یکی از ژانرهایی که صنعت فیلمسازی ایران بهخوبی از پس آن برمیآید، فیلمهای جنگی است؛ ازاینرو انتخاب بهترین فیلم های جنگی ایرانی کاری دشوار به نظر میرسد. تولید چنین فیلمهای باکیفیتی چندان دور از ذهن نیست؛ چراکه تمام اتفاقات درون آنها برای مردم، فیلمسازان و بازیگران ملموس است.
جدا از صنعت فیلمسازی، حتی سریال های محبوب ایرانی مانند مختار که از بهترین سریالهای جنگی محسوب میشود هم کیفیت بالایی دارد. فیلمسازان توانمند ایرانی توانستهاند ژانر جنگی را با سایر ژانرها از جمله طنز تلفیق کنند و باعث شوند با تماشای این مدل از آثار در یک ثانیه در حال خندیدن باشید و ثانیهای بعد اشک از چشمانتان جاری شود.
ما تلاش کردهایم بهترین فیلم های سینمایی جنگی ایرانی در ژانرهای مختلف را برای شما گردآوری کنیم. تماشای تکتک آثار معرفیشده در این لیست به شما توصیه میشود؛ هم میتوانید از کیفیت بالای آنها لذت ببرید و هم در درد افراد جنگزده شریک باشید.
فیلم جنگی ایرانی شیار 143
- تاریخ انتشار: 1393
- کارگردان: نرگس آبیار
- نویسنده: نرگس آبیار
- ژانر: جنگی، درام
- بازیگران: محیا دهقانی، مریلا زارعی، مهران احمدی، گلاره عباسی، جواد عزتی
فیلم سینمایی شیار ۱۴۳ که اقتباس از خاطرهای با همین عنوان از کتاب تفحص نوشته حمید داودآبادی است روایتی دراماتیک از انتظار طولانی مادر یک رزمنده در دوران جنگ تحمیلی است. شیار ۱۴۳ نام منطقهای است که در آن عملیات تفحص برای یافتن پیکر شهدا انجام میشود و این عنوان به نمادی از جستوجوی امید و انتظار در دل مادرانی تبدیل شده است که فرزندانشان در جنگ مفقود شدهاند.
این فیلم با بازی درخشان محیا دهقانی در نقش مادر رزمنده مورد استقبال گسترده منتقدان و مخاطبان قرار گرفت و جوایز متعددی ازجمله سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فیلم فجر را برای وی به ارمغان آورد. این فیلم همچنین در جشنوارههای بینالمللی متعددی حضور یافت.
فیلم غریب
- تاریخ انتشار: 1401
- کارگردان: محمدحسین لطیفی
- نویسنده: حامد عنقا
- ژانر: جنگی، اکشن، هیجانانگیز، درام، بیوگرافی
- بازیگران: بابک حمدیان، رحیم نوروزی، مهران احمدی، حسام محمودی
فیلم غریب یکی از بهترین فیلم های ایرانی 1401، درباره محمد بروجردی یکی از اولین فرماندهان جنگی بعد از انقلاب است که در دوران اوج انقلاب با احزاب کردنشین به مبارزه برخواست. این احزاب ادعا خودمختاری و استقلال را برای کردستان کردند که همین موضوع باعث درگیری شدیدی بین این دو نیروها شد که بعدها بروجردی فرماندهی جنگ با عراق را به عهده داشت. پس اگر علاقهمند به فیلمهای جنگ ایران و عراق هستید، بهتر است این فیلم را نیز در لیست تماشای خود قرار دهید.
داستان این فیلم درباره شروع مخالفات احزاب چپِ کُردنشین با انقلاب اسلامی و آغاز شورش آنها در سال 58 است. بعد از این اتفاق آیتالله خمینی به محمد بروجردی ماموریت میدهد تا به این مناطق رفته و اوضاع را آرام کند.
فیلم تنگه ابوقریب
- تاریخ انتشار: 17 مرداد 1397
- کارگردان: بهرام توکلی
- نویسنده: بهرام توکلی
- ژانر: جنگی، اکشن، هیجانانگیز، درام
- بازیگران: امیر جدیدی، حمیدرضا آذرنگ، جواد عزتی، مهدی پاکدل، علی سلیمانی، مهدی قربانی، یدالله شادمانی، قربان نجفی، بانیپال شومون
بهطورقطع یکی از بهترین فیلم های دفاع مقدس، فیلم تنگه ابوقریب است. جایی ارزش این فیلم بالاتر میرود که میفهمیم تقریبا همه ماجراهای اتفاق افتاده در فیلم بر اساس داستان واقعی است. درواقع تنگه ابوقریب نام یکی از آخرین عملیات جنگ تحمیلی بود. این عملیات در کمترین امکانات رفاهی برای رزمندگان انجام شد؛ بهطوریکه تعدادی از آنها بهخاطر تشنگی جان باختند.
فیلم تنگه ابوقریب از جوانب زیادی مورد تحسین است؛ اما در برخی از جوانب هم ضعیف عمل کرده است. یکی از جوانبی که انتقادهای منفی زیادی دریافت کرد، شخصیتپردازی این فیلم بود. با نگاهی کوتاه به لیست، متوجه بازیگران قوی از جمله جواد عزتی و امیر جدیدی میشویم؛ ولی حتی این بازیگران هم باعث نشدهاند که شخصیتپردازی ضعیف فیلم به چشم نیاید.
یکی دیگر از نقدهای وارده این بود که بخش زیادی از فیلم به غیرنظامیان و سختیهای آنها تخصیص داده شده بود. درصورتیکه به گفته رزمندگان واقعی این عملیات، فرد غیرنظامی در منطقه حضور نداشت.
در انتها فیلم تنگه ابوقریب توانست در بخشهای فنی و تکنیکهای سینمایی و تصویربرداری بسیار درخشان عمل کند. به گفته بسیاری از افراد، این فیلم یکی از نزدیکترین فیلمها به حال و هوای جنگ آن دوران است.
داستان به سال 1367 برمیگردد، زمانی که عراق قصد عبور از تنگهای مهم را دارد. با وجود امکانات بسیار کم و خستگی رزمندگان، این افراد جانشان را کف دست میگذارند و به دفاع از این تنگه میپردازند.
امکان دانلود رایگان (از سایتهای دانلود فیلم)
فیلم روز سوم
- تاریخ انتشار: 23 خرداد 1386
- کارگردان: محمدحسین لطیفی
- نویسنده: مهدی سجادهچی
- ژانر: جنگی، درام، عاشقانه
- بازیگران: پوریا پورسرخ، باران کوثری، حامد بهداد، برزو ارجمند، مهدی صبایی، شهرام قائدی، مرتضی زارع
بهاحتمال زیاد یا فیلم عاشقانه ایرانی روز سوم را تابهحال تماشا کردهاید یا اینکه اسم آن به گوشتان خورده است. این فیلم زیبا حقیقتا لایق جایگاهی بین بهترین فیلم های جنگی ایرانی است. این فیلم روی واقعه غمانگیز سقوط خرمشهر و ویرانی خانههای مردم بیگناه تمرکز دارد. داستان آن از روی مستندی با همین نام الهام گرفته است و درنتیجه شاهد برداشتی آزاد از داستان واقعی افراد خواهیم بود.
این فیلم دارای صحنههای زیبا و درعینحال دردناکی است که تا مدتها در ذهن و خاطر شما باقی خواهد ماند. از جمله این صحنهها میتوان به صحنهای که رضا، نقش اصلی فیلم، خواهرش را بهمنظور نجاتدادن او در زیر خروارها خاک پنهان میکرد، اشاره نمود.
یکی از نقاط قوت فیلم، بازی خوب و واقعگرایانه شخصیتهای اصلی رضا، سمیره و فواد است. این شخصیتها توسط ستارگانی همچون پوریا پورسرخ، باران کوثری و حامد بهداد بازی شدهاند و میتوان بازیشان را در بین بهترین بازیگریهای کارنامه کاریشان دانست. فیلم روز سوم توانست جوایزی همچون بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین جلوههای میدانی و بهترین نقش اول زن را کسب کند.
داستان به زمانی برمیگردد که نیروهای عراق قصد تصرف خرمشهر را داشتند. مردم خرمشهر کمکم مجبور به ترک خانههای خود میشوند. اما دراینبین رضا و سمیره نمیتوانند بهراحتی از خانه خود خارج شوند؛ زیرا پای سمیره شکسته است و آنها باید با سرعت خانه را ترک کنند.
بهخاطر شکستگی پای سمیره، رضا مجبور میشود خواهر خود را در بخشی از خانه زیر خاک قایم کند تا بعدا به نجات او بیاید. در همین حین فواد که عاشق سمیره است، بین نیروهای عراقی قرار دارد و دستور محاصره خانه سمیره را میدهد. در ادامه شاهد درگیریها و تلاش رضا برای نجاتدادن خواهرش خواهیم بود.
