باغ کیانوش یکی یکی از موفق ترین فیلم های کودک و نوجوان در سال های اخیر است. این فیلم از کتابی به همین نام نوشته علی اصغر عزتی پک اقتباس شده است و تاثیر جنگ ایران و عراق بر کودکان و نوجوانان را به تصویر می کشد. بازیگران کودک و نوجوان و بازیگران سرشناس فیلم با راهنمایی کارگردان بر اساس فیلمنامه ای دقیق توانستند اثری ملموس و بدون شعار را به عموم مردم عرضه کنند. نگاهی داریم به ابعاد مختلف این فیلم.

به گزارش بازتاب آنلاین، «باغ کیانوش» اولین تجربه کارگردانی رضا کشاورز حداد بر اساس فیلمنامه احسان ثقفی و محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

کارگردان | رضا کشاورز حداد در اولین تجربه کارگردانی خود تصمیم به ساخت فیلمی درباره گروه سنی کودکان و نوجوانان گرفت و از زاویه ای جدید به جنگ ایران و عراق و محدودیت های دهه شصت نگاه کرد. این یک فیلم ماجراجویی و هیجان انگیز است که از ابتدا تا انتها سرعت خود را حفظ می کند و هرگز خسته کننده نمی شود. هدایت کودکان و نوجوانان به خودی خود کار دشواری است و حداد قطعا در اولین تجربه خود با چالش جدی در رسیدگی به آنها مواجه بود. یکی یکی از نکات قابل توجه فیلم استفاده از انیمیشن برای روایت قسمت های جنگ است. از آنجایی که این فیلم برای نوجوانان ساخته شده است، کارگردان به جای مقابله با خشونت جنگ، از انیمیشن استفاده کرد. شاید این انیمیشن ها به اندازه کافی قدرتمند نباشند، اما معیار مهمی است.

رضا کشاورز حداد با فیلم «باغ کیانوش» اولین قدم را برداشت.

اسکریپت | ما با اقتباس موفقی روبه رو هستیم و نویسنده فیلمنامه تا حد امکان سعی کرده آنچه را که نویسنده رمان تصور می کند به قالب فیلم ترجمه کند. خودش در نشست خبری گفت بخش مهمی از فیلمنامه به داستان می‌چسبد، اما در برخی قسمت‌ها تخیل خودش را در نظر گرفته است. شخصیت کیانوش به عنوان مردی که مورد تحسین همگان به خصوص بچه هاست و تنها در گوشه ای از شهر زندگی می کند، از ابتدا تا انتها روندی منطقی را دنبال می کند و به جایی می رسد که از جایگاه همیشگی خود می افتد و دلیل تنهایی و گوشه نشینی خود را برای پسر تنها دوستش توضیح می دهد. شخصیت اصلی داستان که یک نوجوان است با جزئیات زیادی معرفی می شود و روندی را طی می کند که به اوج می رسد. در واقع می توان گفت بعد از این اتفاق، سن بازی های کودکانه می گذرد و این موضوع در شخصیت پردازی آن کاملا رعایت می شود. داستان با شرط بندی چند کودک 10 تا 12 ساله برای سرقت موز از باغ کیانوش آغاز می شود. آنهایی که به دلیل شرایط بد اقتصادی دهه شصت تا به حال موز ندیده اند، حالا وقتی می شنوند کیانوش در باغش موز دارد، از دست زدن به آن ناامید می شوند. اینجاست که خلبان عراقی را می بینند و پایش را به یک بازی خطرناک باز می کنند تا اینکه مردم شهر را نجات دهند. اگرچه پایان فیلم قابل پیش بینی است، اما داستان ها رابطه علت و معلولی را دنبال می کنند و مشخص است که نویسنده مخاطب را دست کم نگرفته است.

تحلیل زوایای مختلف فیلم باغ کیانوش; یکی از جمله فیلم های قابل قبول کودک و نوجوان سال های اخیر که بازی می کنم
شهرام حکیت دوست و عباس جمشیدی فر در نمایی از فیلم باغ کیانوش

بازی ها| حداد برای روایت این فیلم دست روی تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان گذاشته و بازی قابل قبولی از آنها گرفته است. در واقع این بچه ها هستند که داستان را پیش می برند و طبیعتا اگر اجرای معتبری از خود نشان نمی دادند، از همان ابتدا ارتباط خود را با فیلم از دست می دادیم. در این فیلم غیر از بچه ها، شهرام حقیقت دوست، عباس جمشیدی فر، علیرضا آرا و… نیز بازی می کنند. حقدوست امسال علاوه بر ایفای نقشی متفاوت در فیلم «قلب رقه»، نقشی جدید و جذاب را نیز در این فیلم به عهده گرفت. او شخصیتی ترسناک در ذهن کودکانی است که وقتی در باغشان است حتی فکر نمی کنند به او نزدیک شوند. شخصیتی که تا به حال ندیده بودیم. مثل همیشه شیرینی فیلم بر عهده عباس جمشیدی فر است. او حتی در بحرانی ترین موقعیت ها هم رفتار بامزه ای دارد و این به نقطه قوت فیلم تبدیل شده است. علیرضا آرا را نیز در نقشی متفاوت به عنوان خلبان عراقی می بینیم. او عربی صحبت می کند و رفتار خشونت آمیز دارد. در کل می توان بازی ها را جزو نقاط قوت فیلم برشمرد.

فیلم «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورز حداد و تهیه کنندگی محمدجواد موحد ساخته شده و میلاد محمدی طراح و کارگردان انیمیشن است. شهرام حقدوست، عباس جمشیدی فر، علیرضا آرایا و مجید پتکی به همراه چند کودک و نوجوان در این فیلم بازی کرده اند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *