از تجمع حوالهداران خودروی تارا با موعد تحویل در فصل زمستان حدود دو هفته میگذرد که ظاهرا نه فقط مشکل این مشتریان حل نشده است، بلکه به سردرگمی آن ها افزایش پیدا کرده است. در ادامه جزئیات دقیق تری درباره این موضوع را مطالعه کنید.
پس از اعلام قیمت هشت محصول بهبود یافته ایران خودرو از سوی شورای رقابت، این شرکت مجبور به توقف تولید خودروهای غیراستاندارد و ارائه طرح های تبدیلی برای تعهدات خود شد که عجیب نیست.
نکته عجیب اینجاست که ایران خودرو از ابتدا محصول تارا را با استانداردهای بالاتری نسبت به سایر محصولات روانه بازار کرد، بنابراین در آینده هیچ مشکلی از نظر استاندارد وجود نخواهد داشت. سپس، در اوایل سال جاری، امکانات دیگری برای رساندن خودرو به استانداردهای قبلی اضافه شد. بنابراین خودروی جدیدی که شورای رقابت برای آن قیمت بالاتری در حدود 185 میلیون و 285 میلیون تومان ارائه کرده بود، نه چندان موجه است و نه قابل قبول.
از طرفی وقتی شورای رقابت قیمت بسیار بالاتری نسبت به مدل های کم آپشن همان خودرو در نظر می گیرد، کاملا مشخص است که شرکت های خودروسازی به راحتی می توانند از آن سوءاستفاده کنند .V1 (نسخه جدید و البته گران تر)، ایران خودرو هیچ پاسخ قطعی در مورد اجباری یا اختیاری بودن پرداخت این خودرو به مشتریان ارائه نمی دهد.
هیچ بندی برای تبدیل خودرو وجود ندارد.
یکی از بندهایی که اکنون دارندگان مجوز خودرو هنگام بررسی سایت سامانه یکپارچه مشاهده می کنند، بند «امکان تغییر نوع و مدل خودرو مطابق با طرح تولید و استانداردهای مورد تایید خودروسازان وجود دارد» است. بنابراین می توان گفت مشتریان با آگاهی از بند موجود ثبت نام کرده اند. اما اینطور نیست.
زیرا تعهدات این شرکت در قبال مشتریان مربوط به مرحله اول سامانه یکپارچه فروش خودرو است و ایران خودرو حتی در مرحله دوم نیز حضور نداشت. بند فوق در مورد امکان تعویض خودرو پس از اتمام فاز اول و قبل از شروع ثبت نام فاز دوم به بندهای موجود سیستم یکپارچه اضافه شد و این مشتریان از اضافه شدن چنین بندی در زمان انتخاب ماشین بی اطلاع بودند.
تصویر پایین سمت راست قوانین و بندهای مربوط به مرحله اول سیستم یکپارچه و تصویر سمت چپ مربوط به اطلاعات مشتریان در سایت فروش شرکت ایران خودرو می باشد که هیچ بندی در مورد امکان تغییر نوع و مدل ماشین نشان نمی دهد.
اما پاسخی که تمامی شرکت های خودروسازی برای این مشتریان دارند این است که شرکت ها تا زمانی که مبلغی را از مشتری دریافت نکرده اند، تعهدی برای تحویل خودرو در زمان مقرر ندارند و وظیفه سیستم یکپارچه صرفاً تعیین ترتیب تحویل ماشین به مشتریان بوده است.
در چنین شرایطی وظیفه وزارت حریم صمت به عنوان مجری و متولی این نوع فروش خودرو کنترل نحوه تحویل خودرو توسط سازندگان به مشتریان و سلب امکان سوء استفاده از آنهاست.
منبع: تجارت نیوز