تحلیلگر اقتصادی هومن آمیدی ، با صحبت با منبان در مورد برنامه توسعه هفتم و میزان اهداف وی در اقتصاد ، گفت: “سال 2 احتمالاً سال بسیار سختی برای ایران خواهد بود زیرا دولت در سال 6 با مشکلات جدی در بودجه و اهداف اقتصادی روبرو شده است و نمی تواند برنامه های خود را به خوبی اجرا کند.” علاوه بر این ، تهدیدهای خارجی مانند تحریم ها در ایالات متحده و امکان بازگشت مکانیسم فعال سازی فشار بیشتری بر اقتصاد ایران وارد می کند. این شرایط می تواند فضای لازم را برای اجرای برنامه توسعه هفتم محدود کند.

وی افزود: انتظار می رود دولت برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم در سال با چالش های بسیاری روبرو شود ، زیرا فوری ترین اولویت ها ، مانند تهیه محصولات اساسی ، حل صندوق های بازنشستگی و معیشت مردم و مشکلات انرژی بر مراقبت از دولت خواهد بود. ” با توجه به فشارهای اقتصادی و سیاسی موجود ، اجرای برنامه توسعه هفتم در سال جدید دشوار به نظر می رسد. دولت احتمالاً به جای تمرکز روی اهداف طولانی مدت ، باید به مشکلات فوری و ابتدایی تری بپردازد.

آمیدی گفت: “ما در مورد ثبت نام یا شماره خاص صحبت نمی کنیم ، اما در مورد برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف اقتصادی صحبت می کنیم.” اگر رشد اقتصادی 5 ٪ در سال بود ، وضعیت اقتصادی ما اینگونه بود نبودبشر ما با نرخ بهره بسیار بالا ، نقدینگی بالا در جامعه ، فرار سرمایه از سرمایه گذاری و کسری بودجه روبرو هستیم که فشار زیادی به دولت وارد می کند و دولت مجبور به صدور ارزش ها است. این باید مورد بررسی قرار گیرد و متخصص نحوه افزایش دلار به دلیل تقاضای دلار در بازار باشد. آیا این تقاضا به دلیل عزیمت پایتخت و تبدیل ریال به دلار به هر هزینه ای است؟ این باید با دقت مورد بررسی قرار گیرد.

آمیدی تأکید کرد: فشار دولت بر بودجه و صنایع زیاد است. بسیاری از نمایندگان تشخیص می دهند که فشار باید کاهش یابد. آنچه در بازار سرمایه اتفاق می افتد باید مورد بررسی قرار گیرد. حاشیه سود شرکت ها ، قیمت انرژی ، قیمت سوخت ، نرخ گاز و تأثیرات انرژی به گونه ای است که دولت را برای حمایت از صنایع و کمک به رشد آنها رد می کند.

وی افزود: “اگر بخواهیم از یک نقطه شروع کنیم ، مقاومت در برابر آن نقطه وجود دارد.” ما سردرگمی زیادی داریم. در هر قسمت که وارد می شویم ، مستقیم و غیرمستقیم ، وابستگی به قسمت های دیگر وجود دارد. در هر یک از این بخش ها ، بررسی و انتقاد از مشکلات بزرگی که بر اساس مشکلات دیگر است. بی حوصلگی اقتصادی محصول یک یا دو سال نیست ، اما سالها جمع شده است و اکنون در نقطه انفجار قرار دارد. همچنین در سالهای 1 ، 2 و 2 مشکلاتی وجود داشت ، اما در سال 2 به نقطه فوران رسید و دیگر نمی تواند پنهان شود. شما باید یک راه حل پیدا کنید.

آمیدی با اشاره به بهترین اقدامات دولت باید در این زمینه چیست. وی گفت: “در بحث اقتصادی ، اگر بخواهیم از پول زیادی در مکان نامناسب استفاده کنیم ، هر روز اوضاع بدتر می شود.” در چنین شرایطی باید هزینه و هزینه پول کاهش یابد. یکی یکی از راه حل هایی که می تواند به این امر کمک کند ، استفاده از نرخ بهره است. در دولت خاتامی ، ما توانستیم در جهان با نرخ بهره پایین وام بگیریم و تورم قوی را که از دولت رافسانجانی باقی مانده است به تورم یک رقم واحد کاهش دهیم. استفاده از ظرفیت های وام جهانی می تواند مفید باشد ، اما در آن زمان ما با بحث در مورد تحریم های مالی و نقل و انتقالات روبرو نیستیم.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما