کمک هزینه زندگی | کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی گنبدکاووس در مجموع از 10 هزار و 359 زن سرپرست خانوار حمایت می کنند که از این تعداد 9 هزار و 598 نفر از کمیته امداد و مابقی از بهزیستی این شهرستان خدمات دریافت می کنند.
روسای ادارات کمیته امداد و بهزیستی گنبدکاووس در نشست کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده این شهرستان به تشریح خدمات ارائه شده به زنان سرپرست خانوار در راستای حمایت از آنان پرداختند.
رئیس کمیته امداد گنبدکاووس گفت: این تسهیلات 14 هزار و 477 خانوار بهره مند را تحت حمایت قرار می دهد که از این تعداد 9 هزار و 598 خانوار را زنان سرپرست تشکیل می دهند.
عباسعلی قربانی افزود: پرداخت 128 فقره وام کار، توزیع 114 سری لوازم خانگی به ارزش هر کدام 490 میلیون ریال، اهدای لوازم خانگی به ارزش 15 میلیارد ریال و ارائه خدمات مشاوره ای، فرهنگی و آموزشی از خدمات مدیران کمیته امداد بانوان کشور است. خانوارهایی که تا کنون در ابتدای سال جاری تامین مالی شده اند
وی افزود: از مجموع زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد گنبدکاووس یک هزار و 123 خانوار مستاجر هستند که از این تعداد 155 نفر در سال جاری یارانه ودیعه مسکن دریافت کرده اند.
مدیر بهزیستی گنبدکاووس همچنین تعداد زنان سرپرست خانوار تحت حمایت این تسهیلات را 761 نفر اعلام کرد و گفت: این مددجویان در قالب 10 فقره کمک بهزیستی دریافت می کنند.
محمود پیری از جمله مزایای اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار تحت حمایت، دریافت مستمری ماهانه، مزایای نگهداری فرزند، درمان، سلامت جسمانی، مشاوره، خدمات فرهنگی و آموزشی، تامین اجتماعی، اشتغال و مسکن بود.
در این جلسه رئیس مرکز بهداشت گنبدکاووس گزارشی از فعالیت های این مرکز در زمینه مبارزه و پیشگیری از بیماری سالک ارائه کرد و گفت: در مناطق شهری و روستایی این شهرستان 412 نفر به این بیماری مبتلا شدند. سال گذشته و از ابتدای امسال تاکنون 250 نفر بوده است.
عبدالرحیم پلیده افزود: چهار مرکز درمانی در شهرهای گنبدکاووس، کرند و اینچه برون و همچنین روستای داشلی برون این شهرستان خدمات تشخیصی و درمانی رایگان به بیماران ارائه می دهند.
وی بر لزوم همکاری و مشارکت بیشتر مردم به ویژه در مراکز مبتلا به این بیماری در گنبدکاووس با مرکز بهداشت در مبارزه و پیشگیری از این بیماری و همچنین رعایت اصول بهداشتی و مراقبتی که این شهرستان است تاکید کرد. مبتلا به این بیماری
فرماندار گنبدکاووس نیز در این نشست با تاکید بر لزوم برنامه ریزی اجرایی از سوی وزارتخانه ها و نهادها در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی، گفت: عدم برنامه ریزی متولیان و دستگاه های اجرایی مشکل آسیب های اجتماعی را حل نمی کند.
مهدی دهرویی افزود: در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی و آسیب های اجتماعی دانشگاه ها باید متولیان امر را در تهیه طرح اجرایی یاری دهند تا بخشی از عقب ماندگی شهرستان در حوزه های مختلف جبران شود و آسیب ها کاهش یابد.
عاطفه سعیدی نژاد در خصوص نقش زنان کارآفرین در نقشه پیشرفت کشور تصریح کرد: باید با تلفیق تمامی قدرت های خرد با تمرکز بر همفکری و هم افزایی زنان تولید کننده و کارآفرین به سمت ایجاد شرکت های بزرگ حرکت کنیم تا در هر زمینه ای شرکت های بزرگ ایجاد کنیم. منطقه و هر جا که می رویم شرکت ها باید بر اساس نقشه مترقی استانی و منطقه ای ایجاد شوند.
وی ادامه داد: باید بنگاه ها در مناطق و نواحی مختلف شهر شناسایی و طراحی شوند، آنگاه می توان بازوی قوی و ظرفیت موثر و نقاط راهبردی ایجاد کرد.
رئیس بنیاد ملی مردمی نهضت توسعه زنان با اشاره به طرح «ایران 1440» گفت: باید از ظرفیت مربیان و بانک اطلاعاتی حوزههای موضوعی استفاده کنیم و پروژههای بزرگ و با محوریت کسبوکار طراحی کنیم. حوزه های تخصصی زنان.»
