یکی از بیماریهای دردناکی که ممکن است برای یک فرد ایجاد شود سنگ کلیه و یا سن کیسه صفرا است. از آن جایی که این دو بیماری شباهت زیادی با هم دارند با بیان جزئیاتی در ادامه به علائم هر کردام می پر دازیم.
به گزارش پی ام آپ، کیسه صفرا و کلیه دو اندام حیاتی هستند که وظایف مختلفی را در بدن انجام می دهند. کیسه صفرا بخشی از دستگاه گوارش است که صفرای تولید شده توسط کبد را برای تجزیه چربی ها و هضم غذا ذخیره می کند. کلیه بخشی از سیستم ادراری است که به حذف مواد زائد و مایعات اضافی از بدن کمک می کند. اگرچه عملکرد هر دو اندام کاملاً متفاوت است، اما آنها درگیر مشکلی به نام سنگ هستند و تقریباً علائم مشابهی را نشان می دهند. هم سنگ کیسه صفرا و هم سنگ کلیه می توانند به اندازه یک دانه نمک کوچک باشند و به قطعات بزرگتر تبدیل شوند که می تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند. آنها همچنین می توانند با توقف جریان مایع در بدن باعث درد شوند.
تفاوت سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه
اگرچه شباهت هایی بین سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا وجود دارد، اما تفاوت های مهمی نیز وجود دارد. از آنجایی که سنگ کلیه با ادرار حل می شود و دفع می شود، می توان آن را با دارو و نوشیدن آب فراوان درمان کرد. در حالی که سنگ های صفراوی کوچک یا بزرگ را نمی توان با هیچ دارویی درمان کرد، تنها روش درمانی جراحی کیسه صفرا است.
سنگ کیسه صفرا چیست و چه علائمی دارد؟
سنگ های صفراوی ذرات جامدی هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. این سنگ ها از کلسترول موجود در صفرا ساخته شده اند، اندازه آنها متفاوت است، می توانند در مجاری صفراوی ته نشین شوند و باعث درد و التهاب شدید در کیسه صفرا شوند. سنگ های صفراوی اغلب تا زمانی که در مجاری صفراوی مستقر شده و مشکلاتی را ایجاد کنند، شناسایی نمی شوند. برخی از علائم سنگ کیسه صفرا که افراد می توانند با سایر بیماری ها اشتباه بگیرند عبارتند از: درد در سمت راست بالای شکم، درد بین شانه ها، استفراغ، حالت تهوع، درد شدید وسط معده، درد قفسه سینه، زردی، درد و لرز میشود.
سنگ کلیه چیست و چه علائمی دارد؟
سنگ های کلیه تشکیلات جامدی هستند که در نتیجه تجمع زیاد نمک، کلسیم و مواد معدنی در کلیه ایجاد می شوند. این سنگ ها از طریق مجاری ادراری به حالب می روند و در آنجا باقی می مانند و باعث درد شدید می شوند. رژیم غذایی سرشار از سدیم، اگزالات و پروتئین حیوانی می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه در بدن شود. علائم سنگ کلیه عبارتند از درد پهلو و کمر، درد همراه با حالت تهوع و استفراغ، ادرار کدر و بدبو، مشکل در ادرار کردن، احساس سوزش هنگام ادرار کردن و ادرار دردناک می شود.
اهمیت درک تفاوت بین سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا
سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه شباهت هایی دارند که می تواند باعث سردرگمی شود. دانستن ویژگی های متمایز هر بیماری برای تشخیص و درمان صحیح بسیار مهم است. درک این تفاوت ها به افراد کمک می کند تا اقدامات پیشگیرانه را برای سلامتی بهتر و تشخیص و درمان موثر انجام دهند. برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و کیسه صفرا باید تغذیه سالم داشته باشید، آب فراوان بنوشید و سیگار نکشید.