امکان دانلود رایگان (از سایتهای دانلود فیلم)
فیلم اخراجیها 1
- تاریخ انتشار: سال 1385
- کارگردان: مسعود دهنمکی
- نویسنده: مسعود دهنمکی، پیمان قاسمخانی
- ژانر: جنگی، طنز، درام
- بازیگران: اکبر عبدی، امین حیایی، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفینیا، منوچهر آذر، فخرالدین صدیق شریف، علی اوسیوند، ارژنگ امیرفضلی، نیوشا ضیغمی، جواد هاشمی، لیلا بلوکات
فیلم اخراجیها که احتمالا معرف حضور شما هم هست، یکی از بهترین فیلم های جنگی ایرانی از نگاه بینندگان محسوب میشود. در سال 1385 در جشنواره فیلم فجر هم مسعود دهنمکی موفق به کسب جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. دلیل این موضوع میتواند تلفیق خوب ژانر طنز در فیلمی جنگی باشد.
در این فیلم کمدی ایرانی شاهد تعداد زیادی بازیگر و شخصیتهای مختلف هستیم؛ اما این موضوع باعث شلوغشدن فیلم نشده است. در واقع شخصیتپردازی در فیلم اخراجیها بهقدری خوب انجام شده که با اکثریت افراد ارتباط برقرار میکنید و به دلتان مینشینند. اخراجیها بعداز این فیلم، قسمت دو و سه هم داشت و بهطورکلی بهصورت مجموعه درآمد. خیلیها معتقدند که این قسمت بهترین قسمت اخراجیها بوده است.
فیلم اخراجیها برای خیلی از افراد خاطرهانگیز است؛ بهخصوص که سالهای زیادی در صداوسیما هم پخش میشد. این فیلم بهعنوان یک فیلم سینمایی جنگی ایرانی، بسیار خوب عمل کرد و در سال 1386 با فروشی بیش از دو میلیارد، تبدیل به پرفروشترین فیلم سال شد.
نقش اصلی فیلم، فردی به نام مجید با بازی کامبیز دیرباز است. او عاشق دختری میشود؛ اما پدرش برای ازدواج آنها شرط سربهراه شدن مجید را میگذارد. در ادامه مجید برای اثبات این موضوع با همراهی دوستانش داوطلب حضور در جبهه میشود. ماجراهایی که باعث جذابیت این فیلم میشوند، ماجراهای دوستان بامزه اوست.
از طریق لینک زیر میتوانید به تمامی کیفیتهای مختلف این فیلم دسترسی داشته باشید:
دانلود فیلم اخراجی ها (تمام کیفیت ها)
فیلم دیدهبان
- تاریخ انتشار: 31 خرداد 1368
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
- ژانر: جنگی، درام
- بازیگران: مهرداد سلیمانی، علیرضا حیدری، غلامرضا علیاکبری، اصغر پورهاجریان، اسماعیل سلطانیان، سعید جوانشیر، حمیدرضا سلطانیان
در سالهای جنگ، چندان فیلمهای باکیفیتی ساخته نمیشد، بااینوجود فیلم دیدهبان در سال 1368 کیفیت مطلوبی را ارائه داد. میتوان از فیلم دیدهبان بهعنوان فیلمی که باعث محبوبیت ابراهیم حاتمیکیا شد و قدرت بالای کارگردانی و نویسندگی او را به نمایش کشید، نام برد. خیلی از منتقدان از جمله آقای معززی، این فیلم را اولین کار حرفهای ابراهیم حاتمیکیا بهحساب میآورند.
جالب است بدانید فیلم دیدهبان، اولین فیلم دفاع مقدس بود که توانست به جشنوارههای بینالمللی دست یابد و موردتوجه جهانی قرار بگیرد. از جمله این جشنوارههای بینالمللی میتوان به جشنواره لوکارنو سوییس، جشنواره داکا بنگلادش و جشنواره پزارو ایتالیا اشاره کرد. همچنین این اثر توانست در جشنواره فیلم فجر جوایزی از جمله بهترین کارگردانی و بهترین فیلم دوم را برای ابراهیم حاتمیکیا به ارمغان آورد.
در سالهای اخیر هم نسخه مرمتشده این فیلم در جشنواره فیلم فجر اکران شد. احتمالا تابهحال کارهای آقای حاتمیکیا را دیدهاید و میدانید که ایشان سبک خاص خود را دارند. در این فیلم هم شاهد این سبک هستیم و مثل همیشه بهجای اینکه تنها دوران سخت جنگ را به نمایش بگذارد، به واقعیتهای 8 سال جنگ تحمیلی پرداخته است.
یکی از نقاط قوت فیلم دیدهبان، واقعگرایانه بودن آن است. طبق گفته خود آقای حاتمیکیا، او تمرکزش روی سمتی بوده که خوب میشناسد؛ بهعنوان مثال در این فیلم صحنه نزدیکی از دشمن نمیبینیم، چرا که شناخت کارگردان سمت رزمندگان خود ما بوده است نه جبهه دشمن. بهطورکل اگر میخواهید نگاهی نزدیک به جنگ داشته باشید و ببینید که رزمندگان چه چیزی را پشت سر گذاشتهاند، فیلم دیدهبان یکی از بهترین فیلم های ایرانی به شمار میرود.
در این فیلم شاهد وضعیت بد رزمندگان خود هستیم که در آستانه سقوط قرار دارند. برای عبور از این بحران و مقابله با دشمن، نیاز است دیدهبانی با هدف هدایت آتش به خط کمین فرستاده شود. این در صورتی است که بین خط کمین و نیروهای خودی بهخاطر دشمن فاصله افتاده و عبور از آن همچون مرگی حتمی است. عارفی با بازی مهرداد سلیمانی، دیدهبانی است که تصمیم میگیرد از این مسیر خطرناک عبور کند و خود را به خط کمین برساند.
امکان دانلود رایگان (از سایتهای دانلود فیلم)
فیلم مهاجر
- تاریخ انتشار: 6 تیر 1369
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
- ژانر: جنگی، درام
- بازیگران: علیرضا خاتمی، سید ابراهیم اصغرزاده، علیرضا حیدری، اصغر نقیزاده، غلامرضا علیاکبری، علیرضا زاهدی، فرید امیری، علیرضا مهدوی، سید محمد فاطمی، بهروز شفیعی
کاری دیگر از ابراهیم حاتمیکیا که همگام با اکران فیلم دیدهبان از او، در دست ساخت قرار داشت. فیلم مهاجر، یک فیلم برتر سینمای جنگ دیگر است که پس از گذشت بالای 30 سال همچنان ذکر آن باقی است. این فیلم شانهبهشانه فیلم دیدهبان در بیشتر لیستهای بهترین فیلم جنگ ایران و عراق حضور دارد. فیلم مهاجر هم همچون بیشتر کارهای دیگر آقای حاتمیکیا، به حس و حال و موقعیت روانی افرادی که در جبهه حضور دارند، میپردازد.
این اثر میتواند اثری مهم در زمینه آشنا کردن افراد با سالهای جنگ باشد. کیفیت خوب ساخت و نزدیک بودن به واقعیت آن میتواند ناشی از این باشد که تولید این فیلم در روزهای آخر جنگ هشتساله انجام شد. این فیلم که سومین فیلم این کارگردان توانا محسوب میشود، توانست نظر منتقدانی همچون مسعود پورمحمد و مسعود فراستی را جلب کند.
این فیلم توانست جوایز خوبی کسب کند که عبارتاند از بهترین فیلم، بهترین جلوههای ویژه، بهترین صداگذاری، بهترین موسیقی متن، بهترین پوستر، بهترین فیلمنامه و بهترین کارگردان در جشنواره فجر. همچنین این فیلم توانست موفقیتهای خوبی در جشنواره دفاع مقدس در سال 69 کسب کند که میتوان به بهترین تهیهکنندگی، بهترین فیلمبرداری و بهترین جلوههای ویژه اشاره کرد.
هواپیماهای بدون سرنشین بهمنظور شناسایی حرکات مشکوک دشمن وارد محوطه آنها میشوند. اما اطلاعات دریافتی کامل نیست و نیاز است که هواپیماها جلوتر بروند. به همین دلیل کنترلکننده این هواپیماها هم در خط دشمن جلوتر میروند. در ادامه شاهد جدال نقش اصلی یعنی اسد با بازی سید علیرضا خاتمی با شرایط موجود خواهیم بود.
از طریق لینک زیر میتوانید به تمامی کیفیتهای مختلف این فیلم دسترسی داشته باشید:
دانلود فیلم مهاجر (تمام کیفیت ها)
فیلم بازمانده
- تاریخ انتشار: سال 1373
- کارگردان: سیفالله داد
- نویسنده: سیفالله داد
- ژانر: جنگی، درام، تاریخی
- بازیگران: سلمی المصری، جیانا عید، جمال سلیمان، بسام کوسا، غسان مسعود، صباح برکات، علاءالدین کوکش
فیلم بازمانده شاید جزو بهترین فیلم های تاریخی بهحساب بیاید. این فیلم نه ماهیت ایرانی دارد و نه به زبان فارسی است؛ اما بیشتر عوامل فنی این اثر ایرانی هستند. درواقع فیلم بازمانده روایتی از سختیهای مردم فلسطین در سالهای 1984 به تصویر میکشد که در این سال شاهد جنگ اعراب با اسرائیل بودیم.
درواقع داستان فیلم به زمانی برمیگردد که اسرائیل تازه تشکیل شده بود. فیلمنامه از قصهای به نام «بازگشت به حیفا» از غسان کنفانی الهام گرفته شده است. این قصه بهنوعی نوشته شده است که گویی به مواخذه فلسطینیها میپردازد که چرا بدون مقاومت اجازه تشکیل کشور اسرائیل را دادید.
فیلم بازمانده دارای حواشی زیادی بود؛ بهعنوانمثال در سال 1374 از طرف جشنواره فجر رد شد و در سال بعدی در این جشنواره پذیرفته شد؛ اما بازهم ماجراهایی حول محور جوایز پیش آمد. با این وجود قرار است با فیلمی خوشساخت و در عین حال دردناک مواجه شوید.
داستان در سال 1948 اتفاق میافتد که حیفا تحت اشغال است. دکتر سعید با بازی جمال سلیمان همراه با خانوادهاش توسط فردی به نام شمعون تهدید به خروج از شهر میشود. درواقع شمعون قصد دارد این خانواده را به صلاح خودشان از شهر دور کند. وقتی که دکتر سعید راضی به ترک شهر نمیشود، مادرش نزد او میآید. صفیه، مادر دکتر سعید، پس از راضی کردن پسرش قصد ترک شهر را دارند؛ اما از شانس بد آنها صهیونیستها به حیفا حمله میکنند.
امکان دانلود رایگان (از سایتهای دانلود فیلم)
فیلم موقعیت مهدی
- تاریخ انتشار: 18 اسفند 1400
- کارگردان: هادی حجازیفر
- نویسنده: هادی حجازیفر
- ژانر: جنگی، درام، زندگینامه
- بازیگران: هادی حجازیفر، ژیلا شاهی، وحید حجازیفر، معصومه ربانینیا، وحید آقاپور، روحالله زمانی
فیلم موقعیت مهدی یکی از بهترین فیلم های جنگی ایران عراق اخیر است که نقش اصلی آن را کارگردان و نویسندهاش یعنی هادی حجازیفر ایفا میکند. این فیلم مورد استقبال منتقدان زیادی از جمله مسعود فراستی قرار گرفته است. او فیلم موقعیت مهدی را افتخار سینمای ایران در 10-15 سال اخیر خواند. هزینه تولید این فیلم بیش از 30 میلیارد بوده است که به نظر میآید عوامل آن بهخوبی از بودجه استفاده کردهاند؛ چرا که فیلمی خوشساخت را دریافت کردهایم.
این فیلم درام ایرانی توانست کاندید 14 جایزه در جشنواره فیلم فجر شود که از این 14 نامزدی، برنده جوایز بهترین فیلم، بهترین موسیقی متن، بهترین صدابرداری، بهترین جلوههای ویژه و بهترین فیلم اول شد. همچنین در جشنواره سینمایی ققنوس در سال 1400، هادی حجازیفر بهخاطر فیلم موقعیت مهدی، تندیس ققنوس بهعنوان فیلم برگزیده دریافت کرد.
داستان حول محور شهید مهری باکری، فرمانده لشکر 31 عاشورا میچرخد. مهدی باکری با بازی هادی حجازیفر، از برادرش میخواهد به منطقه بازگردد. در فیلم شاهد رشادتهای او بهعنوان فرمانده لشکر در عملیات بدر سال 1363 خواهیم بود.
“لینکها پس از اکران و پخش خانگی قرار داده خواهند شد”
فیلم ایرانی جنگی ایستاده در غبار
- تاریخ انتشار: 19 خرداد 1395
- کارگردان: محمدحسین مهدویان
- نویسنده: محمدحسین مهدویان
- ژانر: جنگی، درام، مستند، زندگینامه
- بازیگران: هادی حجازیفر، امیرحسین هاشمی، ابراهیم امینی، عماد محمدی، سوده ازقندی، جواد تمدنی
یک فیلم جنگی دیگر با بازی هادی حجازیفر که استقبال خوبی در پی داشت، فیلم ایستاده در غبار است. آقای مهدویان باری دیگر توانست کاری بینظیر از خود ارائه دهد. او از جنبههای مختلف، از شخصیتپردازی گرفته تا طراحی لباس و ویژگیهای فنی، خروجی خوبی از این فیلم گرفته است. داستان از روی زندگی احمد متوسلیان گرفته شده است.
این فیلم توانست در سال انتشارش، فروش اولیهای بیش از یک میلیارد و ششصد تومان داشته باشد. در نهایت با کسب سه جایزه بهترین فیلم، بهترین جلوهای ویژه و بهترین طراحی صحنه و لباس در جشنواره فیلم فجر توانست موفقیت چشمگیری داشته باشد.
آقای مهدویان جزو کارگردانانی است که با وجود اغراق در داستان واقعی، خروجی نزدیک به واقعیتی ارائه میدهند. فیلم ایستاده در غبار هم از همین دسته فیلمهای اوست؛ بهعنوان مثال صحنههایی که متوسلیان در میان شلیک خمپارهها ایستاده است، درواقع چند ثانیه بوده؛ اما در فیلم شاهد مدتی طولانیتر هستیم.
داستان راجع به زندگی احمد توسلیان با بازی هادی حجازیفر است. فیلم از زمان نوجوانی او تا فرمانده لشکر شدنش را پوشش میدهد. احمد توسلیان فرمانده یکی از لشکرهای دفاع از دروازههای خرمشهر میشود. غافل از اینکه دست سرنوشت چیز دیگری برای او در نظر دارد.
از طریق لینک زیر میتوانید به تمامی کیفیتهای مختلف این فیلم دسترسی داشته باشید:
دانلود فیلم ایستاده در غبار (تمام کیفیت ها)
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین فیلم و سریال های هادی حجازی فر
فیلم چ
- تاریخ انتشار: سال 1392
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
- ژانر: جنگی، درام، مستند
- بازیگران: فریبرز عربنیا، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، مهدی سلطانی، امیررضا دلاوری، خسرو شهراز، سعید راد
احتمالا نام این فیلم زیاد به گوشتان خورده است. فیلم «چ» در زمان خود توانست نظرهای زیادی را به خود جلب کند و همچنان هم جزو بهترین فیلم های جنگی ایرانی بهحساب میآید. در این لیست فیلمهای زیادی از ابراهیم حاتمیکیا دیدیم و این اثر هم از بهترین کارهای اوست.
فیلم «چ» بر اساس زندگی مصطفی چمران است و درواقع 2 روز از زندگی او در نبرد پاوه را به نمایش میگذارد. با وجود اینکه گفته میشود روی فیلمنامه «چ» تحقیق شده است؛ اما نقدهای منفی زیادی دریافت کرد. تحقیق مذکور بر عهده مژگان اینانلو بوده است که در نهایت کار نویسندگی را خود آقای حاتمیکیا انجام دادند.
این فیلم از لحاظ تکنیکی و فنی یکی از قویترین فیلم های جنگی ایرانی محسوب میشود. برخی از صحنههای این فیلم مورد استقبال شدید منتقدان در زمینه بخش فنی فیلمسازی قرار گرفته است. از جمله این صحنهها میتوان به سقوط هلیکوپتر اشاره کرد. فیلم «چ» توانست موفق به کسب بهترین تدوین، بهترین جلوههای ویژه بصری، بهترین جلوههای ویژه میدانی و بهترین صدای فیلم در جشنواره فیلم فجر شود.
داستان به سال 1358 در شهر پاوه برمیگردد. دکتر چمران همراه سرتیپ فلاحی بهقصد رسیدگی به اوضاع شهر پاوه، وارد شهر میشوند. در همین حین شهر پاوه تحت محاصره نیروهای ضدانقلاب است. در ادامه شاهد دو روز سخت از زندگی دکتر چمران در جدال با محاصره پاوه خواهیم بود.
امکان دانلود رایگان (از سایتهای دانلود فیلم)
فیلم عقابها
- تاریخ انتشار: 13 مرداد 1364
- کارگردان: ساموئل خاچیکیان
- نویسنده: محمدرضا یوسفی
- ژانر: جنگی، درام
- بازیگران: سعید راد، جمشید هاشمپور، زری برومند، شهاب عسگری، رضا رویگری، نریمان شیری فرد
جمعی از بازیگران اسطورهای ایران اعم از سعید راد و جمشید هاشمپور در فیلم عقابها حضور دارند و همین موضوع میتواند دلیل محکمی برای حضور این فیلم در میان بهترین فیلم های جنگی ایرانی باشد. این فیلم بهنوعی آغازگر مسیر رو به جلوی سینمای ایران در ژانر جنگی بود.
