آیا میدانستید رنگ لباسهایتان به شما کمک میکند خود و اطرافیانتان را بشناسید؟
با توجه به بررسی روانشناسی، اگرچه ممکن است رنگ های متنوعی در کمد لباس خود داشته باشید. در روزهای مختلف لباسهایی با رنگهای مختلف بپوشید، اما قطعاً بیشتر جذب یک رنگ لباس میشوید. حتی اگر خودتان متوجه آن نباشید.
مشکی؛ جاه طلب
در مد، مشکی یکی از جدی ترین و رسمی ترین رنگ هاست. اگر بخواهیم در مورد رنگ لباس و روانشناسی شخصیت صحبت کنیم، باید بگوییم که “مشکی” رنگ مورد علاقه افرادی است که شاخص های شخصیت آنها قدرت، جدیت، قدرت، هوش و استعداد است.
شاید به همین دلیل است که در اکثر دانشگاه های دنیا رنگ کلاه فارغ التحصیلی مشکی است. سیاستمداران نیز رنگ های تیره و مشکی را برای نشان دادن اقتدار خود ترجیح می دهند.
خاکستری؛ مصمم و بی طرف
به گفته طراحان لباس، “خاکستری” رنگ تعادل است، نه تیره و نه روشن. اگر فردی در کمدی خود بیش از هر رنگ دیگری لباس خاکستری بپوشد، به این معناست که در جلب توجه و خودنمایی چندان خوب نیست.
در دنیای سیاست بیشتر افرادی که میانجی مذاکرات هستند از این رنگ استفاده می کنند.
رنگ زرد؛ ماجراجو و خلاق
“زرد” رنگ خورشید، شادی و خنده است. بر اساس تحقیقات، رنگ زرد باعث ترشح سروتونین در مغز، افزایش سرعت متابولیسم و شادی اطرافیان می شود.
علاوه بر این، رنگ زرد توجه و تمرکز را افزایش می دهد، به همین دلیل است که اغلب برای طراحی بیلبورد، سایت های تبلیغاتی، علائم جاده و خطوط خیابان استفاده می شود. در مورد رابطه بین رنگ لباس و روانشناسی شخصیت، کسانی که طیف های مختلف زرد می پوشند معمولاً افرادی فعال و خلاق هستند که خیلی سریع به چیزی عادت می کنند. افراد زرد پوش ماجراجو هستند، رویاهای روشنی دارند و همیشه آماده کشف و تسخیر هستند.
سفید؛ مرتب
رنگ “سفید” نمادی از آزادی، معصومیت، خلوص و سادگی است. شاید به همین دلیل است که اکثر مردم وقتی تصمیم می گیرند فصل جدیدی از زندگی خود را شروع کنند، مانند مراسم عروسی، لباس سفید می پوشند. رنگ سفید افراد معتبری را که عاشق آزادی هستند و زندگی را با خوش بینی می بینند جذب می کند.
با توجه به رابطه روانشناسی رنگ سفید در طراحی لباس و روانشناسی شخصیت، کسانی که لباس سفید را دوست دارند افرادی تمیز و مرتب هستند که دوست دارند برای کمال تلاش کنند. به طور کلی رنگ سفید مناسب تیپ های شخصیتی مختلف است و به عنوان یک رنگ خنثی به ندرت دیگران را دفع می کند.
رنگ صورتی؛ خوش بین و ظریف
صورتی ملایم رنگی آرام، گرم و زنانه است و در واقع یکی از آرامش بخش ترین رنگ های طبیعت است. آیا می دانید در برخی از زندان ها برای کاهش خشونت، دیوارها را صورتی رنگ می کنند؟
در مورد رابطه روانشناسی رنگ صورتی در طراحی لباس و روانشناسی شخصیت دوستداران لباس صورتی باید بگوییم که طرفداران صورتی افراد حرفه ای، خوش بین و منصف هستند. این افراد قدر محبت دیگران را می دانند و آرامش برایشان از هر چیز دیگری مهمتر است.
آبی؛ آرام و تاثیرگذار
“آبی” بهترین رنگ برای پوشیدن در محل کار و مصاحبه های رسمی است زیرا حس اعتماد به نفس را به اطرافیان منتقل می کند. شاید به همین دلیل است که بسیاری از لباس های رسمی، اداری و مغازه ها آبی هستند.
استادان روانشناسی در دانشگاه بریتیش کلمبیا، ایالات متحده، تحقیقاتی را بر روی سایههای مختلف آبی و تأثیر آن انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که سایههای تیرهتر آبی، مانند آبی تیره، از نظر روانی در طراحی لباس اثر آرامبخشتری بر بدن دارند.
در مورد رابطه رنگ لباس و روانشناسی شخصیت باید بگوییم افرادی که آبی می پوشند باهوش، قابل اعتماد، تاثیرگذار و دارای آرامش درونی هستند.
سبز؛ مهربان و خوش قلب
به گفته روانشناسان، رنگ “سبز” باعث ایجاد روحیه خوب در رابطه با محیط اطراف ما می شود. لذت بردن از رنگ سبز به دلیل ارتباط آن با طبیعت است و این احساس لذت باعث ایجاد احساس آرامش و رضایت می شود. افرادی که در کمد لباسشان سبز بر رنگ های دیگر غالب است، افرادی فعال و سرزنده در زندگی اجتماعی خود هستند.