وی افزود: سال هاست که کارآفرینان در تلاش برای ایجاد فضای و فرهنگ کارآفرینی در کشور هستند.
سعیدی نژاد تاکید کرد: جایگاه ما در طرح ایران 1440 صرفاً پژوهشی و مطالعاتی نیست، بلکه در جهت جریان سازی و گفتمان سازی تلاش می کنیم تا کارآفرینی زنان با جدیت دنبال شود.
مریم اردبیلی – مدیر کل بانوان شهرداری تهران – نیز در این نشست بر فرهنگ سازی تولید و کارآفرینی تاکید کرد و گفت: همه ما باید فرهنگ سازی کنیم تا زنان با حفظ زنانگی خود بتوانند بر فضاهای اقتصادی تاثیر بگذارند.
کمک هزینه زندگی برای زنان
وی گفت: زنان فوق العاده خلاق هستند و تاثیرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زیادی در مسائلی دارند که باید از آنها بهره برداری کرد.
مدیرکل امور بانوان شهرداری کلانشهر تهران با بیان اینکه بانوان فقط برای برخی مشاغل اداری و اداری نیستند، گفت: بانوان توانایی حرکت به سمت تولید و کارآفرینی، الگوسازی و کارآفرینی را دارند. یکی یکی از مهم ترین مسائلی است که باید به آن پرداخته شود.
وی تاکید کرد: بانوان استعداد فرهنگ سازی تولید و نگاه خلاقانه به کسب و کار را دارند. علاوه بر این، زنان علاوه بر نقش همسری و مادری در ایجاد الگوهای کارآفرینی نیز نقش دارند.
اردبیلی با بیان اینکه موضوع فعالیت اقتصادی و تولید باید در ارتقای زنان مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: یک زن مولد اقتصادی نه تنها مصرف کننده صرف نخواهد بود بلکه در عرصه تولید و کارآفرینی نیز تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: این باور که زنانگی با مصرف گرایی در جامعه پیوند خورده است باید بازنگری شود و قدم ما در این زمینه تغییر ذهنیت و نگرش زنان است و سپس تغییر نگرش خانواده ها به تغییر است و این یک عرصه است. از کجا باید با دختر نوجوانمان شروع کنیم.
مدیر کل امور بانوان شهرداری کلانشهر تهران با تاکید بر آگاهی از بنگاه های کوچک و متوسط گفت: زنان در اقتصاد مدرن و صنعتی شدن دارای مزیت های اقتصادی فراوانی هستند و باید ضمن مواجهه با چالش ها و فرصت های شغلی برای زنان از تسهیلات بهره مند شوند. مهم است که توجه داشته باشید که این یک شمشیر دولبه بسته به نحوه برخورد ما با هوش مصنوعی است.
مجید ملکی در خصوص تعداد زنان خانه دار تحت پوشش بیمه لوازم منزل گفت: بر اساس آخرین آمار و اطلاعات در حال حاضر 531 هزار و 141 زن خانه دار تحت پوشش بیمه لوازم منزل هستند.
رئیس اداره بیمه مشاغل آزاد و خوداشتغال و بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی شرایط پوشش بیمه ای زنان خانه دار را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه برای بیمه زنان خانه دار و دختر سه نوع نرخ 14، 16 و 20 درصدی حق بیمه تعیین شده است، تصریح کرد: نرخ حق بیمه 14 درصدی (12 درصد سهم بیمه شده + 2 درصد سهم کشوری) شامل بازنشستگی و مرگ پس از بازنشستگی نرخ 16% (14% سهم بیمه شده + 2% سهم دولتی) بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ پرداخت حق بیمه 20% (18% سهم بیمه شده + 2% سهم دولتی) بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت را پوشش میدهد. نرخ کامل سود بیمه محسوب می شود.
به گفته رئیس اداره بیمه و بیمه های اختیاری مشاغل آزاد و آزاد سازمان تامین اجتماعی، سهم حق بیمه پرداختی بیمه شدگان بر اساس حداقل دستمزد مصوب 1403 شورای عالی کار. با نرخ ماهانه 12 درصد برابر با 888600 تومان، نرخ ماهانه 14 درصد معادل یک میلیون و 37000 تومان و نرخ ماهانه 18 درصد معادل یک میلیون و 333000 تومان است.
ملکی در پاسخ به این سوال که آیا انجمن بهزیستی و کمیته امداد برای معرفی زنان خانه دار قراردادی با سازمان تامین اجتماعی دارند؟ برای خوداشتغالان از تاریخ 26 دی ماه 1386 آیین نامه بیمه زنان خانه دار وضع شد که در صورت تمایل می توانند با انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه به عنوان «زنان خانه دار» ثبت نام کنند باید از تعهدات قانونی این سازمان بهره مند شوند تا برای پوشش بیمه ای نیازی به معرفی این افراد به موسسه یا مرجع خاصی نباشد.