عباس عبادی در خصوص دستاوردهای وزارت بهداشت در حوزه پرستاری گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این دوره در حوزه پرستاری اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری است.
وی ادامه داد: پس از دستور مقام معظم رهبری در ساعت 14 روز پرستار، اولین تاکید وزیر بهداشت این بود که اجرای قانون تعرفه ها اکنون محک شرعی است و همه ارکان وزارت بهداشت را موظف به اجرای این امر کردند. قانون به این ترتیب برای اولین بار در بودجه سالانه وزارت بهداشت ردیف اعتباری برای اجرای قانون حق الزحمه پرستاری در سال 1401 پیش بینی و ابلاغ شد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: مهم ترین دستاورد این قانون ارتقای هویت حرفه ای و کمک به استقلال مالی پرستاران است. همچنین با اصلاح ساختار منابع انسانی و سازماندهی کارکنان بر اساس نیازهای واقعی مراکز درمانی به بهبود رفتار سازمانی مدیران ادامه خواهد داد.
وی ادامه داد: در ابتدای اجرای این قانون هستیم و بر اساس بازخوردهایی که از مراکز درمانی، گروه های فنی، انجمن ها و کارشناسان اقتصاد سلامت دریافت می کنیم، روندها و دستورالعمل ها بهبود می یابد.
عبادی درباره اصلاحات قانون حق الزحمه پرستاری خاطرنشان کرد: مبنای پرداخت حق الزحمه، تولید خدمات و عملکرد است. بنابراین، دستمزد مؤثر برای پرستاران یکسان نخواهد بود و بر اساس تعداد بیماران دریافت کننده مراقبت از هر پرستار، سطح مراقبت و ارزش نسبی (k) خدمات پرستاری است.
وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش هایی که کار دشوارتر است بیشتر است. به عنوان مثال، در سال جاری در خدمات جراحی عمومی و داخلی ارزش نسبی تا 8 کا و در خدمات مراقبت ویژه تا 33.4 کا افزایش می یابد. البته از آنجایی که تعداد بیماران در بخشهای عمومی بیشتر از بخشهای خاص است، نوعی تعادل در پرداختها ایجاد میشود. همچنین آیین نامه مقرر می دارد که بین پرستاران هم رده اختلاف کارایی بیش از 2.5 برابر نباشد.
عبادی بیان کرد: با افزایش 35 درصدی ضریب ریالی و افزایش 30 درصدی ارزش نسبی مراقبت یا (ک)، اصلاحاتی در آیین نامه اجرایی تعرفه ایجاد شد. البته 5 درصد مولفه حرفه ای پزشکی همچنان در اختیار رئیس دانشگاه است. این امر دست رئیس دانشگاه را برای تعدیل پرداخت سود باز می کند و اگر سطح مزایای گروهی مانند همکاران OR یا هوش پایین باشد، اصلاح می شود.
وی افزود: در بررسی آئین نامه اجرایی قانون تعرفه پرستاری برخی ضرایب از جمله ضریب شب کار، اتاق عمل، دیالیز و اورژانس تعدیل شد و پرداختی به کارکنان این گروه ها افزایش می یابد. نسبت به سال 1401
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در هفتههای آینده جلسات فنی و کارشناسی در خصوص ارزشهای کارآمد ۱۴۰۳ برگزار میشود و از همه همکاران میخواهیم در صورت داشتن نکات قابل بررسی، اعلام کنند. در حل مشکلات این مسیر در حال اصلاح است.
وی افزود: در سال 1401 حدود 17 بسته خدماتی برای پرستاران داشتیم و در سال 1402 به 27 بسته رسیدیم و در سال 1403 می توان بسته های جدید اضافه کرد و به مرور زمان اجرای این قانون بهبود می یابد.
میزان هر پرستار بستگی به میزان خدمات ارائه شده دارد.
