تغذیه در روزهای سرد از دیدگاه طب رایج

مریم مقیمی کارشناس طب سنتی با تاکید بر این نکته درباره بایدها و نبایدهای غذا در فصل سرما می گوید: عموماً در فصل سرما ناخالصی ها و مواد زائد در بدن جمع می شود و برای انسان بیمار می شود. دفع آنها دشوار است. بنابراین توصیه می کنیم صبح ناشتا یک لیوان آب جوش بخورید تا مواد زائد بهتر از بین بروند.

به گزارش جام جم، وی ادامه داد: افرادی که در فصل سرما از آب جوشیده استفاده می کنند کمتر دچار یبوست می شوند. آب جوشانده به از بین بردن ناخالصی ها و مواد موجود در بدن کمک می کند، به خصوص برای افرادی که در گذشته از یبوست و بواسیر رنج می بردند، بهترین درمان است.

این متخصص طب سنتی افزود: مزاج در فصل پاییز و زمستان سرد و خشک است. مصرف غذاهای سرد و خشک و همچنین آب یخ برای همه افراد ممنوع است. برای تحریک هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی بدن بهتر است از چغندر و تربچه که صیفی جات هستند بیشتر به صورت آب پز و در سوپ و آش استفاده شود.

در مورد مصرف میوه ها، میوه هایی مانند نارنگی و کیوی که مزاج سرد دارند، برای افراد بدون مشکل گوارشی ممنوع نیست. اما افرادی که از مشکلات گوارشی، معده درد و نفخ رنج می برند باید از مصرف این میوه ها پرهیز کنند. اگر می‌خواهید از این میوه‌ها استفاده کنید، باید با اصلاح‌کننده‌شان (عسل یا زنجبیل) و به مقدار بسیار کم مصرف شوند.

رژیم غذایی افراد سالم در این فصل از سال باید معتدل و چاق کننده باشد. مانند حلیم و کله پاچه، گوشت کباب و آبگوشت آن، گوشت شور، گوشت شکار با ادویه تند، گوشت کبابی، گوشت سرخ شده، گوشت کبک، تیهو، بلدرچین و مانند آن و همچنین انواع گوشت خشک و قلیه (سرخ شده). گوشت). با روغن گردوی برشته شده یا روغن زیتون یا زردآلو). مخصوصاً با دارچین، زیره، رازیانه و مانند آن; از آنجایی که گرمای غریزی در این فصل یکپارچه و قوی است و هضم در این فصل قوی و خوب است، هضم غذا برای بدن و معده آسان می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما