این بیانیه حاکی از آن است سید مهدی حسینی متین کاردار سفارت ایران در لندن و ابتکار سفیر عراق روز دوشنبه منتشر شد و به مجموعه ای از اظهارات شخصیت های سیاسی، دولت ها و مجامع بین المللی در محکومیت سوزاندن قرآن اشاره کرد. سفیران تاکید می‌کنند که همه ذینفعان مرتبط، از جمله دولت‌ها، باید تلاش کنند تا تلاش‌های خود را برای مبارزه با رفتارهای تبعیض‌آمیز، بیگانه‌هراسی و سخنان نفرت‌انگیز در چارچوب قوانین بین‌المللی حقوق بشر مضاعف کنند.

دیپلمات‌های بلندپایه کشورهای سازمان کنفرانس اسلامی در لندن خاطرنشان کردند: توهین به دین یا مذهب منجر به دو قطبی شدن جوامع می‌شود که منجر به تنش‌های جدی و دامن زدن به خشم، نفرت و خشونت می‌شود.

آنها اعلام کردند که “دولت ها نباید از افراط گرایی یا ترویج نفرت و اسلام هراسی چشم پوشی کنند” و بر لزوم جلوگیری از “اقداماتی که سایر باورها را نادیده می گیرند و به هیچ وجه نمی توانند به عنوان آزادی بیان طبقه بندی شوند” تاکید کردند.

سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد مرداد ماه قطعنامه ای در محکومیت هرگونه خشونت علیه کتب مقدس و هتک حرمت آنها به عنوان نقض قوانین بین المللی تصویب کرد.

مجمع عمومی 193 عضو سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه ارائه شده توسط مراکش را تصویب کرد. قطعنامه تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به شدیدترین وجه ممکن کلیه اعمال خشونت آمیز علیه مردم به دلیل مذهب یا عقیده آنها و کلیه اعمال علیه نمادهای مذهبی، متون مقدس، خانه ها، مشاغل، اموال، مدارس، مراکز فرهنگی یا عبادتگاه ها همچنین هرگونه حمله به اماکن مذهبی، اماکن مذهبی و زیارتگاه های مذهبی را محکوم کرد و چنین اقداماتی را نقض قوانین بین المللی اعلام کرد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در 12 ژوئیه با تصویب قطعنامه پیشنهادی کشورهای اسلامی، اهانت به قرآن را علیرغم مخالفت کشورهای غربی محکوم کرد و از کمیساریای عالی حقوق بشر خواست تحقیق و گزارشی در این باره انجام دهد. .

این قطعنامه خواستار محکومیت حملات به قرآن کریم شد و آنها را “اقدامات نفرت دینی” خواند.

این قطعنامه همچنین از دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر و سایر نهادهای شورای حقوق بشر می خواهد تا با در نظر گرفتن خلأهای قانونی در جرم انگاری ادیان متخلف، توصیه های لازم را به کشورها برای رفع این خلأهای قانونی ارائه کنند.

علاوه بر این، این قطعنامه خواستار برگزاری جلساتی در جلسات شورای حقوق بشر در ماه مارس و ژوئن 2024 برای بررسی این موضوع است.

آمریکا، انگلیس و بلژیک با تصویب این قطعنامه از طرف اتحادیه اروپا مخالفت کردند، اما شورای حقوق بشر با رای قاطع آن را تایید کرد.

قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد پس از هتک حرمت های متعدد به قرآن کریم در سوئد و دانمارک و خشم و واکنش دولت ها و ملت های مسلمان جهان به این توهین ها به تصویب رسید.

311311

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *