فلاپی رابطه مؤثر در روابط عاطفی نیاز به دقت در کلمات دارد. زیرا گاهی اوقات فقط یک جمله نامناسب می تواند اعتماد به نفس را برای همیشه از بین ببرد.
به گفته فرارو ، نقل قول روانشناسی تودی ، در روابط انسانی ، سخنان قدرت فراتر از تخیل است. این جمله که در یک لحظه نامناسب گفته می شود ، می تواند نفرتی را تخلیه کند که به تدریج اعتماد به نفس را از بین می برد. حتی اگر این یک هدف بد نباشد ، برخی از عبارات آنقدر مخرب هستند که می توانند مبانی روابط پردازش دشوار را سقوط کنند. ارتباطات مؤثر و سالم به جای هر چیز نیاز به آگاهی دارد. بنابراین ، به ویژه برای آگاهی از آنچه در طول بحث گفته می شود. برای دستیابی به چنین مهارت ارتباطی ، ابتدا باید از استفاده از برخی عبارات جلوگیری شود. ممکن است ناچیز باشد ، اما در دراز مدت آسیب های عمیقی وجود دارد. در اینجا ، ما چهار عبارت مخرب را بررسی خواهیم کرد که زوجین باید با هر قیمتی از بیان خودداری کنند.
1. “خیلی حساس نباشید!”
این جمله ساده فقط می تواند یک پاسخ فوری به بحث یا ناراحتی باشد ، اما تأثیر مخرب دارد. این عبارت نه تنها احساسات طرف مقابل را نادیده می گیرد ، بلکه آنها را بی ارزش می کند. پیام مخفی این است که “احساسات شما اشتباه است” ، و این می تواند به شخصی منجر شود که احساسات خود را فقط برای جلوگیری از اختلاف نظر سرکوب کند. طبق مطالعه ای که در سال دوم منتشر شده است ، احساس امنیت یکی این یکی از نیازهای اساسی سیستم عصبی انسان است. هنگامی که احساسات فرد نادیده گرفته می شود ، سیستم عصبی تهدیدی برای ارتباطات محسوب می شود و منجر به واکنش های دفاعی مانند عقب نشینی یا کسر ارتباطات عاطفی می شود. در مقابل ، هنگامی که احساسات شخص تأیید می شود ، بدن آنها صلح آمیز و ارتباطات و اخلاص باقی می ماند.
2. “خوب” (گرچه خوب نیست)
فرض کنید روز سختی دارید و شریک عاطفی شما متوجه ناراحتی شما خواهد شد. او نگران است ، “آیا همه چیز خوب است؟” و در پاسخ ، شما لبخندی مصنوعی می کنید و می گویید “من خوبم”. وقتی می دانید که این درست نیست. بیان چنین جمله ای در حالی که شخص دیگری را احساس می کند ، بین شما و شریک زندگی خود ایجاد می کند. این جمله ساده به آرامی این پیام را ارسال می کند که هیچ منطقه گفتگوی صادقانه وجود ندارد ، حتی اگر طرف مقابل سعی کند شما را درک کند. سال 2 نشان داده است که سرکوب احساسات در روابط عاطفی رضایت از رابطه را کاهش می دهد و حس تنهایی را افزایش می دهد. علاوه بر این ، این مطالعه نشان داده است که زنان در سرکوب احساسات منفی آسیب پذیرتر هستند و از مردان احساساتی تر می شوند.
1. “هر کاری که می خواهید انجام دهید ، به من اهمیتی ندهید”
در قله اختلاف ، گاهی اوقات خستگی یا عصبانیت باعث چنین جمله ای از دهان می شود یکی برای خارج شدن از طرفین. اگرچه این عبارت فقط یک عصبانیت فوری است ، طرف دیگر آن را به روشی متفاوت می گیرد: “شما دیگر به من اهمیتی نمی دهید.” این جمله فقط بی تفاوتی نشان نمی دهد. در مقابل ، این نشانه چشم پوشی عاطفی عمدی است. به عبارت دیگر ، او این پیام را بیان می کند که “تصمیمات شما دیگر برای من مهم نیست” ، که منجر به ناامنی و جدایی عاطفی خواهد شد. عقب نشینی عاطفی در مطالعه 2 سال یکی یکی از ویران کننده ترین راهها برای حل درگیری در روابط. محققان دو نوع استعفا را شناسایی کردند:
حل و فصل فعال: بنابراین ، عمداً ارتباط عاطفی را متوقف کرده و از گفتگو خودداری کنید.
صلاحیت منفعل: وضعیتی که در آن شخص نمی تواند به درستی پاسخ دهد یا در یک رابطه گیر نکرده باشد.
جمله ای مانند “مهم نیست که چه اتفاقی می افتد ، برای من مهم نیست” نمونه ای از استعفای فعال است. چنین تعامل می تواند شریک زندگی شما را بسیار پیچیده و عصبانی کند و رابطه را به چرخه درگیری و ناامنی برساند.
1. “شما همیشه …” یا “هرگز …”
این عبارات وقتی عصبانیت یا ناامیدی در اوج ظاهر می شوند ، ظهور می کنند. به عنوان مثال ، وقتی شریک زندگی شما یک قرار ملاقات مهم را فراموش می کند و وقتی پاسخ می دهید “همیشه این کار را می کنید” یا “هرگز به من گوش نمی دهید”. این احکام ممکن است در حال حاضر منطقی یا توجیه شده به نظر برسد ، اما در واقعیت این نوعی داوری منفی و منفی علیه شخصیت شخص دیگر است. چنین اصطلاحات قطعی و مطلق ، روند گفتگو را از مشکل به دفاع آنها تغییر می دهد.
همسر شما دیگر نمی خواهد با این مسئله مقابله کند ، اما او باید از خود در برابر اتهامات عمومی دفاع کند. نتیجه چنین وضعیتی ، بسته شدن گفتگو و شکل گیری نفرت و پریشانی است. محققان بین دو نوع درگیری تفاوت قائل هستند: درگیری سازنده و درگیری قانع کننده. درگیری سازنده به معنای گفتگوی سالم و همکاری برای یافتن راه حل و کمک به بهبود رابطه است. با این حال ، درگیری چالش برانگیز پر از اتهام ، احساسات منفی و واکنشهای تهاجمی است ، و غالباً چیزی جز ناراحتی ، قطع ارتباط عاطفی و نارضایتی وجود ندارد. عبارات ، زیرا “شما همیشه …” و “هرگز …” دقیقاً در رده دوم.
در هر رابطه ، کلمات نقش تعیین کننده ای دارند. برخی از جملات ممکن است ناچیز به نظر برسند ، اما تکرار ممکن است اصول اخلاص و اعتماد را از بین ببرد. آگاهی در مورد قدرت زبان و محرومیت از عبارات نادیده گرفتن احساسات و شخصیت طرف مقابل ، گامی مؤثر در محافظت از سلامت روابط است. سرانجام ، یک ارتباط موفق مبتنی بر همدلی ، صداقت و احترام متقابل است.