فیلم عقابها با در نظر گرفتن سال تولید و محدودیتهای آن زمان باید مورد بازبینی قرار بگیرد و در این صورت نتایج بسیار خوب خواهد داشت. میتوان از این فیلم بهعنوان یکی از پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران نام برد؛ چرا که تا بین سالهای 1364 تا 1385، فروشی بیش از 156 میلیون تومان داشته است. اگر این مبلغ را به تورم امروز برگردانید با رقمی سرسامآور مواجه خواهید شد.
داستان این فیلم جنگی ایران و عراق بر اساس روایتی واقعی است که در آن خلبانی در جایی سقوط میکند. مکانی که این خلبان در آن فرود میآید آغاز تمام ماجراهای او است. در ادامه شاهد ورود تکاور ایرانی با لباس مبدل هستیم که به نجات این خلبان میشتابد. در نهایت این دو نفر سعی میکنند از میان آتش حمله عراقیها بگریزند و به خاک ایران نزدیک شوند.
امکان دانلود رایگان (از سایتهای دانلود فیلم)
فیلم اتوبوس شب
- تاریخ انتشار: سال 1385
- کارگردان: کیومرث پوراحمد
- نویسنده: حبیب احمدزاده
- ژانر: جنگی، درام
- بازیگران: خسرو شکیبایی، محمدرضا فروتن، الناز شاکر دوست، کوروش سلیمانی، امیرمحمد زند، مهرداد صدیقیان، احمد کاوری
کارگردانی فیلم اتوبوس شب را یکی از بهترین کارگردانان ایرانی یعنی کیومرث پوراحمد انجام داده است. این کارگردان از داستانهای شهر جنگی از حبیب احمدزاده ایده فیلم را گرفته است. او در رابطه با تولید فیلم اتوبوس شب میگوید: «داستان نوجوانی که چهل اسیر را از آبادان به ماهشهر میبرد، بهقدری گیرا و جذاب بود که مرا به دنبال خود کشاند و گفت مرا بساز.»
احتمالا با گفته بالا تا الان متوجه سیر داستانی کلی شدید. فیلم بهصورت سیاهوسفید تولید شده که بیشتر آن هم در فضای اتوبوس است. یکی از پیامهای نهفته در فیلم این است که انسانها فارغ از ملیت و زبانشان، باز هم انسان هستند و با هم اشتراک دارند و میتوانند به همدلی بپردازند. در نهایت فیلم اتوبوس شب مفهومی ضدجنگ را میرساند. این فیلم تنها فیلم آقای پوراحمد نیست که چنین پیغامی را در دل خود پنهان کرده است.
موفقیت فیلم اتوبوس شب از ایران فراتر رفت و توانست در جشنواره بینالمللی فیلم خروس طلایی جایزه بهترین کارگردانی و همچنین در جشنواره آسیا پاسیفیک جایزه هیئت داوران را دریافت کرد. در داخل کشور هم این اثر توانست جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه را از جشنواره خانه سینما کسب کند.
داستان در اتوبوسی حامل 40 اسیر عراقی، راننده و نوجوانی رزمنده شروع میشود. این نوجوان وظیفه دارد که حواسش به این 40 نفر باشد تا بدون هیچ مشکلی به مقصد برسند. اما داستان آنطور که دل نوجوان میخواهد پیش نمیرود.
امکان دانلود رایگان (از سایتهای دانلود فیلم)
فیلم لیلی با من است
- تاریخ انتشار: سال 1374
- کارگردان: کمال تبریزی
- نویسنده: کمال تبریزی، رضا مقصودی
- ژانر: جنگی، کمدی
- بازیگران: پرویز پرستویی، محمود عزیزی، شهره لرستانی، رحمان باقریان، مهدی فقیه، هدایتالله نوید
لازم است کمی از دنیای درام و دردناک جنگی دور شویم و سراغ کاری طنز برویم که در عین شناختن محیط جنگ، لحظات خوبی سپری کنیم. یکی دیگر از فیلمهای جنگی که با ژانر کمدی تلفیق شده و نتیجهای خوب ارائه داده است، همین اثر است.
با گذشت نزدیک 30 سال، فیلم لیلی با من است یکی از آثار موفق سینمای ایران در ژانر طنز است. از دلایل ماندگار بودن این اثر در ذهن مردم هم میتوان لحظات خندهدار این فیلم را نام برد.
