محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحری در این زمان بسیار مهم و مفید است. مصرف نمک اضافی بدن را وادار به واکنش می کند و برای از بین بردن این مقدار اضافی، مقدار قابل توجهی آب از بدن دفع می شود. بنابراین به غیر از مقدار کمی نمکی که برای طبخ غذا استفاده می شود، توصیه می شود که به غذای سر سفره مقدار اضافی اضافه نشود. انجام نده
علاوه بر این، خوردن میوه و سبزیجات کافی می تواند از تشنگی زودرس در طول روز جلوگیری کند. بهتر است بین افطار و سحر میوه و سبزی و سالاد هم در افطار و هم در سحر مخصوصاً سحر مصرف شود.
به گزارش ایسنا، مصرف مواد غذایی پروتئین دار مانند انواع کباب ها (مرغ کبابی، کباب کوبیده، برگ و مرغ…) در وعده سحری مناسب نیست و باعث تشنگی در ساعات اولیه صبح می شود. حتی در این روزها باید از حضور غیر ضروری خودداری کنید. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید.
طبق اعلام ستاد بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بین افطار تا سحر می توان از شربت خاکشیر یا تخم مرغ شربتی استفاده کرد یا هر دو را با کمی آبلیمو البته با شیرینی کم ترکیب کرد یا به جای شکر به مقدار کم از عسل استفاده کرد. تاثیر زیادی دارد برای کاهش تشنگی
از خوردن غذاهای خنک کننده خودداری کنید؛ عامل مهم در افزایش تشنگی است
پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنی های نشاط آور و خنک کننده و همچنین قرار گرفتن در معرض گرمای خورشید و سایر عوامل گرم کننده مانند ورزش بدنی و غیر بدنی به خصوص در افراد جوان و گرم مزاج باعث کاهش رطوبت بدن و کاهش رطوبت بدن می شود. غلبه گرما و خشکی بر قلب و کبد و معده. و سه روح شفابخش نیز نامتعادل می شوند و شخص به شدت تشنه و تشنه می شود. البته تشنگی های مرضی ناشی از وجود یک ماده نامناسب مانند معده یا گرمای مزاجی در دل نیز وجود دارد که ارتباط چندانی با روزه داری ندارد و ممکن است در این ماه تشدید شود. که باید با مراجعه به کلینیک های طب سنتی درمان شوند. این عارضه باعث خشکی پوست و خلق و خو، مشکلات روانی، عدم تمرکز، افکار بد، کم خوابی، عصبی بودن، تحریک پذیری، بی قراری و … به خصوص در افراد گرم و خشک می شود.
افرادی که به طور موثر تشنگی را افزایش می دهند
تمام غذاها و ادویه های گرم و خشک، غذاهای صفراساز، غذاهای چرب و سرخ شده، کارهای بدنی زیاد، قرار گرفتن در معرض گرمای روز و نور خورشید، بوها، افکار، استرس و احساساتی که باعث گرما در مغز، قلب، معده و کبد می شود. . تشنگی را افزایش می دهند.
اولین قدم برای کاهش تشنگی در هنگام روزه داری دوری از عوامل زمینه ای است. با این حال می توانید خورش های حاوی آلو، تمبر هندی و زرشک را در صبح و در وعده افطار نیز میل کنید و از خوردن میوه های گرمسیری مانند موز و انبه که بیش از حد مصرف می شود خودداری کنید. آنها باعث تمرکز در خون می شوند.
از خوردن غذاهای تشنه مانند بادمجان، کشک، ماکارونی، ماهی و کنسروها خودداری کنید، کمتر شیرینی جات بخصوص زولبیا، بامیه یا پشمک مصرف کنید، شربت سرکه، سقجانبین یا آبلیمو یا شربت چغندر با گلاب یا آب آلو بخورید، کاسنی بنوشید – عصاره به تنهایی یا همراه با یک قاشق چایخوری دانه خرفه و نوشیدن جو دارویی به جای آب و چای از تشنگی مفرط در طول روز جلوگیری می کند.
نوشیدن آب تنها راه رفع تشنگی نیست
توصیه دیگر برای رفع تشنگی خوردن فالوده هندوانه با سکنجبین یا تخم کاهو و خرفه یا فالوده خیار با سکنجبین دو ساعت بعد از افطار است.
روش های کاهش تشنگی و گرما در روزه داری:
– گلاب سیب، خیار، لیمو و گلاب معطر.
– گلاب خنک را در اتاق اسپری کنید و سر و گردن خود را با آب سرد یا گلاب بشویید.
– در هوای خنک و نسیمی تنفس کنید که حرارت اضافی قلب را کاهش می دهد.
– حدود یک ساعت در روز، ترجیحاً قبل از ظهر یا حداقل نزدیک به غروب آفتاب، بخوابید.
– زمان کمتر در آفتاب و کاهش فعالیت های بدنی و درگیری های روحی به ویژه در محیط گرم.
– کمتر از رنگ های گرم استفاده کنید و لباس هایی با رنگ های روشن و شخصیت سرد بپوشید
– از بوها و عطرهای گرم خودداری کنید
– مالیدن روغن بادام یا بنفشه روی بدن، معده، گونه ها، پیشانی و پشت گوش.
– در جای تاریک با هوای خنک و بوی خنک استراحت کنید
بر اساس اطلاعیه معاونت درمان وزارت بهداشت، تشنگی لزوماً با نوشیدن آب رفع نمی شود و مصرف مواد مرطوب کننده مانند خیار، کاهو، روغن بنفشه و … به تامین رطوبت مورد نیاز بدن کمک می کند. بخشی از تشنگی ناشی از تشنگی دل است که با نوشیدن آب سرد رفع نمی شود و تنها با ماندن در محیط خنک رفع می شود.
آب سیب و سیب تقویت کننده معده، قلب و مغز است و مصرف آنها در صبح از تشنگی، التهاب معده و کسالت هنگام روزه داری جلوگیری می کند.