طبق اخبار آنلاین امروز ؛ بهمن همراه با 5 فوریه ، روز جهانی دیوار است. هدف از نامگذاری در این روز ، تیز کردن آگاهی جهانی از نقش مهم تالابها برای جهان است. منطقه رطوبت ISFAHAN GAVKHUNI مهمترین تالاب در فلات مرکزی ایران است که تا دو دهه در مقابل منبع اصلی آن ، رودخانه زاندئرود تهیه شده است. البته سیل و سایر سیل های فصلی و موقت نیز به رژیم غذایی تالاب کمک می کند ، اما سهم آنها کمتر از 2 ٪ بود. این تالاب در جنوب شرقی استان اصفهان در شرق شهر وارزان واقع شده است.

ایسنا در بیانیه مطبوعاتی نوشت: تالاب گاوخونی در سال 2008 در تالاب بین المللی کنوانسیون رامسر ذکر شده است ، و از این نظر این یک معنی جهانی است ، اما تصاویر ماهواره ای از اوایل دهه 1980 روند کم آبی بدن تالاب های زیست محیطی را نشان می دهد.

تالاب تا دو دهه قبل توسط رودخانه زاندئروود تحویل داده می شود و مانند مادرش ، اکنون یک زاندئروود خشک و بی جان در استان جنوب شرقی استان اسفاهان است. در همین حال ، Mansour Glass Saleh ، مدیر کل مدیریت فرمانداری توسط استان استفاهان ، از روند خشک کردن 2 تا 5 درصد تالاب خبر داد.

شینا انصاری ، معاون رئیس جمهور و رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست ، پنجشنبه ، بهمن در طی یک سفر یک روزه به استان اصفهان برای بزرگداشت روز جهانی جهان: “مشکلات اصلی استان امروز اسفاهان نتیجه تحولات ناپایدار در سالهای گذشته است.” وی گفت: “وظایف غیر ضروری و تحولات نامناسب منجر به برداشت غیر ضروری منابع آب شده است.” “ظاهراً ما فکر می کردیم که منابع آب نامحدود است و می توانیم به همان اندازه که می خواستیم استفاده کنیم.”

اکنون سوء تفاهم از گذشته گردش خون ، مهمترین تالاب در فلات مرکزی ایران ، یک حوضه آب فقیر و ناتوان را به وجود آورده است و در قلب اصفهان و همه محیط زیست قلب گرم دارد.

ما باید تالاب ها را در سطح ملی از سر بگیریم

در این راستا مرجان شاکی ، مدیر کل حفاظت از محیط زیست از استان اصفهانخود را می گویند مناطق مرطوب به عنوان اکوسیستم های پویا و ارزشمند شامل گروه های ذینفع بسیاری است: گروه های مختلف جامعه. در میان کشاورزان ، صنایع ، افراد محلی و جوامع ، که معیشت آنها به این اکوسیستم ها بستگی دارد ، از تالاب ها بهره مند می شوند. علاوه بر این ، محیط همچنین از پایداری و تداوم تالابها سود می برد.

وی گفت: “این اکوسیستم های ارزشمند نقش مهمی در حفظ تنوع بیولوژیکی ، تنظیم چرخه های هیدرولوژیکی و تأمین منابع آب و محافظت از آنها و ترمیم آنها یک ضرورت غیرقابل انکار دارند.” در سالهای اخیر ، مشکلات بی شماری و عوامل انسانی و طبیعی تالابها را به مسیر تخریب آورده است.

مدیر کل استان اصفهان ، مدیر کل محیط زیست ، می گوید: این تخریب به معنای تغییرات اساسی در اکوسیستم ها است که به عنوان مکانی از تنوع زیستی مختلف تنوع زیستی حیوانات و گیاهی مختلف ، به ویژه پرندگان مهاجرت در نظر گرفته می شوند و به آنها گفته می شود چرخه زندگی کامل. اختلال در این تعادل بیولوژیکی نه تنها زیستگاه های طبیعی را از بین می برد ، بلکه زندگی افرادی که معیشت آنها به این منابع بستگی دارد نیز چالش های جدی است.

شاکی اضافه می کند: کاهش سطح آب ، آلاینده ها ، تغییر در کاربری اراضی ، توسعه صنعتی غیر ضروری و نبود مدیریت یکپارچه یکی از عواملی است که منجر به تالابها با بحران شده است. در چنین شرایطی ، بسیاری از مقامات اجرایی و نظارتی موظفند برای نظارت و محافظت از این اکوسیستم های مهم نظارت و محافظت کنند.

“به عنوان یک پیوند ، سازمان محیط زیست نقش اساسی در نظارت بر عملکرد این دستگاه ها دارد و مسئول اجرای برنامه های احیا است ، اما احیای مؤثر و پایدار تالابها نیاز به همکاری گسترده همه افراد درگیر دارد. از سازمان های دولتی و آژانس های اجرایی به افراد محلی ، کشاورزان ، صنایع و فعالان محیط زیست.

