تغذیه بیماران رادیوتراپی در مراحل مختلف

سرطان یک بیماری پیچیده است و نیاز به درمان دقیق دارد. درمانی که شامل یک رژیم غذایی جدید و استفاده از برخی داروها و همچنین روش هایی مانند: ب.رادیوتراپی که به عنوان بخشی از درمان سرطان استفاده می شود، نیازمند رعایت نکاتی است که در این قسمت برای شما توضیح می دهیم.

بایدها و نبایدها در مورد تغذیه در طول پرتودرمانی

به گزارش نمناک، رژیم غذایی در دوران پرتودرمانی می تواند فوق العاده موثر باشد و عوارض این درمان را کاهش دهد و سلامت شما را بهبود بخشد. شما همچنین می توانید رژیم هایی مانند رژیم کتو را دنبال کنید که بسیار موثر هستند.

با توجه به مطالعات انجام شده، محدود کردن مصرف کربوهیدرات در بیماران سرطانی می تواند یک روش موثر باشد زیرا باعث کاهش یا توقف رشد تومورها می شود. بنابراین رعایت توصیه های پزشک و تغذیه مناسب برای کاهش عوارض پرتودرمانی بسیار مهم است.

غذای کم چرب یا پوره شده

درمان سرطان معمولاً منجر به خشکی دهان می شود. برای جلوگیری از این امر، نوشیدن مقدار زیادی آب به طور منظم در طول روز بسیار مهم است. از غذاهای خشک پرهیز کنید و غذاهای کم چرب یا پوره را انتخاب کنید.

مواد غذایی سبک تر

موکوزیت یکی این یکی از عوارض پرتودرمانی است و در واقع نوعی التهاب در دهان است. در چنین شرایطی باید از مصرف غذاهای اسیدی مانند مرکبات اجتناب کنید. غذاهای با قوام سفت هرگز مناسب نیستند. علاوه بر این، باید به غذاهای سبک تری که احساس آرامش در دهان ایجاد می کنند، توجه کنید.

غذاهای نرم تر

اگر از درمان‌های سرطان خاصی پیروی می‌کنید؛ مشکل در بلع اتفاق می افتد. بنابراین، بهتر است وعده های غذایی را کوچکتر کنید و یکباره مقدار زیادی در دهان نگذارید. به علاوه از غذاهای خیلی سفت و جامد مانند گوشت قرمز استفاده نکنید یکی یکی از نمونه های این غذاهای سفت است.

وعده های غذایی کوچکتر

بسیاری از درمان ها با علت سرطان مرتبط هستند از دست دادن اشتها و مشکلاتی مانند سوء هاضمه بنابراین بسیار مهم است که کالری را به چندین وعده غذایی کوچک در طول روز تقسیم کنید.

فیبر و مایعات بیشتر

آخرین عارضه جانبی که در این مقاله درباره آن صحبت خواهیم کرد، اسهال است. برای جلوگیری از این امر بسیار مهم است که فیبر محلول و لاکتوز مخمر را در غذاهایی مانند: اپل استفاده هنگامی که پرتودرمانی مستقیماً روی معده اعمال می شود، این احتمال وجود دارد اسهال به طور فزاینده ای رایج می شود که برای جلوگیری از این امر باید رژیم غذایی خود را تغییر دهید. همچنین باید مصرف شیر و چربی را متعادل کرده و مصرف مایعات را افزایش دهید.

تغذیه بیماران بعد از رادیوتراپی

هنگامی که درمان را متوقف می کنید، باید دستورالعمل های غذایی را برای بهبود عملکرد بدن و کاهش خطر عود سرطان دنبال کنید. کارشناسان توصیه می کنند مصرف غذاهای فرآوری شده و صنعتی را کاهش دهید.

چربی های ترانس و نگهدارنده های موجود در غذا برای سلامتی شما خوب نیستند. بنابراین بهتر است محصولات تازه مانند میوه ها و سبزیجات، گوشت قرمز یا ماهی را انتخاب کنید و هرگز از موادی مانند نوشیدنی های صنعتی استفاده نکنید. موادی که حاوی مقدار زیادی قند و شیرین کننده های مصنوعی هستند هرگز برای چنین دوره ای مناسب نخواهند بود.

اهمیت تغذیه در طول پرتو درمانی

همانطور که گفتم؛ رژیم غذایی در کاهش عوارض پرتودرمانی بسیار مهم است و حتی می تواند فواید و اثرات آن را افزایش دهد. پس باید خیلی مراقب باشید. به همین دلیل است که اگر هر نوع سرطانی در بدن شما ایجاد شده است، باید این کار را انجام دهید متخصص تغذیه به او سر بزنید و غذاهای زیر نظر او را انتخاب کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما