تجربه مذهبی به دولتها ، احساسات یا درک دولتها اشاره دارد ، که به عنوان یک رابطه توسط فرد یا به عنوان ملاقات با قدرت های مقدس ، الهی یا ماوراء طبیعی تعبیر می شوند.
این تجربیات ممکن است به طرق مختلف رخ دهد و ممکن است شامل طیف گسترده ای از احساسات و درک باشد که شامل موارد زیر است:
الف) احساس وجود الهی: احساس احساس صمیمیت یا احساسی که می تواند به یک قدرت بالاتر یا بیشتر الهی وصل شود.
ب) الهام بخش: برخی از افراد گزارش می دهند که اطلاعات یا پیام ها را از یک منبع الهی یا ماوراء طبیعی دریافت می کنند.
ج) تجربه یا تجربیات روشنگری: تجربیات ، اغلب با خوشبختی و حتی بلوغ معنوی ، از جمله درک عمیق از واقعیت جهان ، زندگی یا طبیعت ، واقعیت زندگی یا طبیعت همراه است.
ج) تجربیات معجزه آسا: بازیابی پزشکی مبادله شده ، وقایع فوق طبیعی به عنوان یک معجزه یا تجربیاتی که ممکن است شامل پدیده های غیر توضیحی باشد.
د) برخی از تجربیات گزارش مرگ ، که شامل روشنایی (NDE) است: روشنایی ، آشنایی با موجودات مقدس یا تونل های روشنایی.
s) مراقبه یا عبادت: بسیاری از تجربیات مذهبی در طول مراقبه عمیق یا در حین عبادت مذهبی پدیدار می شوند که در آن مردم احساس واقعیت بالاتری یا تجربه صلح و وحدت را احساس می کنند.
تجربیات مذهبی می تواند شخصی و منحصر به فرد باشد و می تواند به فرهنگ ، گذشته و شخصیت مذهبی وابسته باشد. برخی از این تجربیات را می توان با شناختی ، روانی یا علوم اعصاب توضیح داد ، اما برای بسیاری از افراد ، این تجربیات به عنوان شواهدی از الهی یا حقیقت بیشتر از زندگی روزمره در نظر گرفته می شوند.
ویلیام جیمز و تجربیات مختلف مذهبی
امروز ، مفهوم “تجربه مذهبی” به یک فیلسوف و روانشناس آمریکایی ویلیام جیمز نسبت داده می شود. در سال دوم ، وی تجربیات مذهبی را در کتابهای مختلف تجربه مذهبی خود مورد بررسی و تحلیل قرار داد. جیمز تجربه مذهبی را به عنوان یک پدیده روانشناختی مورد بررسی قرار داد و چهار ویژگی اصلی را برای تجربه مذهبی نشان داد: پاسخ دادن به چیزی بی سابقه ، ترک وضعیت عادی ، حس واقعی حس واقعی و روانشناختی مثبت.
شیلماچر
فردریش شلیرماچر همچنین نقش مهمی در شکل دادن به مفهوم تجربه مذهبی داشت ، اما متفاوت از ویلیام جیمز.
دین در کتاب دین: ژانرهای کسانی که فکر می کنند “(در مورد دین: ناامید کننده های فرهیخته) ، دین دین را به عنوان” حس مطلق اعتیاد توصیف می کند. “تحقیق و تفسیر دین حاصل:
تأکید بر تجربه مذهبی: الهیات لیبرال برای تجربه مذهبی شخصی و عاطفی فرد از اهمیت زیادی برخوردار است. به این معنا ، این تجربیات می تواند در مورد آموزه ها و متون مقدس اولویت داشته باشد.
انعطاف پذیری در تفسیر متون مقدس: الهیات لیبرال تفسیر کتابهای مقدس را به روشی تاریخی-بحرانی انجام می دهد و مطابق با زمینه های فرهنگی و زمانی آن است.
2. سازگاری با علم و فلسفه مدرن: این رویکرد سعی می کند دین را با دانش علمی مدرن ، فلسفه و اخلاق هماهنگ کند بدون اینکه اصرار به عنوان واقعیت های تاریخی نامربوط در وقایع تاریخی داشته باشد.
تأکید بر اخلاق انسانی و کاردینال بودن: به جای تأکید بر ایمان یا آموزه ، الهیات لیبرال مربوط به اخلاق انسان و پیشرفت معنوی است.
پدر الهیات لیبرال
فردریش شلرماچر به عنوان “پدر الهیات لیبرال” شناخته می شود. او توانست نوعی تغییر در الگوی مذهبی ایجاد کند. از منظر که دین را فقط به عنوان آموزه ها و آموزه های رسمی توصیف می کند ، شلرماچر به یک دیدگاه عاطفی و تجربی منتقل شده است. این تغییر اساسی بود و منجر به تعریف مجدد دین در قالب یک تجربه داخلی و عاطفی شد. او همچنین توانست به برخی سوء ظن ها و انتقادات روشنگری پاسخ دهد. با تأکید بر تجربه مذهبی ، شلیرماچر به انتقاد عقل گرایانه روشنگری پاسخ داد. وی نشان داد كه دین می تواند با مدرنیته سازگار باشد و نیازی به تضاد با عقلانیت نیست.
مطالعه دیگر تأثیر شللرماچر در الهیات بعدی بود. آثار و ایده های او تأثیر عمیقی بر الهیات پس از او گذاشت و در شکل گیری و توسعه الهیات لیبرال نقش داشت. Duygu راه را برای یک رویکرد جدید برای بررسی و درک دین ، با تأکید بر تجربه شخصی و انعطاف پذیری در دین ، هموار کرد. به همین دلیل ، Schlelermacher نه تنها به عنوان یک متفکر بزرگ شناخته می شود ، بلکه به عنوان قرآن به عنوان بنیانگذار الهیات لیبرال نیز شناخته می شود.
شللرماچر تجربه و منشأ مذهبی را به عنوان یک پدیده داخلی و عاطفی توصیف کرد که رابطه مستقیمی با فرد دارد. این تعریف و تأکید بر تجربه مذهبی به عنوان یک احساسات داخلی ، اساس مطالعات بعدی در مورد تجربیات مذهبی ، از جمله مطالعات ویلیام جیمز را تشکیل داد. بنابراین ، اگرچه جیمز با یک قالب مدرن تر و تحلیلی ، احساس تجربه مذهبی را وارد کرد ، اما شلرماچر با تأکید بر جنبه های عاطفی و درونی دین برای این گفتمان پیشرفت کرده است.
البته مفهوم تجربه مذهبی در اندیشه شلیرماسر با ویلیام جیمز تفاوت هایی دارد که در زیر توضیح خواهم داد.
تجربه مذهبی از چشم انداز ویلیام جیمز
جیمز در کتاب تنوع تجربیات مذهبی ، تجربه مذهبی را به عنوان یک پدیده روانشناختی بررسی می کند. او تجربه مذهبی را با چهار ویژگی اصلی تعریف می کند:
پاسخ به چیزی فروتن: تجربه مذهبی پاسخ به یک موجود یا نیرو غیر منطقی است.
2. ترک وضعیت عادی: تجربه ای که فرد را از حالت های روزانه خود دور می کند و به یک وضعیت بالاتر یا متفاوت تبدیل می شود.
2. برای احساس حقیقت: فرد باتجربه مطمئناً احساس می کند که این تجربه حقیقت را نشان می دهد.
اثرات روانشناختی مثبت: این تجربیات اغلب با بهبود ، آرامش یا تغییر مثبت در فرد همراه است.
جیمز تأکید می کند که تجربه مذهبی می تواند در اشکال متنوعی ظاهر شود و به عنوان یک پدیده روانی مستقل از آموزه های دینی مورد بررسی قرار گیرد.
تجربه مذهبی Schleiermacher
در کتاب دین ، فردریش شللانچر دین را به عنوان یک احساس درونی توصیف می کند. “حس اعتیاد مطلق”. برای شیلرماچر ، دین با احساس وابستگی به مطلق ، یعنی الهی تعریف می شود. این یک تجربه داخلی و عاطفی است که ناشی از تعامل مقدس و شخصی است. شلرماچر تأکید می کند که دین در احساس و تجربه داخلی اعتیاد الهی ظاهر می شود ، نه در دانش یا اقدامات خارجی. این تعریف تجربه مذهبی را به عنوان یک پدیده عاطفی و شخصی می داند که فراتر از آموزه ها و شیوه های خارجی است. بنابراین ، جیمز بیشتر بر تجزیه و تحلیل روانشناختی تجربیات مذهبی متمرکز است ، در حالی که شلرماچر بر جنبه های عاطفی و داخلی دین تمرکز دارد.