Shakeri ادامه می دهد: از ما انتظار می رود با استفاده جدی از فعالیت های مرکز ترمیم تالاب در سطح ملی ، تدوین و اجرای برنامه های گسترده و هدفمند و کلیه ظرفیت های اجرایی و محبوبیت بسیج ، اقدامات موثری را برای احیای این اکوسیستم های ارزشمند انجام دهیم. فقط در سایه این تلاشهای هماهنگ و متعهد می توان امیدوار بود که به تالابهای کشور بازگردد و این میراث طبیعی ارزشمند را برای نسل های آینده حفظ کند.

راه حل های کوتاه مدت همچنین نمی تواند در احیای کامل منطقه رطوبت گاوونی پایان یابد

مهدی جمالی نژاد ، فرماندار اصفهان ایسنا همچنین در مورد سرزمین رطوبت گاوخونی می گوید: “پس از بازدید از رئیس اداره حفاظت از محیط زیست به اصفهان و ملاقات با انجمن ها و فعالان محیط زیست ، ما فقدان وقایع مربوط به گاوخونی -ولتلند را ارسال کرده ایم.” عدم تحرکی که در سالهای اخیر نبوده است ، اما ده ها سال پیش بود.

“وقایع دهه گذشته منجر به خشکسالی کامل تالاب شده است ، که متأسفانه نمی تواند منجر به احیای کامل شود ، اما در جدیدترین جلسه ، اساتید دانشگاه و کارشناسان باتجربه راه حل هایی را ارائه داده اند که امیدواریم در یک دوره زمانی خاص امیدوار باشیم زمان

فرماندار اصفهان افزود: در استان اصفهان ، اداره محیط زیست و محیط زیست باید به عنوان مدعی اصلی جستجو شود و ما موظف خواهیم شد به عنوان مدیران استان پیگیری کنیم.

جمالینجد ادامه می دهد: متأسفانه ، بیشتر اوقات محیط را سرکوب می کند که وظیفه ما حمایت از محیط زیست است ، زیرا ما باید نابود شویم و این سرمایه طبیعی را برای آینده حفظ کنیم.

امیدوارم که این صدا شنیده شود

هشمات الله ، محقق و فعال محیط زیست ، همچنین گفت که اهمیت تالاب ها نیز در مورد منطقه رطوبت گاوخونی مناطق رطوبت جهانی مشخص است. از همان سال ، از بازدید گاوخونی ، ما هر سال میثاق با تالاب به مناسبت منطقه رطوبت جهان جمع کرده ایم و از آن در معرض خطر حمایت می کنیم تا به مقامات این پدیده طبیعی یادآوری کنیم.

انتخاب ادامه دارد: در سالهای اخیر ما از حقوق زیست محیطی رودخانه و تالاب درخواست کرده ایم. با این حال ، 2 میلیون متر آب برای منطقه رطوبت گاوونی و تقریباً 2 میلیون متر مکعب برای نیازهای زیست محیطی زاندئروود در نظر گرفته شده است.

فعال محیط زیست می گوید: امیدوارم که این صدا شنیده شود. نه تنها برای گاوخونی ، بلکه برای همه تالابها و دریاچه هایی مانند Urmia ، زیرا سایر منابع طبیعی این کشور در معرض خطر هستند که اگر ما به آنها نرسیم ، گاوخونی در بعضی مواقع رنج خواهد برد.

علی خواجه کافرانی ، رئیس مرکز بهاری منطقه مرطوب گاوخونی ، همچنین گفت: منطقه رطوبت گاوخونی ، یکی از مهمترین تالابهای این کشور ، در سالهای اخیر به دلیل کم آبی بدن پیگیری شده است. ما امیدواریم که گاوخونی با نتیجه مقامات تالاب به روزهای خوب خود بازگردد.

ما سالهاست که از مشکلات آب اسفهان و زانده رود در رسانه ها بوده ایم. مشکلاتی که نه تنها برای زمین خشک وجود داشته است ، بلکه منطقه رطوبت گاوخونی را نیز به خود جلب می کند ، که آن را به یک استخر خشک و نامنظم تبدیل کرده است. اکنون در روز تالاب ها ، این تماس در گلوی اصفهان باقی مانده است و دیگر هیچ طراحی از تختخواب وجود ندارد.

در حالی که پس از نوشیدن ، مصرف محیط زیست در لیست اولویت های تصمیم گیری برای آب زاندئرود قرار دارد و احتمالاً وظیفه صنعت و کشاورزی باید برای این دو اولویت در معرض آب باشد ، اما آنچه امروز می بینیم.

۲۳۳۲۱۷

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما