوع ،اسپاسم معده و استفراغ
همانطور که ذکر شد مصرف بیش از اندازه جوز هندی ، احساس نشئگی را برای مدتی کوتاه ایجاد می کند که معمولا با عوارض ناخوشایند متعددی همراه است. مثلا جوز هندی می تواند باعث احساس تهوع و اسپاسم معده و در نتیجه استفراغ شود.
تپش قلب و سرخ شدن صورت
استفاده بیش از اندازه جوز هندی ، موجب تپش قلب می شود که با افزایش ضربان قلب و سرخ شدن پوست صورت همراه می باشد. تپش قلب ناگهانی ممکن است موجب مشکلات قلبی غیر قابل تشخیص و یا حتی مرگ شود .
دوره روان پریشی
یکی از عوارض مصرف زیاد جوز هندی ، روان پریشی است که منجر به رفتارهای خارج از کنترل می شود. جوز هندی دارای ماده ای به نام میریستیسین است که باعث تغییرات بینایی و سرخوشی نیز می شود. در صورت مشاهده این عوارض ، هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نمائید.
تب و خشکی دهان
مصرف زیاد جوز هندی موجب تب و خشکی دهان نیز می گردد که البته ممکن است به طور گاه و بیگاه و یا به مدت چند روز پیوسته ادامه داشته باشند . تب بالا منجر به بی آبی بدن می شود.
توهم و احساس وحشت
علاوه بر عوارضی که تا کنون نام برده شد ، مصرف بیش از اندازه جوز هندی ، احساس توهم و وحشت را در فرد ایجاد می کند. این عوارض نیاز به مراقبت سریع توسط پزشک دارند. در صورت مراجعه به پزشک حتما اندازه مصرف جوز هندی را اعلام کنید.
از نظر ایمنی در استفاده از جوز هندی روی پوست، شناخت کافی وجود ندارد.
اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه جوز هندی
بارداری و شیردهی:مقادیر بسیار زیاد جوز هندی در غذاها غیر ایمن و خطرناک هستند. در زنان باردار ممکن است منجر به سقط جنین یا حتی نقص هنگام تولد شود.
از نظر ایمنی استفاده از جوز هندی در هنگام شیردهی، به اندازه کافی مشخص نیست. اما جهت احتیاط از مصرف آن در این دوران پرهیز کنید تا سالم بمانید.
منبع:عصرایران