وی گفت: دستمزد هر پرستار بستگی به میزان خدمات ارائه شده دارد. بنابراین بستگی به ضریب اشغال تخت بیمارستان، تعداد بیماران دریافت کننده خدمات و نرخ ثبت خدمات دارد. اگر دستورالعمل ها به درستی اجرا شود، پرستاران به طور متوسط 3.5 میلیون تومات ماهیانه دریافت می کنند، اما ممکن است همکاران کمتر یا بیشتر از این مبلغ دریافت کنند، البته این تفاوت برای پرستاران نباید بیش از 2.5 برابر باشد. دسته بالاتر است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره گروه هایی که در تدوین آیین نامه تعرفه گذاری خدمات پرستاری مشارکت داشتند، گفت: قبل از تشکیل دولت دوازدهم هیچ اقدام عملی برای اجرای این قانون انجام نشده بود، چرا که هیچ اقدامی برای اجرای این قانون وجود نداشت. بودجه. برای این. پس از ایجاد تیم جدید در وزارت بهداشت و با دستور مقام معظم رهبری بلافاصله کارگروه های فنی تشکیل شد. همه اتحادیه ها در کارگروه های فنی حضور داشتند و بیشترین وزن مربوط به سازمان نظام پرستاری بود.
وی ادامه داد: آنچه به عنوان راهنمای بازتوزیع منابع تعرفه خدمات پرستاری در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفت به عنوان راهنمای 3 امضایی شناخته می شود. سازمان نظام پرستاری در همه قسمت ها دخیل بود و صورتجلسه و امضای آنها موجود است، البته الان بی احترامی می کنند و می گویند این آیین نامه آنها نیست.
وی گفت: ما در سال 1401 برای اجرای این قانون عجله داشتیم اما متاسفانه پس از ابلاغ دستورالعمل تا آبان در ماهي كه پيگيري وزير بهداشت و حضور رئيس كميسيون بهداشت و دستور رئيس جمهور به مديريت زمان انجام شد، هيچ اعتباري بابت حق پرستاري به وزارت بهداشت و سازمان بيمه پرداخت نشد. . سازمان اولین دریافت را دیر انجام داد. آبان ما 1401 داشتیم.
عبادی افزود: در آن بازه زمانی به دلیل آماده نبودن سیستم ها مجبور شدیم از پرداخت علی الحساب استفاده کنیم. شاید بیشتر انتقادات به همین موضوع اشاره دارد. این انتقادات قابل قبول است اما در آن مدت گزینه دیگری وجود نداشت و اگر منتظر سامانه ها بودیم ممکن بود آن اعتبارات توزیع نشود و ارقام بعدی که وارد سیستم بیمه می شد دریافت نشود.
وی گفت: برای از بین رفتن این اعتبارات در مرحله اول باید هزینه ها را علی الحساب پرداخت می کردیم اما در نسخه دوم آیین نامه اسفند 1401 اعلام شد و نسخه سوم که 22 بود شهریور امسال اعلام شد و بسیاری از باگ ها برطرف شد.
عبادی با انتقاد از فرافکنی مسئولان نظام پرستاری در پی شکایت پرستاران از اجرای قانون حق الزحمه پرستاری، گفت: متأسفانه این دوستان به جای دفاع از حقوق مردم و حق الناس از جایگاه سازمان نظام پرستاری برای دستاوردهای شخصی خود استفاده می کنند. حرفه پرستاری.”
وی گفت: متأسفانه افرادی که سال ها در حوزه پرستاری سمت های مرجعیت داشتند با طرح مطالبات غیرکارشناسی به ناامیدی و نارضایتی پرستاران دامن زدند.
نظام پرستاری به جای وزارت بهداشت وعده می دهد
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: برخی گروه ها به جای کمک به دولت برای حل مشکلات پرستاران شعارهایی می دهند که فراتر از ظرفیت های موجود دولت است که خود نیز از آن آگاه هستند. متأسفانه در قسمت حق پرستاری نیز این اتفاق افتاد و با دریافت اولین پرداخت، ناگهان رئیس سازمان نظام پرستاری اعلام کرد که هیچ پرستاری نباید کمتر از 3 میلیون تومان در ماه دریافت کند. این ادعا مبنای کارشناسی نداشت و اگر پرستاری در بیمارستانی باشد که کمترین تعداد مراجعه کننده را ندارد، به دلیل عدم تولید خدمات، نرخ کمتری دریافت می کند.