کتاب در مورد تجربه مذهبی
در مورد تجربه مذهبی کتابهای فارسی از جمله تدوین و ترجمه یکی بهترین کتاب “درباره تجربه مذهبی” است که توسط انتشارات هرمس منتشر شده است. ویژگی منحصر به فرد این کتاب ، مایکل پترسون ، ویلیام جیمز ، وین پرادفوت ، مایکل مارتین و ترزا است ، با وجود متن اصلی ترجمه مقالات نویسندگان ، در پایان این کتاب ، مترجم نمونه ای از تجربه مذهبی در جهان اسلامی است ، موری الدین ابن عربستان به Ala -dawlahah Hemnaming اضافه کرده است. مالک حسینی ، مترجم این مطالعه ، در ابتدای معرفی این کتاب نوشت: از جمله موضوعات تحت فلسفه دین ، ”تجربه مذهبی” در زمینه فلسفی و مذهبی ایران راحت تر بود ، یک موضوع جالب و جالب.
با این حال ، مترجم فارسی یک مطالعه نسبتاً جامع در مورد این موضوع مشاهده کرد: مطالعه ای که تئوری های اصلی را نشان می دهد تا از این نظریه ها انتقاد نکند ، و همچنین گزارش هایی در مورد ماهیت این تجربه. کتاب فعلی برای رفع چنین نقصی آماده شده است و امیدوار است که هدف خود را تحقق بخشد. علاوه بر یک مقدمه کوتاه ، این کتاب شامل پنج بخش از ابتدای همه خلاصه های بسیار کلی اما روشنگری است. مترجم مناسب نمونه ای از گزارش تجربیات مذهبی در جهان اسلام به Appeon را مشاهده کرده است ، بنابراین نسبت تجربه مذهبی در سنت اسلامی و مباحث فلسفی و مذهبی اسلامی را روشن می کند.
این کتاب ترجمه بخش اول یک مجموعه بسیار مفید و جامع در فلسفه دین است که توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است. این مجموعه شامل شصت و دو مقاله است که در سیزده فصل گردآوری شده است و هر بخش به فلسفه فلسفه دینی اختصاص یافته است. مقالات مایکل پترسون از ترزا ، ویلیام جیمز ، ویلیام آلستون ، وین پرادفوت و مایکل مارتین طرحی جدید و جذاب را در صد و دو صفحه توسط مالک هوسینی برای سومین بار توسط مالک هوسینی منتشر کردند.
امروز ، مفهوم “تجربه مذهبی” به طور گسترده ای به فیلسوف و روانشناس آمریکایی ویلیام جیمز نسبت داده می شود. وی تجربیات مذهبی را در کتاب “تنوع تجربیات مذهبی” که در سال دوم منتشر شد ، مورد بررسی و تحلیل قرار داد. جیمز تجربه مذهبی را به عنوان یک پدیده روانشناختی مورد بررسی قرار داد و چهار ویژگی اصلی را برای تجربه مذهبی نشان داد: پاسخ دادن به چیزی بی سابقه ، ترک وضعیت عادی ، حس واقعی حس واقعی و روانشناختی مثبت. وی معتقد بود كه هسته دین در آموزه ها ، قوانین یا فعالیتهای اجتماعی نیست ، بلكه در تجربیات داخلی و عاطفی ، حس مطلق یا الهی اعتیاد است.
فردریش شلر ماچر همچنین به عنوان پدر الهیات لیبرال شناخته می شود. الهیات لیبرال رویکردی برای کار و تفسیر دین است که در قرن نوزدهم در پاسخ به تغییرات فکری ، علمی و فلسفی زمان پدیدار شد.
فردریش شلرماچر به عنوان “پدر الهیات لیبرال” شناخته می شود. او توانست نوعی تغییر در الگوی مذهبی ایجاد کند.
از منظر که دین را فقط بر اساس آموزه ها و آموزه های رسمی تعریف می کند ، شلرماچر به یک دیدگاه عاطفی و تجربی منتقل شد. این تغییر اساسی بود و منجر به تعریف مجدد دین در قالب یک تجربه داخلی و عاطفی شد.
او همچنین توانست به برخی سوء ظن ها و انتقادات روشنگری پاسخ دهد. با تأکید بر تجربه مذهبی ، شلیرماچر به انتقاد عقل گرایانه روشنگری پاسخ داد. وی نشان داد كه دین می تواند با مدرنیته سازگار باشد و نیازی به تضاد با عقلانیت نیست.
شلرماچر تأکید می کند که دین در احساس و تجربه داخلی اعتیاد الهی ظاهر می شود ، نه در دانش یا اقدامات خارجی. این تعریف تجربه مذهبی را به عنوان یک پدیده عاطفی و شخصی می داند که فراتر از آموزه ها و شیوه های خارجی است.