این پروژه معماری به طراحی یادمان شهدای شهرستان سپیددشت در استان لرستان اختصاص دارد. معماران از ابتدا با چالش هایی روبرو بودند: بودجه محدود و مکان خاص پروژه در بافت قدیمی شهر و در محل گورستان قدیمی. در جاده اصلی شهر و در فضای باز شهری قرار داشت.
به گزارش فرادید؛ در حالی که بناهای تاریخی در بسیاری از شهرهای ایران اغلب به صورت مجسمه یا سازه های ساده طراحی می شوند، معماران این پروژه تصمیم گرفتند از این کلیشه فراتر بروند. به جای طراحی المان ایستا و مجسمه مانند، فضایی پویا و چند منظوره ایجاد شد که می تواند در زندگی روزمره مردم شهر نقش داشته باشد و نقش نمادین خود را نیز حفظ کند.
طرح نهایی شامل یک پرده قرمز رنگ است که یک قسمت آن ایستاده و قسمت دیگر روی زمین پخش شده است. قسمت ایستاده به عنوان عنصری نمادین طراحی شد و با ایجاد هشت دهانه و کاشت هشت درخت سرو در پشت این دهانه ها (به یاد شهدا) کیفیتی مفهومی و یادبود به آن بخشیده شد.
برای برجستهتر ساختن این بنای تاریخی در محدوده شهری، از سنگ قرمز استفاده شده است که حضوری متمایز در محیط اطراف ایجاد کرده و با بافت تاریخی ترکیب میشود.
بخش توسعه یافته روی زمین نیز به عنوان یک فضای انعطاف پذیر و کاملا کاربردی طراحی شده است. در این بخش می توان مراسم های مختلف مانند مراسم مذهبی، تعزیه، بازی های کودکانه، جلسات محلی و فعالیت های فرهنگی را میزبانی کرد.
وقتی هر مراسمی برگزار می شود (مثل تعزیه یا هر نمایش مذهبی)، قسمت های اطراف این سازه مانند پشت بام، بالکن، خیابان ها و مغازه های مجاور بخشی از صحنه می شود و این منطقه به مرکز تعامل شهری تبدیل می شود. .
معماران با این طرح نه تنها یاد و خاطره شهدا را گرامی داشتند، بلکه فضایی زنده و پویا را برای مردم شهر ایجاد کردند که به عنوان یک نقطه عطف اجتماعی و فرهنگی در سپیددشت عمل می کند.