وی افزود: سخنان وی باعث اعتراض برخی پرستاران شد و گفتند که از اجرای این قانون سوء استفاده شده و پول کجاست در حالی که در آن اداره خاص پولی تولید نشده است. هزینه بر اساس سیستم مراقبت از بیمار است. مبلغ ثابتی برای دادن به مردم نیست.
عبادی افزود: متاسفانه بدترین چیز این است که اخیرا شنیدم این دوستان مصاحبه کرده اند که در سال 1402 چندین میلیون شغل پرستاری ایجاد کردیم و اگر این مقدار را بر تعداد پرستاران تقسیم کنیم، هیچ پرستاری نباید کمتر از 10 درآمد داشته باشد. میلیون .بگیر.” . این صحبت ها هم مبنای کارشناسی ندارد و متأسفانه با این حرف ها توقعاتی در بین همکاران ما بر اساس یک مصاحبه غیرمستند ایجاد می شود، سپس گروهی که این قول را شنیده اند به سراغ آنها می روند و از آنها می پرسند که چه شده است، آنها هم می گویند که دارند. قدرت اجرایی ندارند، حاکمیت جای دیگری است. برو از وزارت بهداشت مطالبه کن.
برخی از عناصر سیستم پرستاری پرستاران را مستأصل می کند
عبادی بیان کرد: گاهی به نظر می رسد که این افراد عمدا این مسائل را مطرح می کنند تا در گروه های مختلف از جمله پرستاران ناامید شوند. ما باید انتظارات را بر اساس توانایی های واقعی تعریف کنیم. البته باید توانایی ها را افزایش دهیم.
وی افزود: همچنین معتقدم میزان حقوقی که پرستاران می گیرند با توجه به مسائل اقتصادی کشور مناسب نیست. ما باید با کمک سایر نهادهای خارج از وزارت بهداشت به افزایش این ظرفیت کمک کنیم. اما این اصلاحات نیاز به زمان دارد. نباید کام همکاران پرستاری را با حرف ها و وعده های غیرحرفه ای ناامید کنیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: قطعاً هماهنگی و همکاری سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت، اصل مهمی برای اجرای صحیح قوانین و حفظ حقوق مردم است. پرستاران و هرگونه اختلاف بین جامعه پرستاری و مدیران نظام سلامت نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه باعث ایجاد انسداد در تعامل و تاخیر در حل مشکلات جامعه پرستاری می شود و امیدواریم که منتخبان جدید نظام پرستاری در دور ششم به این تغییر تمرکز توجه ویژه ای خواهند داشت.
وی ادامه داد: البته فعالیت های وزارت بهداشت در حوزه پرستاری به اجرای قانون تعرفه محدود نمی شود و طرح های دیگری مانند «پیگیری پرستاری» پس از ترخیص بیماران انجام می شود.
وی افزود: در این طرح در 11 بیماری مزمن شایع، پیگیری همراه با آموزش بیمار پس از ترخیص به مدت یک ماه منجر به رضایت بیشتر، پایبندی بیشتر به درمان، کاهش بستری شدن مجدد و ویزیت های بدون برنامه می شود. محاسبات نشان می دهد که تاکنون حدود 1.4 میلیارد تومان برای اقتصاد سلامت صرفه جویی شده است.
عبادی ادامه داد: ابلاغ بخشنامه پرستاران، برخورداری از مزایای تعطیلات غیرمترقبه اعلامی کشور، برگزاری آزمون استخدامی حدود 12 هزار نفر برای گروه پرستاری، تغییر وضعیت حدود 19 هزار نفر از محل قانون جامع. سازمان امور ایثارگران، ساماندهی آموزش دستیاران پرستاری، توسعه کمی مراکز نگهداری منزل از 980 مرکز در سال 1398 به 1410 مرکز در سال جاری، تدوین آزمون صلاحیت حرفه ای، اخذ مجوز امضای الکترونیکی در الکترونیک ارائه، توسعه نقش پرستاری در حوزه های مختلف از جمله ایجاد چهار انجمن علمی جدید، توسعه مراقبت های تسکینی و توسعه پیش از مولف قانون جامع پرستاری از اقدامات دوره اخیر است.
وی گفت: تدوین بسته پرستاری و اصلاح مبلغ ریالی اضافه کار از برنامه های کمک پرستاری است.