دانشمندان بر این باورند که بینی ممکن است بیش از آنچه قبلا تصور می شد بر رفتار ما تأثیر بگذارد.
به گزارش ایسنا، در مطالعه ای که روی موش ها انجام شد، تمرکز محققان بر روی ناحیه هیپوکامپ مغز که به عنوان منطقه ای که نقش مهمی در یادگیری، حافظه و احساسات دارد، پرداختند. آنها بهویژه به سلولهای زمانی، که نورونهای مسئول سازماندهی زمانی حافظه هستند، و نوع نقشی که ممکن است در یادگیری ایفا کنند، علاقه داشتند.
آنها به حیوانات اجازه دادند تا به بوی میوه ای که همراه با ارائه آب قند یا بوی مواد معدنی همراه با ارائه چیزی است واکنش نشان دهند. نبود.
مینگ ما، نویسنده اصلی این مطالعه و مدرس زیست شناسی سلولی و رشدی در دانشکده پزشکی، می گوید: آنها باید یاد بگیرند که بو را با نتیجه مرتبط کنند و به همین دلیل تصمیم گیری را یاد می گیرند. وقتی میوه را بو می کنند شروع به لیسیدن می کنند و جایزه می گیرند و وقتی بوی روغن معدنی می گیرند دیگر لیسیدن را متوقف می کنند.
اگرچه این نوع آزمایش رفتاری با استفاده از یک محرک پاداش جدید نیست، اما این واقعیت که موشها به سرعت به محرک مورد نظر پاسخ دادند توجه محققان را به خود جلب کرد. آنها دریافتند که یک گروه خاص و قبلا ناشناخته از سلولهای زمانی فعال میشوند و بر اساس بوهایی که احتمالاً منجر به پاداش یا نتیجه مثبت میشوند، تصمیمهای سریع میگیرند.
Fabio Simoes de Souza، استادیار و نویسنده این مطالعه، میگوید: «هرچه بیشتر یاد بگیرند، سلولهای بیشتری تحریک میشوند، که منجر به رمزگشایی سریعتر بوها میشود و به موشها اجازه میدهد تا بوی میوه را به سرعت انتخاب کنند.»
هنگامی که دانشمندان بررسی کردند که چگونه سلولهای منفرد در لایه پیرامیدال (SP)، لایه سلولی اصلی، در هیپوکامپ به محرکها پاسخ میدهند، دریافتند که تصمیمگیری سریع در زمانهای مختلف پس از قرار گرفتن در معرض بو رخ میدهد.
اساساً، هنگامی که بویی از بینی عبور می کند، سیگنال های عصبی به پیاز بویایی و هیپوکامپ ارسال می شود و سلول های زمانی “پیش بینی” را فعال می کند تا تصمیم گیری بر اساس خاطرات قبلی را سرعت بخشد. جالب توجه است که سلول ها با هر بو فعال نمی شوند، که محققان معتقدند می تواند یک عملکرد داوطلبانه برای جلوگیری از بار بیش از حد کل سیستم حسی باشد.
دیگو رسترپو، نویسنده اصلی این مطالعه، عصبشناس و استاد دانشکده پزشکی میگوید: این سلولها به شما یادآوری میکنند که تصمیم بگیرید کاری را انجام دهید یا نه. هیپوکامپ سلولهای زمان تصمیمگیری پیشبینیکننده را فعال میکند که نشانههایی برای حافظه فراهم میکنند.
قبل از این کشف، محققان از وجود سلول های تصمیم گیرنده در هیپوکامپ بی اطلاع بودند. در حالی که این سلول ها در موش ها یافت شدند، محققان معتقدند فیزیولوژی و عملکرد آنها در انسان نیز وجود دارد. بنابراین، بینش شگفت انگیزی در مورد تطبیق پذیری عملکرد بویایی است.
این مطالعه در مجله Current Biology منتشر شده است.