آقای تبریزی در زمینه تلفیق طنز در فیلم جنگیاش نهایت دقت را به کار برده است. خیلیها گمان میکنند طنز بودن یک فیلم جنگی از آموزنده بودن آن کم میکند؛ اما لیلی با من است اینگونه نیست. این فیلم همچنان پیام خود را میرساند و شخصیت اصلی را متحول میکند. دور از ذهن نیست که نویسندگان این فیلم در جشنواره فیلم فجر سال 74، برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه شدند.
داستان راجع به فردی به نام صادق مشکینی با بازی پرویز پرستویی است. مشکینی یک فیلمبردار تلویزیون است که علیرغم ترسش از میدان جنگ، مجبور میشود بهخاطر گرفتن وام برای ضبط مستند به دل جنگ برود.
امکان دانلود رایگان (از سایتهای دانلود فیلم)
فیلم حمله به اچ 3
- تاریخ انتشار: سال 1374
- کارگردان: شهریار بحرانی
- نویسنده: حسن ودود
- ژانر: جنگی، خلبانی
- بازیگران: سعید خوشدل، جعفر دهقان، محمد کاسبی، حسین یاری، فرامرز شهنی
حمله به اچ 3 یکی دیگر از بهترین فیلم های جنگی ایرانی است که احتمالا زیاد آن را در صداوسیما تماشا کردهاید. نام این فیلم از عملیاتی واقعی به نام عملیات «حمله به اچ 3» گرفته شده است. جالب است بدانید این اثر به سفارش فرمانده نیرو هوایی ارتش یعنی منصور ستاری ساخته شد. همین موضوع باعث شد کارگردان بتواند فیلمی واقعگرایانهتر تحویل جامعه دهد.
با وجود محدود بودن تکنیکهای ساخت فیلم و فیلمبرداری در آن زمان، به گفته عوامل فیلم شبیهسازی صحنههای جنگ بسیار دشوار بود. این فیلم در سال 1374 توانست نزدیک به یک میلیون بلیت بفروشد که خود رقم قابل قبولی است.
داستان به سال 1360 میرود که در آن عملیاتی به نام حمله به اچ 3 در حال انجام است. این عملیات بسیار پیچیده بود، در حدی که از آقای بحرانی دعوت کرد تا رشادتهای خلبانها و تاکتیک خلبانان را در قالب فیلم ماندگار کند.
از طریق لینک زیر میتوانید به تمامی کیفیتهای مختلف این فیلم دسترسی داشته باشید:
دانلود فیلم حمله به اچ 3 (تمام کیفیت ها)
لیست کامل بهترین فیلم های جنگی ایرانی
بهاحتمال زیاد تابهحال فیلم و سریالهای جنگی ایرانی را در تلویزیون یا سینما تماشا کردهاید. بااینوجود میدانید که چقدر صنعت سینمای ایران در این زمینه قوی عمل میکند. ما هم تلاش داشتیم بهترینها را برای شما جمعآوری کنیم.
در بین فیلمهای معرفیشده، ژانرهای مختلف با موضوعات متنوع گنجانده شده است. دوران 8 سال دفاع مقدس آنقدر روایتهای مختلف دارد که بتوان تا سالها از آنها فیلم درست کرد؛ اما بااینوجود تلاش داشتیم بهترین فیلم های جنگی ایرانی با ژانرهای تلفیقی متنوعی به شما معرفی کنیم.
آیا شما از بین لیست بالا موردی را تماشا کردهاید؟ نظرتان راجع به آن چه بود؟ اگر فیلم موردعلاقه جنگی شما در این لیست وجود ندارد، خوشحال میشویم آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. از همراهی شما با ویدو نهایت قدردانی را داریم.
سوالات متداول:
1) بهترین فیلم جنگ ایران و عراق کدام است؟
فیلمهای زیادی از جمله دیدهبان و تنگه ابوقریب لایق این لقب هستند.
2) واقعیترین فیلم جنگی ایرانی کدام است؟
میتوان از فیلم تنگه ابوقریب بهعنوان واقعگرایانهترین فیلم جنگی ایرانی نام برد.
3) کدام فیلم صحنههای جنگی واقعگرایانهتری دارد؟
صحنههای فیلم سینمایی ایرانی جنگی تنگه ابوقریب به واقعیت نزدیک هستند.
4) بهترین فیلم جنگی از دید مخاطبان کدام است؟
فیلم اخراجیها توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه بینندگان را از آن خود کند.
پیشنهاد مطالعه:
لینک کپی شد