اگرچه هنوز نزدیک به 40 روز تا شروع چهل و سومین جشنواره فجر باقی مانده است، اما بعدازظهر پنجم دی ماه، پوستر این بازی لو رفت. پوستری مزین به تصویری از شخصیت مادر با بازی رقیه چهارآزاد در فیلم «مادر» به کارگردانی علی حاتمی. پوستری که پس از سال ها علیرغم هرگونه انتقادی، بیانگر واقعیتی قابل توجه در عرصه پوستر جشنواره است.

اگرچه جشنواره فیلم فجر در این چهل و سه دوره همواره با نقدهای مثبت و منفی همراه بوده است، اما طراحی پوستر آن به عنوان دعوت یا شاید نمادی از هر دوره در معرض نقد قرار گرفت. در این 4 دهه تنها دو بار از تصویر افراد به عنوان پوستر استفاده شده است. در دوره سی و چهارم تصویر خسرو شکیبایی و در دوره سی و پنجم تصویر علی حاتمی بر روی پوستر چاپ شد. یک بار در سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر، تصویر عزت الله تعظمی در فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی به عنوان پوستر فیلم جانشورا مورد استفاده قرار گرفت. حالا تصویر فیلم «مادر» روی پوستر با ردیفی از مخالفان و موافقان روبرو شده است.

پوستر متفاوت چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با تصویری از فیلم ماندگار «مادر»

با نگاهی اجمالی به چهل و سه پوستری که تاکنون به عنوان پوسترهای جشنواره فیلم فجر منتشر شده است، می توان به این نتیجه رسید که این چهار پوستر به نمایندگی از بهترین بازیگران و فیلم های سینمای ایران، تصاویر متفاوتی بودند. در سی و نه دوره دیگر پوسترها اغلب با بازی با رنگ ها یا تغییر شکل سیمرغ طراحی می شد که تبدیل به یک تکرار می شد. اکنون منتقدان پوستر این دوره از جشنواره، استفاده از هوش مصنوعی یا رنگ سفید را که در تصویر مادر بیش از حد به کار می رود، توهین آمیز می دانند.

این در حالی است که روی پوستر جشنواره ها از چهره بازیگران و سینماگران یا عکسی از یک فیلم معروف استفاده شده است. یکی یکی از ابتکاراتی است که بارها در جشنواره های مهم سینمایی جهان مانند کن، ونیز، برلین و … مورد استفاده و استقبال قرار گرفته است.

البته این پوستر خالی از ایراد نیست اما باز هم سنت شکنی و استفاده از چهره یا نماد یک فیلم کار درستی است که البته نمی توان از برخی انتقادات چشم پوشی کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما