خبر را برای من بخوانید
شهرها توسط ما انسان ها ساخته می شوند، اما چه بخواهیم و چه نخواهیم، شهرها از ما بیشتر می شوند و سال ها باقی می مانند. شهرهایی که اکنون با سرعت پیشرفت تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت هستند و جمعیت بیشتری را در خود جای می دهند.
رشد شهرها در جهان در طول 100 سال گذشته به قدری سریع بوده که غیر قابل باور است. مقایسه سرعت تحولات قرن بیستم با سرعت تحولات در تمام قرون گذشته نشان می دهد که انسان در 100 سال به اندازه چندین هزار سال رشد کرده است و در نتیجه شهرها نیز در کنار انسان رشد چشمگیری داشته اند.
۱۰ آبان یا 31 اکتبر هر سال به عنوان “روز جهانی شهرها” نامگذاری شده است تا فرصتی برای افزایش آگاهی جهانی از شهرنشینی، تشویق همکاری های بین المللی و رسیدگی به مسائلی باشد که شهرها با آن مواجه هستند. به بهانه این روز تصمیم گرفتیم تصویر چند شهر ایران را در 100 سال آینده با هوش مصنوعی بازسازی کنیم.
هوش مصنوعی منبع عظیمی از داده های تصویری و متنی را از بستر اینترنت جمع آوری می کند و با توجه به توضیحات ارائه شده و نحوه درخواست شخصی، تصاویر مختلفی را ارائه می دهد. بر این اساس وقتی از آینده شهرهای ایران پرسیدیم با نتایج متفاوت و بعضا عجیبی مواجه شدیم.
اگرچه پیشبینیها اغلب دور از واقعیت هستند و فقط برای سرگرمی هستند، هوش مصنوعی ادعا میکند که آینده نسبی را بر اساس دادههای ابری خود پیشبینی میکند. اما نقشه های ارائه شده معماری شهری در یک تا دو قرن آینده تغییر می کند و (حتی تا 1000 سال آینده)، گاه تاریک و ترسناک، گاه سرزنده و شاداب و گاه بسیار عجیب و دور از واقعیت به نظر می رسد. با این حال، نکته بارز در تمام این تصاویر را می توان در ردپای غول پیکر انسان و سایه عجیب فناوری بر روی زمین و زندگی موجودات خلاصه کرد.
این تصویر تهرانی پیشرفته و هماهنگ را نشان می دهد که در آن فناوری های مدرن به بهبود کیفیت زندگی و حفظ محیط زیست کمک می کند.